De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween

Verwante presentaties


Presentatie over: "De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween"— Transcript van de presentatie:

1 De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween

2 Samenvatting Allan besluit op zijn 100ste verjaardag te vertrekken uit het bejaardentehuis. Toevallig krijgt hij een koffer met daarin 50 miljoen in zijn handen. Op zijn reis ontmoet hij enkele andere mensen en krijg je inzicht in Allan’s leven. De criminelen proberen hun koffer met geld terug te krijgen, maar de meeste van hen komen (toevallig) om. Uiteindelijk gaan Allan en zijn nieuwe vrienden op Bali wonen.

3 Klassieke vertelwijze
Flat characters Gebeurtenissen vormen afgerond geheel. Kleine subplot:: de liefde tussen Benny en Gunilla Camera shots: close-ups, over de schouder en overzicht van ruimtes Muziek laat merken dat er iets te gebeuren staat Op het eind van de film weer een verwijzing naar het begin. Terugblik in het leven van Allan wordt aangekondigd. Er zin terugkerende elementen in de film: knallen /opblazen, alcohol, plassen/toiletgebruik Film zit vol met verwijzingen naar wereldgeschiedenis en belangrijke personages in de geschiedenis Verhaal wordt vooral vanuit perspectief Allan verteld, maar je ziet ook wat de criminelen doen en de politie-inspecteur.

4 Artvertelwijze Sujet loopt niet helemaal gelijk aan fabel.
Loopt met een van de ‘slechteriken’ goed af (tegen de verwachting in) Door toeval ontmoeten de mensen in de film elkaar Overgang scene naar het heden is telkens abrupt. Er zitten 3 stukjes in de film die voor het verhaal eigenlijk niet van belang zijn. Ze worden dan ook versneld weergegeven met korte shots en de muziek in een hoog tempo. Enkele keren is een afwijkende manier van filmen en montage gebruikt.


Download ppt "De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween"

Verwante presentaties


Ads door Google