De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Regio Centrum Evenementen programma 2015. Regio centrum wenst u een mooi vaarseizoen Carel BastGerard de GreefPieter van Boom Evert In de BetouwGerard.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Regio Centrum Evenementen programma 2015. Regio centrum wenst u een mooi vaarseizoen Carel BastGerard de GreefPieter van Boom Evert In de BetouwGerard."— Transcript van de presentatie:

1 Regio Centrum Evenementen programma 2015

2 Regio centrum wenst u een mooi vaarseizoen Carel BastGerard de GreefPieter van Boom Evert In de BetouwGerard MulderAd Groenveld

3 Wo 7 januari Elektronische navigatie per computer Kennis maken met WinGPS 5-Pro en Voyager. Deze avond is gericht op beginners die kennis willen maken met de mogelijkheden van elektronisch navigeren per computer. Met behulp van een demo van WinGPS 5 krijgt u een beeld van de mogelijkheden en het gebruik van het programma. De nieuwtjes op het gebied van AIS en de WinGPS Mobile apps voor Android zullen ook besproken worden. Eveneens zal worden ingegaan op tablet- of smartphonenavigatie aan boord.

4 Vrij 16 januari en de volgende 5x Vrij Knopen en splitsen Het oude ambacht Knopen en Splitsen door Roel Huizenga en Cees Wormsbecher. Aan deze avonden kunnen zowel beginners als gevorderden deelnemen. Bij de beginners komen de meest bekende knopen aan bod en ook het splitsen wordt geoefend. Bij de gevorderden komen de moeilijkere knopen aan bod en hoe je schade aan een zeil eenvoudig kunt repareren. Een must voor hen die CWO zeezeilen willen doen. Het gezelligheidsaspect is een belangrijk onderdeel op deze avonden.

5 Di 27 Januari en volgende 8 x Di dgn Theoretische kustnavigatie Steeds meer watersporters kiezen het ruime sop, hetzij om langs de kust naar havens in Nederland en België te varen, hetzij om een oversteek naar Engeland te maken. Varen op zee vereist echter andere vaardigheden dan het varen op ruim water zonder getij. Er moeten koersen worden uitgezet rekening houdend met stroom en drift. Het certificaat TKN is een vrijwillig te behalen Nederlands getuigschrift dat verklaart dat men zich theoretisch heeft bekwaamd in het navigeren op de Europese kustwateren. Het certificaat is een verplicht onderdeel van het CWO-diploma Zeezeilen en heeft een officiële status. Met het certificaat TKN kunt u een ICC voor coastal waters (International Certificate of Competence) aanvragen en dit wordt in het buitenland erkend als bewijs van vaarbekwaamheid.

6 Do 29 januari Maritieme communicatie en AIS Incorrecte programmering van marifoon en AIS transponders kan aanleiding geven tot problemen en eventueel bekeuringen. Op deze avond zal een medewerker van het Agentschap Telecom uitleg geven over correcte installatie en gebruik van deze apparatuur en de controle hier op.

7 Wo 11 februari Workshop WinGPS 5 Pro en Voyager U bent gebruiker van WinGPS 5 Pro of Voyager en wij gaan samen met u de vragen die er zijn oplossen. Met elkaar willen wij gegevens uitwisselen zodat we meer gebruikswaarde krijgen van het programma. Het is van belang dat u aanwezig bent met uw laptop met WinGPS 5 Pro of Voyager daarop.

8 Zo 8 maart Elektro aan boord Een goed werkend boordnet is zeker voor langeafstand-zeilers een must. In deze workshop geeft Ernst Rollfs of Roelofs u inzicht in de elektro aan boord van uw schip. Naast de noodzakelijke theorie (beperkt) wordt uitgebreid ingegaan op accu en accucapaciteit, bekabeling, spanningsverliezen, praktische tips voor het installeren en onderhouden van uw boordnet en het systematisch zoeken en oplossen van klachten. Een uitbreiding van uw installatie: hoe pak je dat aan? Is de bestaande installatie voor uitbreiding geschikt? Overstappen op 24 Volt? Kabels dik genoeg? Is de capaciteit van de accu's voldoende?

9 Di 17 Maart Polyester onderhoud Polyester schepen behoeven evenals jachten die van andere materialen zijn vervaardigd onderhoud. Maar wel anders! In dit evenement praat Frits Birkhoff over poetsen (hoe en waarmee), repareren, zo nodig schilderen en epoxeren van schepen. Praktische tips en tricks voor het onderhoud van uw polyester schip.

10 Wo 18 en wo 25 Maart Cursus Meteo Tamme van der Wal neemt ons mee in de wereld van het weer en de rol die het speelt in het zeilplezier. De eerste avond staat in het teken van de weerkaart en omvat de belangrijkste begrippen, uitleg van weerkundige aspecten, interpreteren en samenvatten van weerkundige gegevens. Hoe speelt men daar op in en welke beslissing nemen we mee in onze tochtplanning. Aan het eind van de avond krijgt u opdrachten mee om deze thuis uit te werken. Deze uitwerkingen zullen de tweede avond uitvoerig worden behandeld en vormen zo de link naar de praktijk. Zo zal er ook worden verteld hoe we weersgegevens en verwachtingen aan boord kunnen krijgen en op welke sites er weerkundige gegevens zijn te vinden. En niet te onderschatten: Als we eenmaal onderweg zijn, kunnen we dreigingen aan zien komen en hoe zien die er uit?

11 Za 21 Maart Manoeuvreren kun je leren Presentatie over manoeuvreren met kajuitjachten op motor, rekening houdend met de windrichting en dat alles in nauw vaarwater of sluis. Herkent u deze situatie? Hoe ervaren bent u zelf? Martine van de Veen behandelt in haar presentatie verschillende onderwerpen die u meer inzicht geven om uw schip feilloos op de gewenste plaats af te meren. Aan de orde komen o.a. het wieleffect, straatje keren, koppels en krachten, box- en sluisvaren, bocht nemen en roerwerking etc. Kortom een leerzaam evenement in het voorjaar voor een veilige start van het komende vaarseizoen.

12 Wo 8 April Praktijk en uitleg DSC marifoon Vooral flottieljescoördinatoren waarderen de mogelijkheid om met een druk op de knop een groot aantal deelnemers in één keer te kunnen oproepen. De belangrijkste DSC functie is de DISTRESS knop, prominent aanwezig op uw marifoon maar vaak is de werking hiervan niet helemaal duidelijk. Tijdens deze oefenavond staan 12 marifoons opgesteld en we lopen alle functies langs met praktijkoefeningen.

13 Do 14 Mei – Zo 17 Mei Rondje Noord Holland Het Rondje Noord Holland is een mooie gelegenheid voor wie kennis wil maken met het zeilen op de Noordzee. Voor de meer ervaren zeezeilers dé gelegenheid om weer in te slingeren en het schip uit te testen. Het is een afwisselende tocht: het Noordzeekanaal, de Noordzee, een stukje Wadden en het IJsselmeer. Met een stop in Den Helder waar een blauwe Marine hap genoten kan worden.

14 Za 30 Mei Thuis in de sluis Dit evenement is bedoeld voor meer dan alleen sluismanoeuvres. In overleg met de deelnemers kan het evenement eventueel worden uitgebreid met andere manoeuvres zoals MOB, wegvaren van lagerwal, slepen of ankeren. Op zaterdag 30 mei verzamelen we om 12.00 uur in de kom van Lelystadhaven. Na een kort palaver waarbij een lijst met tips en trucs wordt uitgedeeld, varen we gezamenlijk door de sluis. Daarna leggen we aan aan de kade bij de Houtribhaven. Na het uitwisselen van ervaringen varen we weer terug naar Lelystadhaven waar we de dag afsluiten met een nabespreking en een kop koffie. Deze dag is bedoeld voor een ieder met en zonder ervaring. Ervaren watersporters zijn welkom ter ondersteuning. De inschrijving staat ook open voor opstappers.

15 Za 5 september Single-handed IJsselmeer De jaarlijkse dagtocht voor solozeilers op het IJsselmeer en/of Markermeer begint op vrijdagavond met een gezamenlijke borrel in het clubhuis van de Houtribhaven in Lelystad. Op zaterdagochtend worden de route, opdrachten en een overlevingspakket op het water uitgedeeld bij het startschip. De eindbestemming wordt bepaald aan de hand van de opdrachten en kan zowel een haven zijn aan het noordelijk IJsselmeer als het aan het Markermeer. Deze dagtocht voor solozeilers is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, voor grote en kleine boten, voor mannen en vrouwen. Kortom voor iedereen die plezier heeft in solozeilen


Download ppt "Regio Centrum Evenementen programma 2015. Regio centrum wenst u een mooi vaarseizoen Carel BastGerard de GreefPieter van Boom Evert In de BetouwGerard."

Verwante presentaties


Ads door Google