De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Oymyakon Het koudste dorp ter wereld Het dorp bevind zich in het Noordoosten van Rusland in Siberië, op een plateau gelegen op 750 meter boven de zeespiegel.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Oymyakon Het koudste dorp ter wereld Het dorp bevind zich in het Noordoosten van Rusland in Siberië, op een plateau gelegen op 750 meter boven de zeespiegel."— Transcript van de presentatie:

1

2 Oymyakon Het koudste dorp ter wereld

3 Het dorp bevind zich in het Noordoosten van Rusland in Siberië, op een plateau gelegen op 750 meter boven de zeespiegel. De winter duurt er tot 9 maand. Dit extreem klimaat is te wijten aan de bergketens die het gebied omgeven, waardoor de koude lucht niet uit het dal weg waait.

4 Wat zou u zeggen, als u ‘s morgens wakker wordt en een buitentempertuur vaststelt van - 71°c ? Zoiets kan u overkomen als u in Oymyakon woont. Er moet wel vermeld worden dat deze extreme temperatuur slechts éénmaal is voorgekomen, in 1926.

5

6

7

8

9 De 2200 inwoners genieten hier niet van de accomodaties die de grote steden verschaffen De kinderen gaan hier slechts naar school als de temperatuur niet onder de -52° c daalt.

10

11

12

13 Een curiositeit op deze locatie is dat je er geen vloeibare melk kunt kopen, maar alleen crème-kleurige vervroren blokken.

14 Tot negen maanden lang is de temperatuur in Oymyakon negatief

15 Tijdens het vissen, zijn de vissen met een laag ijs bedekt als ze pas uit het water zijn. Dertig seconden volstaan.

16 Gratis diepvriezen Drie minuten nadat de vissen uit het water zijn, worden ze zo hard als een steen.

17

18 Dit beeld toont hoe een wandeling in het centrum van het dorp er uit ziet

19

20

21

22 Eigenaardig is dat de naam Oymyakon betekent: «Water dat nooit bevriest». De regering besloot tot de bouw van deze stad wegens de aanwezigheid van thermaal bronwater. Bovendien bevindt Oymyakon zich in een dal omgeven door hooggebergte dat winden tegenhoudt. Dit maakt de zeer lage temperaturen in de winter draaglijker. Maar tijdens de korte zomer kan de lucht daardoor +35° c. bereiken (Kunt u zich die grote verschillen in temperatuur voorstellen?)

23 De stad dankt zijn voortbestaan aan zijn plaatselijke activiteiten, zoals: de veeteelt, de jacht, de voorvaderlijke visvangst en het toerisme. Het is een geliefkoosde bestemming voor avontuurlijke reizigers.

24

25

26

27 -56 ° C De burgemeester reikt elk jaar een certificaat uit dat getuigt van het bezoek aan dit koudste punt, dat toch maar weinig toeristen kiezen als verblijf.

28

29

30 Aan het begin van de xx eeuw, diende het gebied voor de teelt van rendieren. Latern op zijn hoogtepunt, bouwde de sovjetregering er een stad die met alle faciliteiten was uitgerust. Het voorzag een belangrijke ontwikkeling wegens de talrijke rijkdommen van de bergen rond het gebied : goud, zilver, platina en andere edele metalen. Nochtans leeft de meerderheid van de bevolking nu nauwelijks boven de drempel van de armoede.

31

32

33 Zoals je het kunt zien op het volgende beeld, ligt de sneeuw in de winter op de weg zo dik, dat veel vrachtwagens er onder geblokkeerd raken. In de zomer verandert de weg dan in een modderpoel waarin men zeer vaak wegzakt. Om tot Oymyakon te komen, moet je de autoweg Kolyma nemen die op bevel van Stalin door politiek-veroordeelden en gevangenen werd gebouwd. Duizenden onder hen stierven en sommigen liggen onder het asfalt begraven. Sindsdien heeft de autoweg Kolyma de bijnaam “de weg van de beenderen”.

34

35 De voertuigen die tot Oymyakon komen worden met dubbele ruiten uitgerust om te verhinderen dat ze binnenin aanvriezen. De motoren moeten op koude dagen altijd blijven draaien zo niet zou de brandstof kunnen bevriezen.

36

37 De dieren inde zone hebben zich aan de strenge kou aangepast. De paarden van Oymyakon zijn zeer robuust. Ze hebben korte poten en een dikke vacht. Zij worden bij poolexpedities gebruikt.

38 Het zijn semi-wilde paarden en de meesten stemmen er niet mee in om bereden te worden. Zij worden als lastdier gebruikt, Hun vlees wordt door de plaatselijke bevolking ten zeerste gewaardeerd.

39

40 De koe is een beschermd dier

41

42

43

44


Download ppt "Oymyakon Het koudste dorp ter wereld Het dorp bevind zich in het Noordoosten van Rusland in Siberië, op een plateau gelegen op 750 meter boven de zeespiegel."

Verwante presentaties


Ads door Google