De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween."— Transcript van de presentatie:

1 De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween

2 Samenvatting  Allan besluit op zijn 100 ste verjaardag te vertrekken uit het bejaardentehuis.  Toevallig krijgt hij een koffer met daarin 50 miljoen in zijn handen.  Op zijn reis ontmoet hij enkele andere mensen en krijg je inzicht in Allan’s leven.  De criminelen proberen hun koffer met geld terug te krijgen, maar de meeste van hen komen (toevallig) om.  Uiteindelijk gaan Allan en zijn nieuwe vrienden op Bali wonen.

3 Klassieke vertelwijze -Flat characters -Gebeurtenissen vormen afgerond geheel. -Kleine subplot:: de liefde tussen Benny en Gunilla -Camera shots: close-ups, over de schouder en overzicht van ruimtes -Muziek laat merken dat er iets te gebeuren staat -Op het eind van de film weer een verwijzing naar het begin. -Terugblik in het leven van Allan wordt aangekondigd. -Er zin terugkerende elementen in de film: knallen /opblazen, alcohol, plassen/toiletgebruik -Film zit vol met verwijzingen naar wereldgeschiedenis en belangrijke personages in de geschiedenis -Verhaal wordt vooral vanuit perspectief Allan verteld, maar je ziet ook wat de criminelen doen en de politie-inspecteur.

4 Artvertelwijze -Sujet loopt niet helemaal gelijk aan fabel. -Loopt met een van de ‘slechteriken’ goed af (tegen de verwachting in) -Door toeval ontmoeten de mensen in de film elkaar -Overgang scene naar het heden is telkens abrupt. -Er zitten 3 stukjes in de film die voor het verhaal eigenlijk niet van belang zijn. Ze worden dan ook versneld weergegeven met korte shots en de muziek in een hoog tempo. -Enkele keren is een afwijkende manier van filmen en montage gebruikt.


Download ppt "De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween."

Verwante presentaties


Ads door Google