De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een relatie met God Hoe dan?.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een relatie met God Hoe dan?."— Transcript van de presentatie:

1 Een relatie met God Hoe dan?

2 Wie is God? Kind tekent Moeder vraag wat? Kind zegt God
Moeder zegt: maar niemand weet toch hoe hij eruit ziet? Kind: straks als het klaar is wel Wie is God?

3 God de Vader God de Zoon God de Geest
God de Vader is de bron, de oorsprong. Persoon, maar niet een oude man. Kracht, maar niet onpersoonlijk Want wat een mens over God kan weten is hun bekend omdat God het aan hen kenbaar heeft gemaakt. Zijn onzichtbare eigenschappen zijn vanaf de schepping van de wereld zichtbaar in zijn werken, zijn eeuwige kracht en goddelijkheid zijn voor het verstand waarneembaar. (Romeinen 1:19-20 NBV)

4 Zwaartekracht

5 God de Vader God de Zoon God de Geest
Jezus is het voorbeeld, de afdruk, advocaat Daarop zei Filippus: ‘Laat ons de Vader zien, Heer, meer verlangen we niet.’ Jezus zei: ‘Ik ben nu al zo lang bij jullie, en nog ken je me niet, Filippus? Wie mij gezien heeft, heeft de Vader gezien. Waarom vraag je dan om de Vader te mogen zien? (Joh. 14:8-9 NBV)

6 Beeld van God, de onzichtbare, is hij, eerstgeborene van heel de schepping: in hem is alles geschapen, alles in de hemel en alles op aarde, het zichtbare en het onzichtbare, vorsten en heersers, machten en krachten, alles is door hem en voor hem geschapen. Hij bestaat vóór alles en alles bestaat in hem. Hij is het hoofd van het lichaam, de kerk. Oorsprong is hij, eerstgeborene van de doden, om in alles de eerste te zijn: in hem heeft heel de volheid willen wonen en door hem en voor hem alles met zich willen verzoenen, alles op aarde en alles in de hemel, door vrede te brengen met zijn bloed aan het kruis. (Kolossenzen 1:15-20 NBV) Beeld van God, de onzichtbare, is hij, eerstgeborene van heel de schepping: in hem is alles geschapen, alles in de hemel en alles op aarde, het zichtbare en het onzichtbare, vorsten en heersers, machten en krachten, alles is door hem en voor hem geschapen. Hij bestaat vóór alles en alles bestaat in hem. Hij is het hoofd van het lichaam, de kerk. Oorsprong is hij, eerstgeborene van de doden, om in alles de eerste te zijn: in hem heeft heel de volheid willen wonen en door hem en voor hem alles met zich willen verzoenen, alles op aarde en alles in de hemel, door vrede te brengen met zijn bloed aan het kruis. (Kolossenzen 1:15-20 NBV)

7 God de Vader God de Zoon God de Geest
De Geest is de uitwerker, de voorziener

8 Later zal de pleitbezorger, de heilige Geest die de Vader jullie namens mij zal zenden, jullie alles duidelijk maken en alles in herinnering brengen wat ik tegen jullie gezegd heb. (Johannes 14:8-9, 26 NBV) Later zal de pleitbezorger, de heilige Geest die de Vader jullie namens mij zal zenden, jullie alles duidelijk maken en alles in herinnering brengen wat ik tegen jullie gezegd heb. (Johannes 14:8-9, 26 NBV)

9 "Een relatie ontstaat niet vanzelf."
Relaties ontstaan niet vanzelf. Iemand moet daar initiatief voor nemen God heeft dat gedaan. Hij komt dichtbij door Jezus en Hij wil met Zijn Geest in ons wonen. Hoe? Kijk naar Jezus.

10 Jezus zei:"Geven jullie hen maar te eten."

11 De apostelen kwamen weer terug bij Jezus en vertelden hem over alles wat ze gedaan hadden en wat ze de mensen onderwezen hadden. Hij zei tegen hen: ‘Ga nu mee naar een eenzame plaats om alleen te zijn en een tijdje uit te rusten.’ Want het was een voortdurend komen en gaan van mensen, zodat ze zelfs niet de kans kregen om te eten. Ze voeren met de boot naar een afgelegen plaats, om daar alleen te kunnen zijn. Maar hun vertrek werd opgemerkt en velen hoorden ervan, en uit alle steden haastten de mensen zich over land naar die plaats en kwamen er nog eerder aan dan Jezus en de apostelen. (Marcus 6:30-33 NBV)

12 Toen hij uit de boot stapte, zag hij een grote menigte en voelde medelijden met hen, omdat ze leken op schapen zonder herder, en hij onderwees hen langdurig. Toen er al veel tijd was verstreken, kwamen zijn leerlingen naar hem toe en zeiden: ‘Dit is een afgelegen plaats en het is al laat. Stuur hen weg, dan kunnen ze naar de dorpen en gehuchten in de omtrek gaan om eten te kopen.’ (Marcus 6:34-36 NBV)

13 Maar hij zei: ‘Geven jullie hun maar te eten
Maar hij zei: ‘Geven jullie hun maar te eten!’ Ze vroegen hem: ‘Moeten wij dan voor tweehonderd denarie brood gaan kopen om hun te eten te geven?’ Toen zei hij: ‘Hoeveel broden hebben jullie bij je? Ga eens kijken.’ En nadat ze waren gaan kijken wat ze bij zich hadden, zeiden ze: ‘Vijf, en twee vissen.’ Hij zei tegen hen dat ze de mensen opdracht moesten geven om in groepen in het groene gras te gaan zitten. (Marcus 6:37-39 NBV)

14 Ze gingen zitten in groepen van honderd en groepen van vijftig
Ze gingen zitten in groepen van honderd en groepen van vijftig. Hij nam de vijf broden en de twee vissen, keek omhoog naar de hemel, sprak het zegengebed uit, brak de broden en gaf ze aan zijn leerlingen om ze aan de menigte uit te delen; ook de twee vissen verdeelde hij onder allen die er waren. Iedereen at en werd verzadigd. Ze haalden de overgebleven stukken brood op, waar wel twaalf manden mee konden worden gevuld, en ook wat er over was van de vissen. Vijfduizend mensen hadden van de broden gegeten. (Marcus 6:40-44 NBV)

15 Toen Jezus om zich heen keek en zag dat die menigte naar hem toe kwam, vroeg hij aan Filippus: ‘Waar kunnen we brood kopen om deze mensen te eten te geven?’ Hij vroeg dat om Filippus op de proef te stellen, want zelf wist hij al wat hij zou gaan doen. (Johannes 6:5-6 NBV)

16 Na het initiatief Als het initiatief is genomen is er nog geen relatie? Maar hij begint wel. Je moet Jezus leren kennen. tijd met Hem doorbrengen. (kerk,muziek,bijbel,boeken,bidden,luisteren,zingen) alles dat je water geeft groeit. Interesse tonen voor wat Hem interesseert. Geven van je geld, je tijd, je mogelijkheden Van Steenwegen: verliefdheid is een oogziekte Je gaat anders kijken door de aanwezigheid van Jezus

17 Jezus zei: ‘Waarachtig, ik verzeker u: alleen wie opnieuw wordt geboren, kan het koninkrijk van God zien.’ (Johannes 3:3 NBV) Leven in relatie met Jezus wordt ook wel leven in een nieuw koninkrijk genoemd. Toen Jezus in gesprek was met belangrijke geleerde uit zijn tijd zei hij het zo: Jezus zei: ‘Waarachtig, ik verzeker u: alleen wie opnieuw wordt geboren, kan het koninkrijk van God zien.’ (Johannes 3:3 NBV)

18 Zo is dan het geloof uit het horen,
en het horen door het woord van Christus. Romeinen 10:17 NBG51 Wil je jouw relatie met Jezus opbouwen? Praat met Hem, praat over Hem, leef met Hem. Geloof = relatie Jouw leven verbinden met zijn leven. Vertrouwen stellen op Hem. Zo is dan het geloof uit het horen, en het horen door het woord van Christus. (Romeinen 10:17 NBG51)

19 Vandaag, zegt Jezus, wil ik in jouw huis zijn.

20 Jezus ging Jericho in en trok door de stad
Jezus ging Jericho in en trok door de stad. Er was daar een man die Zacheüs heette, een rijke hoofdtollenaar. Hij wilde Jezus zien, om te weten te komen wat voor iemand het was, maar dat lukte hem niet vanwege de menigte, want hij was klein van stuk. Daarom liep hij snel vooruit en klom in een vijgenboom om Jezus te kunnen zien wanneer hij voorbijkwam. Toen Jezus daar langskwam, keek hij naar boven en zei: ‘Zacheüs, kom vlug naar beneden, want vandaag moet ik in jouw huis verblijven.’ (Lucas 19:1-5 NBV)

21 Zacheüs kwam meteen naar beneden en ontving Jezus vol vreugde bij zich thuis. Allen die dit zagen, zeiden morrend tegen elkaar: ‘Hij is het huis van een zondig mens binnengegaan om onderdak te vinden voor de nacht.’ Maar Zacheüs was gaan staan en zei tegen de Heer: ‘Kijk, Heer, de helft van mijn bezittingen geef ik aan de armen, en als ik iemand iets heb afgeperst vergoed ik het viervoudig.’ Jezus zei tegen hem: ‘Vandaag is dit huis redding ten deel gevallen, want ook hij is een zoon van Abraham. De Mensenzoon is gekomen om te zoeken en te redden wat verloren was.’ (Lucas 19:6-10 NBV)

22 Toen Jezus daar langskwam, keek hij naar boven en zei: ‘Zacheüs, kom vlug naar beneden, want vandaag moet ik in jouw huis verblijven.’ (Lucas 19:5 NBV)

23 Met Hem leven Een relatie met God
Na het initiatief en de start van de relatie gaat het verder met het leven met Jezus. Het verhaal van Juan Carlos Ortiz Pag. 8 Samenvattend: God neemt het initiatief Jezus komt naar je toe De Heilige Geest leert je met Jezus te leven. Een relatie met God


Download ppt "Een relatie met God Hoe dan?."

Verwante presentaties


Ads door Google