De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Nieuwjaarsbrief aan God

Verwante presentaties


Presentatie over: "Nieuwjaarsbrief aan God"— Transcript van de presentatie:

1 Nieuwjaarsbrief aan God
Mag ik U ter gelegenheid van Nieuwjaar U mijn beste wensen aanbieden, samen met de belofte van beter mijn best te doen? Mag ik U ook vertellen wat ik graag zou krijgen voor mijn Nieuwjaar? Luister dan, Lieve God.

2 Ik had graag een nieuw hoofd...
Met dit hier ben ik al zo dikwijls tegen de muur gelopen; ‘k heb het in moeilijke dagen lelijk laten hangen, en tussendoor ben ik het ook al een paar keer kwijt geraakt Schenk mij a.u.b. ook een paar nieuwe ogen... Tegenwoordig verlies ik zoveel belangrijke dingen uit het oog. Ik zie alles zoveel in zwart - wit, zo graag zou ik alles terug in kleuren willen zien...

3 Misschien heeft U ook nog wel een nieuwe neus voor mij: de mijne heb ik al voor zoveel opgehaald;
ik steek hem ook overal in waar het niet moet en ... ik heb al zo dikwijls mijn neus voorbij gepraat. En een andere tong zou mij ook goed van pas komen! Die ik nu heb, is al een beetje scherp geworden, ze is zo lang en ook vuil van kritiek... Tussendoor spreek ik ook wel eens met een dubbele tong...

4 En dan mijn tanden, Lieve God,
‘k heb er zo dikwijls op moeten bijten... ‘k heb ze vaak laten zien. Soms staat er teveel haar op en dan weer te weinig. Zelfs een paar nieuwe oren zou ik ook kunnen gebruiken! Ik zit tot over mijn oren in het werk en de zorgen... Mijn éne oor tuit van al ’t geroddel rondom mij, mijn andere is haast doof: ze hoort weinig goeds of vrolijks. Ik zou graag weer op mijn twee oren willen slapen!

5 Tenslotte, Lieve God mijn mond!
De laatste tijd zet ik zo een grote mond op. Ik spreek zo gemakkelijk mijn mond voorbij... Mijn mond heeft het zingen verleerd en ook het fluiten, en hij zwijgt als hij spreken moet... Geef mij er eentje van kleiner formaat die weer hartelijk lachen kan!

6 En dan, ja, als ik een heel klein extraatje mag vragen,
zorg dan liefst ook nog voor een paar nieuwe ellebogen... Ik heb er zo erg mee gewerkt en geduwd dat ze versleten zijn, ik heb er haast geen meer. Dank U wel, zeer Lieve God.


Download ppt "Nieuwjaarsbrief aan God"

Verwante presentaties


Ads door Google