De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

10 maart 2014– Dennis van de Schoot Haas- konijn- zwarte rat

Verwante presentaties


Presentatie over: "10 maart 2014– Dennis van de Schoot Haas- konijn- zwarte rat"— Transcript van de presentatie:

1 10 maart 2014– Dennis van de Schoot Haas- konijn- zwarte rat
Soortenkennis 10 maart 2014– Dennis van de Schoot Haas- konijn- zwarte rat

2 Haas (Lepus europaeus)
Kenmerken 48 tot 73 cm van de kop tot de romp. de staart 7 tot 13 cm en de oren 7,9 tot 14 cm. grijzig geel- tot roestbruine vacht,. De onderzijde is grijzig wit. Opvallend: de achterpoten zijn groter dan de voorpoten, zodat ze zich goed af kunnen zetten. Om een geluid in te voegen moet je eerst ergens een geluidsbestandje opslaan. Dan kies je voor “Invoegen” – “Audio” – “Audio uit bestand” en kies je je bestandje.

3 Haas (Lepus europaeus)
Leefgewoonten Eet grassen, zaden, knoppen, kruiden, landbouwgewassen en hun eigen poep. S ’nachts actief overdag plat op de grond voor het hol of in het hol. De mannetjes vechten tijdens de paartijd voor de vrouwtjes. Meestal 1 tot 3 worpen per jaar.

4 Haas (Lepus europaeus)
Leefomgeving & Verspreiding Weilanden, gematigde open velden en bossen Broed in holen in de grond. Komen vooral voor in europa

5 Konijn (Oryctolagus cuniculus)
Kenmerken 35 tot 50 cm van kop tot romp. En een klein staartje. Bovenkant is meestal grijsbruin en de buik is meestal wit. Opvallend: de poten van een konijn zijn veel kleiner dan die van de haas.

6 Konijn (Oryctolagus cuniculus)
Leefgewoonten Grassen, zaden, knoppen, akkergewassen en hun eigen poep. Leven in groepen in een groot gangenstelsel. Blijven 400 meter bij hun hol in de buurt. 3 tot 7 worpen per jaar. Mannetjes beschermen jongen tegen andere konijnen.

7 Konijn (Oryctolagus cuniculus)
Leefomgeving & Verspreiding Open velden, het liefst zand gronden Broed in broednesten in de grote gangstelsel. Komen voor in heel Europa en in centraal Azië.

8 Zwarte rat (Rattus rattus)
Kenmerken 15 tot 24 cm lang. een staartlengte van 11,5 tot 26 cm. De staart heeft 200 tot 260 ringen. De kleur verschilt van zwart tot lichtbruin, de buikzijde is lichter De zwarte rat heeft een grotere staart, grotere ogen en een ruigere vacht dan de bruine rat.

9 Zwarte rat (Rattus rattus)
Leefgewoonten Een alleseter, met voorkeur voor granen en vruchten. Ze leven in grote sociale groepen. Zijn vooral s ’nachts actief 3 tot 6 nesten per jaar met 1 tot 16 jongen.

10 Zwarte rat (Rattus rattus)
Leefomgeving & Verspreiding De zwarte rat leeft voornamelijk in de buurt van havens, schepen en gebouwen als pakhuizen en supermarkten met een ruime voedselvoorraad, en in gebouwen met holle muren of kleine zolders. Broedt in ruimte in de muren. komt oorspronkelijk uit India en is via handelsroutes in Europa gekomen.

11 Filmpje paartijd van de haas


Download ppt "10 maart 2014– Dennis van de Schoot Haas- konijn- zwarte rat"

Verwante presentaties


Ads door Google