De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het Zwanenmeer (maar dan anders)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het Zwanenmeer (maar dan anders)"— Transcript van de presentatie:

1 Het Zwanenmeer (maar dan anders)

2 Waarom ik het boek heb gekozen
Ik heb het boek gekozen omdat ik het een keer op school las en hierover mijn boekbespreking wou houden.

3 Over de schrijver Francine Oomen is geboren op 27 maart 1960 en is dus nu 52 jaar. Ze heeft 2 ouders die zijn gesscheiden toen ze 12 was. Francine Oomen heeft ook zelf een paar boeken geïllustreerd. Ze heeft 3 kinderen. 2 zonen en 1 dochter.

4 Meerdere boeken die ze heeft geschreven.

5 Hoofdpersonen 1 Walter van Zwanenburgh 2 Sam (Samantha) 3 Beer (Berenice) 4 Pip (Philip) 5 Isabelle

6 Samenvatting Het boek gaat over 3 kinderen: Sam, Beer en Pip. Hun zijn een drieling. Hun moeder is overleden. Sam was als laatste geboren en woog niet meer dan een pak suiker Sam is de felste en brutaalste en is de enigste die veel praat, als ze boos is shopt ze vaak. Het gezin is heel erg rijk maar soms wou Sam dat het niet zo was. Sam, Beer en Pip zijn 14 en zitten in de brugklas. Pip zit nog in groep 8. Sam, Beer en Pip hebben een beroemde vader. Hij is een schrijver. Ze hebben ook een zwembad. Hun vader lijdt al een paar jaar aan een ernstige ziekte: een writer’s block. Hij heeft ook veel last van hoofdpijn en komt vaak zijn kamer niet uit. Pip kan heel goed schilderen Elke dag krijgen ze post. Heel vaak krijgen ze gedichten, maar weten niet van wie. Sam vindt ze eng ze denkt dat het over hun moeder gaat en wil het vragen aan haar vader maar dat doet ze maar niet. Beer zit altijd in boeken te lezen. Ze haalt altijd tienen en negens, als ze een 8 haalt denkt ze dat ze blijft zitten. Ze heeft kleine pukkeltjes Elke keer als Sam gaat winkelen kijkt iedereen naar haar. Iedereen van de buurt kent haar en weet dat ze heel rijk is. Vroeger hadden Sam, Beer en Pip au pairs. Sommige waren lief en andere heel gemeen Nu doet Sam het meeste huishouden, ook briefje aan vader dat eten in de magnetron zit. Sam is het zat, ze wil niet meer het huishouden doen. Later komt hun vader naar beneden. Morgen zal ik wel de vuilnis bakken buiten zetten. Later die dag komt ze vrolijk thuis. Maar dan ziet ze veel mensen, politieaouto’s, een vuilnisaouto en een ambulance. Van schrik laat ze haar tassen vallen en rent daar naartoe. Haar vader is gewond. De ambulance rijdt net weg Rustig maar zegt een vuilnisvrouw. Ze heet Isabel. Ze heeft haar vader aangereden.

7 Samenvatting Als hun thuis zijn van het ziekenhuis gaat Isabel naar huis Er is een briefje op het hoofd van de pop Annabel geplakt. Het is van Beer. Er staat op: Sam je zorgt super goed voor ons Beer en Pip. Als ze weer terug zijn van het ziekenhuis is het heel erg schoon in de keuken. Isabel zit op een stoel een krant te lezen. Willen jullie appel taart? vraagt ze. Sam vindt nu dat Isabel er heel veel mee bemoeit dus zegt ze nee en gaat naar boven Pip is bang dat zijn vader dood gaat, en Sam denkt dat ook. Als ze even naar buiten kijken zien ze twee zwanen. Een witte en een zwarte. Kijk zegt Sam. Het is net het zwanenmeer. Sam heeft een nachtmerrie gehad. Haar vaders hersenen werden open gesneden met een grote zaag, het maakte veel lawaai Door het ongeluk met de vuilniswagen zijn ze erachter gekomen dat vader een tumor in zijn hoofd had. Daarom kon hij ook niet meer schrijven Zijn operatie is goed gegaan en hij is nu weer de oude, nieuwe vader. Isabelle wilde graag dichter worden, vandaar dat ze alle gedichten op de brievenbussen had gedaan. Ze had liefdesverdriet van een Max, daarom is ze tijdelijk vuilnisvrouw geworden. Sam dacht dat Isabelle alleen maar gedichten schreef omdat haar vader zo beroemd was, dat was niet waar.

8 Stukje voorlezen.

9 De vragen 1. Wat doet Isabelle voor werk? 2 maal
2. Wie zijn de hoofdpersonen en hoe heette ze vroeger? 3. Loopt het verhaal goed af?


Download ppt "Het Zwanenmeer (maar dan anders)"

Verwante presentaties


Ads door Google