De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat kunt u eraan doen? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Klimaatverandering.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat kunt u eraan doen? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Klimaatverandering."— Transcript van de presentatie:

1 Wat kunt u eraan doen? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Klimaatverandering

2 Wat is klimaatverandering? Gassen in de atmosfeer van de aarde houden warmte vast. De uitstoot neemt toe als gevolg van de activiteiten van de mens. De toenemende concentratie van gassen leidt tot een opwarming op lange termijn = klimaatverandering.

3 Broeikasgassen worden van nature uit in de atmosfeer uitgestoten. MAAR de emissies nemen toe door de activiteiten van de mens. Gedragsveranderingen kunnen de emissies verminderen. Iedereen kan bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering. Actief reageren op klimaatverandering kan u geld besparen.

4 Zet apparatuur op een lagere stand

5 Stel de temperatuur van uw verwarming één of twee graden lager in. Gebruik een timer zodat de verwarming enkel aanslaat wanneer dat nodig is. Stel de koelkast niet op de koudste stand in.

6 Koop energiezuinige producten Wanneer u apparatuur en andere uitrusting moet vervangen... –gloeilampen –koelkast, vrieskist –centrale verwarming –ramen... kies dan voor energie-efficiënte modellen. Een hogere aankoopprijs wordt terugverdiend tijdens de levensduur van het product.

7 Schakel apparatuur uit Doe het licht uit wanneer u geen extra verlichting nodig hebt. Laat toestellen niet in stand-by staan. Draai de kraan dicht wanneer u uw tanden poetst. Verspil geen energie!

8 Streef efficiëntie na Zet wasmachines en vaatwassers pas aan wanneer ze volledig gevuld zijn. Neem een douche in plaats van een bad. Kook enkel het water dat u nodig hebt. Plaats een deksel op uw kookpotten. Laat de deur van de koelkast niet openstaan. Laat ramen in de winter niet te lang openstaan. Plaats isolatie. Verbruik minder energie!

9 Intelligent vervoer

10 Laat de wagen staan voor korte afstanden. Ga te voet of neem de fiets of het openbaar vervoer. Rijd met anderen mee of laat anderen met u meerijden. Rijd efficiënt. Controleer de bandenspanning... en neem de trein in plaats van het vliegtuig! Beperk uw koolstofvoetafdruk!

11 Hergebruiken en recyclen

12 Hergebruik tassen en verpakkingsmateriaal. Recycle glas, metaal en plastic. Gebruik producten met zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal. Koop zoveel mogelijk vullingen voor navulpakken in plaats van nieuwe producten. Recycling en hergebruik besparen energie!

13 Wat kunt u nog meer doen? Zoek naar de Europese milieukeur wanneer u huishoudtoestellen koopt. Kies voor houten producten die afkomstig zijn van duurzame bosbouw. Eet lokaal geproduceerde voedingsmiddelen die in het geschikte seizoen zijn gekweekt. Eet meer groenten. Het kweken van dieren vergt meer energie. Plant een boom. Druk documenten dubbelzijdig af... wanneer u ze echt op papier nodig hebt. Dring op deze dingen aan bij familie en vrienden!

14 Wat kunt u eraan doen? www.climatechange.eu.com


Download ppt "Wat kunt u eraan doen? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Klimaatverandering."

Verwante presentaties


Ads door Google