De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

UITDAGING 2 Wat is het kinderrecht dat hoort bij ‘onderwijs’ en bij ‘bescherming tegen kinderarbeid’? De wet dat hierbij hoort is het kinderwetje van houten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "UITDAGING 2 Wat is het kinderrecht dat hoort bij ‘onderwijs’ en bij ‘bescherming tegen kinderarbeid’? De wet dat hierbij hoort is het kinderwetje van houten."— Transcript van de presentatie:

1 UITDAGING 2 Wat is het kinderrecht dat hoort bij ‘onderwijs’ en bij ‘bescherming tegen kinderarbeid’? De wet dat hierbij hoort is het kinderwetje van houten Op 19 september 1874 bedacht meneer Samuel van Houten een wet waarbij het verboden werd om kinderen tot 12 jaar te laten werken. De kinderen mochten niet meer in fabrieken en werkplaatsen werken. De kinderen mochten wel thuis en op het land werken. Kinderarbeid in Nederland was heel gewoon tot aan de 19e eeuw. Steeds meer mensen werden het oneens met de kinderarbeid. De liberalen, mensen die meer vrijheid wilden, vonden het echter wel goed. Het werd bijna niet gecontroleerd of de wet nageleefd werd. Daarom bleef de kinderarbeid in fabrieken toch nog door gaan. Vanaf 1882 was er de Arbeidsinspectie. Zij controleerden of de wet werd nageleefd. Degene die zich niet aan de wet hield, kon een boete krijgen en zelfs in de gevangenis komen.

2 Het kinderrecht Het kinderrecht is heel belangrijk. Maar wordt jammer genoeg niet overal rekening mee gehouden en dat is zeer erg. Want alle kinderen hebben recht op school, een dak boven zijn hoofd, en schoon eten en drinken Want als iedereen zich eraan houdt is iedereen veel gelukkiger.


Download ppt "UITDAGING 2 Wat is het kinderrecht dat hoort bij ‘onderwijs’ en bij ‘bescherming tegen kinderarbeid’? De wet dat hierbij hoort is het kinderwetje van houten."

Verwante presentaties


Ads door Google