De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Biodiversiteit in het Bos: Schatkist van Boris. MnSjvdL1w.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Biodiversiteit in het Bos: Schatkist van Boris. MnSjvdL1w."— Transcript van de presentatie:

1 Biodiversiteit in het Bos: Schatkist van Boris

2 http://www.youtube.com/watch?gl=BE&v=t- MnSjvdL1w

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12 Biodiversiteit in het bos: Zoektochten biodiversiteit voor gezinnen en klassen

13

14

15

16

17

18 Zoektochten “in geuren en kleuren …” Doelgroep: gezinnen met kinderen (kinderen van 4 tot 12 jaar) in de vrijetijd sfeer Doelstelling: De gezinnen beseffen dat verschillende organismen het bos bevolken. De gezinnen kunnen de dieren koppelen aan een biotoop in het bos. De gezinnen weten dat de mens een schakel is en dat zij ook iets kunnen betekenen in pos en neg zin De kinderen hebben genoten van het wandelen/zoeken. De gezinnen krijgen manieren van observatie aangereikt.

19 Verloop Hoofdrolspelers worden voorgesteld misdaad of gebeurtenis wordt geschetst Sterfte door omgevingsfactoren uitsluiten Hoofdrolspelers aanwezig? Wie slachtoffer? Wie moordenaar door voedselweb te maken of andere Apotheose Aanvullen met tips voor eigen leefomgeving

20 Uitgangspunten: Weinig te lezen Spannend – slachtoffer en dader niet meteen gekend en ook niet vanzelfsprekend – Tochttechnieken uitdagend genoeg maar laagdrempelig Duurzaam, moet nog gebruikt kunnen worden na week van het bos Geen of weinig ingrepen in omgeving nodig Diversifiëren: voor elk wat wils (kind van 5 + kind van 10 + volwassenen worden aangesproken) We vullen aan met speeltips – vrijblijvend te volgen.

21 Biodiversiteit in de tuin: speelTUINEN

22 Speeltuinen: speelse gespreksmodule voor volwassenen Natuurbeleving vroeger (bingo) Natuurbeleving nu (doorgeefverhaal – argumenten voor buiten spelen) (kwartetspel – belemmeringen voor buitenspelen en samen oplossingen zoeken) (verlanglijst kinderen) Natuurbeleving in de toekomst (ontwerp je tuin)


Download ppt "Biodiversiteit in het Bos: Schatkist van Boris. MnSjvdL1w."

Verwante presentaties


Ads door Google