De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Arno de Graaff, 25 november 2014 Over Ladders en Trappen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Arno de Graaff, 25 november 2014 Over Ladders en Trappen."— Transcript van de presentatie:

1 Arno de Graaff, 25 november 2014 Over Ladders en Trappen

2 Over Trappen en Ladders Dit verhaal bestaat uit 3 onderdelen: 1.Eisen aan de ladder; 2.Eisen aan de ladder opstelling; 3.Eisen aan het gebruik van de ladder. Inhoud presentatie

3 Over Trappen en Ladders ●De werkgever moet zorgen voor veilige ladders en trappen. ●Jij als werknemer moet ze veilig gebruiken. In z’n algemeenheid Wat zijn de grootste risico’s?: omvallen van de ladder zijdelings wegglijden van de ladder onderuit glijden van de ladder breken van sporten en bomen losraken van sporten misstappen door te korte ladders Maar eerst:

4 Over Trappen en Ladders Ladders moeten:  visueel in goede conditie zijn;  voldoende lang zijn, 1 m uitsteken boven het te bereiken niveau;  sporten en bomen mogen niet gescheurd, gebroken of verbogen zijn;  houten ladders mogen niet geschilderd zijn, alleen blank gelakt;  sporten mogen niet opgespijkerd zijn, maar ruim 1,5 cm in de bomen ingelaten;  metalen ladders moeten voorzien zijn van een keuringssticker. 1. Eisen aan het materiaal

5 Over Trappen en Ladders De ladder moet:  met de vloer een hoek maken van 65 tot 75 graden (1:3/1:4); (anders vallen of glijden!)  tegen wegschuiven / omvallen worden geborgd; (bijvoorbeeld bij sterke wind)  wegschuiven/onderuit glijden worden geborgd; (bijvoorbeeld op gladde oppervlakken: rubber “ladderschoenen”) 2. Opstelling (1)

6 Over Trappen en Ladders Je moet:  Borgen: de ladder aan de bovenzijde vastbinden of aan de onderzijde op de gladde vloer klampen slaan;  de ladder op een vlakke stabiele ondergrond opstellen, vrij van obstakels;  geen ladder voor een deur of doorgang plaatsen (of sluit de deur of doorgang af);  achter de sport een vrije ruimte van min. 20 cm overhouden;  zorgen dat treden horizontaal staan;  de toegangen tot ladders vrij houden;  ladders zodanig plaatsen dat ze niet door bijvoorbeeld (werk)verkeer worden omgereden. 2. Opstelling (2)

7 Over Trappen en Ladders Samenvatting opstelling

8 Over Trappen en Ladders Gebruik van ladders: ladders mogen niet worden verlengd of gerepareerd door het opspijkeren van plankjes e.d.; ladders mogen niet horizontaal worden gebruikt (loopplank / steiger); ladders beklimmen/afdalen met het gezicht naar de ladder toe; met minimaal één hand de ladder vasthouden; 3. Over het gebruik van ladders en trappen (1)

9 Over Trappen en Ladders ten hoogste 1 persoon tegelijk op één ladder; schone schoenzolen om uitglijden op de sporten te voorkomen; zolang ladder niet geborgd is moet een tweede man de ladder vasthouden; bij gebruik van metalen ladders dubbel opletten in de omgeving van elektrische leidingen (houten ladders gebruiken); een beschadigde ladder dient onmiddellijk buiten gebruik te worden gesteld. Melden aan de uitvoerder! 3. Over het gebruik van ladders en trappen (2)

10 Over Trappen en Ladders En tenslotte..... Bezint, eer ge (een ladder) beklimt!


Download ppt "Arno de Graaff, 25 november 2014 Over Ladders en Trappen."

Verwante presentaties


Ads door Google