De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Copyright © 2005 Borealis A/S Tips Voor Veilig Fietsen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Copyright © 2005 Borealis A/S Tips Voor Veilig Fietsen."— Transcript van de presentatie:

1 Copyright © 2005 Borealis A/S Tips Voor Veilig Fietsen

2 Copyright © 2005 Borealis A/S Page 2 29 September, 2006 HSE & Q België Tips voor veilig fietsen Draag steeds een helm tijdens het fietsen. 75 procent van alle dodelijke fietsongevallen is het gevolg van hoofdletsels. Draag tijdens het fietsen lichtgekleurde kleding gedurende de dag en reflecterende (fluo) kleding tijdens de avond en nacht. Draag gepaste oogbescherming, vliegende deeltjes van passerende voertuigen kunnen oogletsels veroorzaken. Draag aangepast schoeisel en verzeker je er steeds van dat de veters zo geknoopt zijn dat ze niet door de ketting gegrepen kunnen worden. Gebruik voor het vervoeren van goederen veilige bagagedragers of fietsmanden..

3 Copyright © 2005 Borealis A/S Page 3 29 September, 2006 HSE & Q België Tips voor veilig fietsen Fiets met de verkeersstroom mee, blijf zo ver mogelijk rechts en laat voldoende ruimte voor voetgangers. Be aware of the primary field of vieuw of car drivers. Passeer trager rijdende of stilstaande voertuigen langs hun linker zijde. Blijf waakzaam voor andere weggebruikers, opengaande autoportieren, voetgangers of andere obstakels op de rijbaan. Kijk uit voor gevaren en hindernissen op de rijbaan. Geparkeerde voertuigen Riooldeksels, kiezelsteentjes, ijsplekken, zand of puin.

4 Copyright © 2005 Borealis A/S Page 4 29 September, 2006 HSE & Q België Tips voor veilig fietsen Steek treinsporen loodrecht over om te vermijden dat de wielen van de fiets tussen de sporen geklemd geraken. Houd ook de weg achter u in de gaten. Leer achterom over je schouder te kijken zonder je evenwicht te verliezen of van je route af te wijken. Vertraag wanneer je een kruispunt nadert.

5 Copyright © 2005 Borealis A/S Page 5 29 September, 2006 HSE & Q België Tips voor veilig fietsen Verricht geen onvoorspelbare manoeuvers. Zorg dat anderen jouw bedoelingen correct kunnen inschatten. Gebruik je armen om aan te geven dat je wil afslaan. Houd steeds beide handen aan het stuur, behalve bij het aangeven dat je wenst af te slaan. Sla op een veilige manier af. Fietsers dienen ruimschoots op voorhand aan te geven dat ze aan het volgende kruispunt wensen af te slaan. Wanneer de rijbaan te smal is om voertuigen en fietsers veilig naast elkaar te laten rijden, rijd dan midden op de rijbaan.

6 Copyright © 2005 Borealis A/S Page 6 29 September, 2006 HSE & Q België Tips voor veilig fietsen Maak steeds oogcontact met passerende automobilisten en voetgangers. Ga er van uit dat anderen u niet gezien hebben tot je er zeker van bent dat het wel zo is. Oogcontact met medeweggebruikers is een uitstekend middel om uw veiligheid te waarborgen. Vertraag en rijd voorzichtig bij nat wegdek, ijzelvorming en verminderde zichtbaarheid. Houd dan ook extra afstand om tijdig te kunnen stoppen omdat de remmen minder efficient werken wanneer ze nat zijn. Wanneer het niet veilig is om te fietsen, stap dan af en wandel verder. Stop ook effectief aan ieder stopbord en houd rekening met alle andere verkeersborden.Fietsers dienen zich net als alle andere weggebruikers aan de verkeersregels te houden.

7 Copyright © 2005 Borealis A/S Page 7 29 September, 2006 HSE & Q België Tips voor veilig fietsen Plaats beide voeten op de grond wanneer je gestopt bent. Rijd steeds met een veilige aangepaste snelheid. Houd je fiets in een goede staat. Pas de fiets aan jouw grootte aan en zorg dat alle onderdelen behoorlijk werken. Controleer remmen en banden regelmatig en laat je fiets minstens éénmaal per jaar door een fietsenmaker nakijken. Wat je zeker niet mag doen tijdens het fietsen: Rijd nooit met een passagier op het stuur. Laat je nooit voorttrekken door een andere fietser, motorvoertuig enz. Vermijd broeken met brede pijpen die door de ketting kunnen gegrepen worden. Draag nooit een koptelefoon tijdens het fietsen. Houd nooit wedrennen met andere fietsers of voertuigen.


Download ppt "Copyright © 2005 Borealis A/S Tips Voor Veilig Fietsen."

Verwante presentaties


Ads door Google