De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

10 maart 2014– Dennis van de Schoot Haas- konijn- zwarte rat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "10 maart 2014– Dennis van de Schoot Haas- konijn- zwarte rat."— Transcript van de presentatie:

1 10 maart 2014– Dennis van de Schoot Haas- konijn- zwarte rat

2  Kenmerken  48 tot 73 cm van de kop tot de romp. de staart 7 tot 13 cm en de oren 7,9 tot 14 cm.  grijzig geel- tot roestbruine vacht,. De onderzijde is grijzig wit.  Opvallend: de achterpoten zijn groter dan de voorpoten, zodat ze zich goed af kunnen zetten.

3  Leefgewoonten  Eet grassen, zaden, knoppen, kruiden, landbouwgewassen en hun eigen poep.  S ’nachts actief overdag plat op de grond voor het hol of in het hol.  De mannetjes vechten tijdens de paartijd voor de vrouwtjes.  Meestal 1 tot 3 worpen per jaar.

4  Leefomgeving & Verspreiding  Weilanden, gematigde open velden en bossen  Broed in holen in de grond.  Komen vooral voor in europa

5  Kenmerken  35 tot 50 cm van kop tot romp. En een klein staartje.  Bovenkant is meestal grijsbruin en de buik is meestal wit.  Opvallend: de poten van een konijn zijn veel kleiner dan die van de haas.

6  Leefgewoonten  Grassen, zaden, knoppen, akkergewassen en hun eigen poep.  Leven in groepen in een groot gangenstelsel. Blijven 400 meter bij hun hol in de buurt.  3 tot 7 worpen per jaar.  Mannetjes beschermen jongen tegen andere konijnen.

7  Leefomgeving & Verspreiding  Open velden, het liefst zand gronden  Broed in broednesten in de grote gangstelsel.  Komen voor in heel Europa en in centraal Azië.

8  Kenmerken  15 tot 24 cm lang. een staartlengte van 11,5 tot 26 cm. De staart heeft 200 tot 260 ringen.  De kleur verschilt van zwart tot lichtbruin, de buikzijde is lichter  De zwarte rat heeft een grotere staart, grotere ogen en een ruigere vacht dan de bruine rat.

9  Leefgewoonten  Een alleseter, met voorkeur voor granen en vruchten.  Ze leven in grote sociale groepen.  Zijn vooral s ’nachts actief  3 tot 6 nesten per jaar met 1 tot 16 jongen.

10  Leefomgeving & Verspreiding  De zwarte rat leeft voornamelijk in de buurt van havens, schepen en gebouwen als pakhuizen en supermarkten met een ruime voedselvoorraad, en in gebouwen met holle muren of kleine zolders.  Broedt in ruimte in de muren.  komt oorspronkelijk uit India en is via handelsroutes in Europa gekomen.

11 http://www.youtube.com/watch?v=cb5kRGrJ33Q


Download ppt "10 maart 2014– Dennis van de Schoot Haas- konijn- zwarte rat."

Verwante presentaties


Ads door Google