De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe zit het ook alweer? 4 groepen 4 vragen 4 antwoorden

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe zit het ook alweer? 4 groepen 4 vragen 4 antwoorden"— Transcript van de presentatie:

1 Hoe zit het ook alweer? 4 groepen 4 vragen 4 antwoorden
1. Noem zoveel mogelijk redenen om groenten en fruit te eten. 2. Wat zijn vitamines? Wat zijn voedingsvezels? 3. Is groente uit blik/pot net zo gezond als verse groente? Waarom wel/niet? 4. Hoeveel groenten en fruit moet je per dag eten? Wat zijn vitamines? Vitamines zijn voedingsstoffen die onmisbaar zijn voor ons lichaam. Ze zijn van belang voor de groei, het herstel en het goed laten functioneren van het lichaam. Daarnaast zijn ze nodig voor een goede gezondheid. Vitamines komen van nature voor in onze voeding, zoals in fruit, groenten en brood. Het lichaam kan ze niet of niet voldoende zelf maken. Om dagelijks voldoende vitamines via de voeding binnen te krijgen, is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten.

2 Redenen om groenten en fruit te eten.
1. Houdt je huid elastisch en gezond. Vitamine C helpt bij de aanmaak van collageen en dit houdt je huid elastisch. Daarnaast is vitamine C enorm goed voor je weerstand. 2. Haalt schadelijke stoffen uit je lichaam. Antioxidanten verwijderen schadelijke stoffen uit je lichaam. 3. Beschermt je ogen. Fruit bevat vitamine A, dat is goed voor je ogen. 4. Ideaal en gezond tussendoortje. De suikers in fruit geven je veel energie. 5. Helpt bij gezonde bloeddruk. Kalium houdt je bloeddruk onder controle. 6. Zorgt dat je darmen goed werken. Fruit bevat veel vezels.Vezels zorgen ervoor dat je sneller en langer verzadigd bent. Daarnaast zorgen vezels voor een goede darmwerking en optimale stoelgang.

3 Wat zijn vitamines? Wat zijn voedingsvezels?
2a. Wat zijn vitamines? Onmisbaar voor processen in je lichaam (zoals groei en weerstand). In fruit vooral: vitamine C, B-caroteen. 2b. Wat zijn voedingsvezels? Onverteerbare deeltjes in groente, fruit, granen en rijst. Wat doen ze: Versnellen het tempo waarin het eten door de darmen gaat. Kunnen vocht aan zich binden waardoor je poep niet hard wordt.

4 Is groente en fruit uit blik/pot gezond?

5 Proef je mee?


Download ppt "Hoe zit het ook alweer? 4 groepen 4 vragen 4 antwoorden"

Verwante presentaties


Ads door Google