De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Van Driekoningen tot Kerst.  Datum: 6 januari  Waarom: De drie wijzen uit het oosten bezoeken de pasgeboren Jezus.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Van Driekoningen tot Kerst.  Datum: 6 januari  Waarom: De drie wijzen uit het oosten bezoeken de pasgeboren Jezus."— Transcript van de presentatie:

1 Van Driekoningen tot Kerst

2  Datum: 6 januari  Waarom: De drie wijzen uit het oosten bezoeken de pasgeboren Jezus

3  Datum: 4 dagen voor Aswoensdag  Waarom:Ook Vastenavond genoemd, wordt op de vier dagen gevierd die voorafgaan aan de vasten. Het is de bedoeling genoeg te eten zodat je op Aswoensdag met het vasten kan beginnen.

4  Datum: 40 dagen voor Pasen  Waarom: Het gedenken van de tocht van Jezus door de woestijn waarbij hij 40 dagen aan het vasten was.

5  Datum: De zondag voor Pasen  Waarom: Het gedenken van de intocht van Jezus in Jeruzalem. Mensen legden palmtakken op de weg waar Jezus overheen liep.

6  Datum: De donderdag voor Pasen  Waarom: Het gedenken van het laatste avondmaal waar Jezus zijn lichaam en bloed gaf als teken van het verbond.

7  Datum: De Vrijdag voor Pasen  Waarom: De dag dat Jezus aan het kruis werd geslagen en stierf.

8  Datum: Zaterdag voor Pasen  Waarom:Periode dat Jezus dood in het graf lag.

9  Datum: eerste zondag na volle maan na het begin van de lente (dus altijd tussen 22 maart en 25 april)  Waarom: Jezus volgelingen ontdekken dat Jezus uit de dood is opgestaan.

10  Datum: 40 dagen na Pasen  Waarom: Jezus wordt door een wolk naar de hemel gebracht en verlaat daarmee de Aarde.

11  Datum: 50 dagen na Pasen  Waarom: De leerlingen van Jezus zijn bang en durven Zijn boodschap niet langer te verkondigen. Jezus zendt vanuit de hemel zijn Heilige Geest naar de volgelingen toe en zij verspreiden dan opnieuw Zijn boodschap.

12  Datum:1 november.  Waarom: Dag waarop alle heiligen worden herdacht.

13  Datum: 2 november  Waarom: Dag waarop alle overledenen worden herdacht.

14  Datum: De vier weken voor kerst.  Waarom: Een voorbereiding op kerst. In de 4e week voor kerst wordt aan een krans gemaakt met daarop 4 kaarsen. In week 1 brandt er maar 1 kaars. In week 2 branden er twee… enz.. Met kerst branden ze alle vier.

15  Datum: 25 december  Waarom: Jezus wordt geboren.


Download ppt "Van Driekoningen tot Kerst.  Datum: 6 januari  Waarom: De drie wijzen uit het oosten bezoeken de pasgeboren Jezus."

Verwante presentaties


Ads door Google