De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Project Algemene Vakken

Verwante presentaties


Presentatie over: "Project Algemene Vakken"— Transcript van de presentatie:

1 Project Algemene Vakken
Afspraken voor Project Algemene Vakken EDUGO Campus Glorieux t.i. - St.-Jozefstraat 7 – 9041 Oostakker

2 Ondertekenen voor akkoord
Deze volledige afspraken vinden jullie in het afsprakenbundeltje terug. De samenvatting ter ondertekening staat op een apart blad => leerling als ouder grondig doornemen en + ondertekenen. We overlopen………..

3 1 Afspraken PAV Er zijn 4 basisafspraken binnen PAV: Ik luister
Ik let op Ik werk door Ik ben in orde Ook tijdens alle lessen én uitstappen, bezoeken, bij sprekers, …. gelden de algemene afspraken zoals vermeld in het schoolreglement.

4 2 Notities - Kleine groene ringmap
- Grote rode classeur + tussenbladen het huidige thema neem je ook steeds mee naar huis voor toetsen/taken de reeds GEZIENE THEMA’S alles rond ACTUALITEIT TAKEN + lijst TOETSEN + lijst BLIJFT IN DE KAST in de PAV-klas

5 3 Agenda Noteer steeds bij aanvang van de les je agenda VOLLEDIG!
Je vindt die terug op het linkerbord of op het projectiescherm taken, toetsen of extra’s => onder de volle lijn van de lesopdracht. Je noteert deze zaken op de juiste plaats in je agenda.

6 4 Materiaal - Pennenzak - Zakrekenmachine - Meetlat
- Balpen; zwart, blauw, rood en groen - Potlood - 2 markeerstiften - Zakrekenmachine - Meetlat - Geo – driehoek of gradenboog - EDUGO – bladen ( aangekocht via de boekenlijst aan het begin van elk schooljaar, anders te verkrijgen bij dhr. Johan Verfaillie)

7 4 Materiaal - Elke les mee ! Heel regelmatig controle
Niet in orde = punten verlies voor PAV-attitude = punten die op elk maandrapport samen met de toetsen en taken zullen verschijnen. PAV-attitude maakt ongeveer een derde van je puntentotaal voor PAV uit!

8 5 Gip en PAV Dit is een werk over een onderwerp dat met je studiekeuze te maken heeft en erg belangrijk is. 6de of 7de jaar => een eindwerk/ werkstuk maken. = GIP over een onderwerp dat met je richting te maken heeft Nu al stap voor stap hoe je hieraan begint en werkt. Elk schooljaar nieuw werkje maken over ander onderwerp 8-tal weken Later hierover meer.

9 6 Toetsen Afwezig/Ziek AUTOMATISCH inhalen tijdens de
EERSTVOLGENDE vrijdagavondstudie. De vrijdagavondstudie = tijdens het 7e en het 8e lesuur. Wees op tijd! Het nodige materiaal ZELF meebrengen! Vraag ZELF naar je in te halen toets

10 6 Toetsen Een voorbeeld: Je was aanwezig toen een toets werd ingepland
De toets was voorzien op donderdag, maar je was toen ziek. De volgende dag ga je naar de avondstudie om die in te halen. Hetzelfde geldt voor toetsen op maandag-dinsdag-woensdag De toets ging door op vrijdag, maar je was toen ziek. De volgende week vrijdag ga je naar de avondstudie om die in te halen.

11 6 Toetsen Grote toetsen (GO’s) aan het einde van een thema
Deze worden steeds aangekondigd. Toetsen kunnen onverwacht komen => aandacht bij de les houden. Belangrijk: Bij afwezigheid op een dag van een aangekondigde toets meld je dit ZELF de eerstvolgende les aan je leerkracht. Onwettig afwezig op de vrijdagavondstudie? = 0 punten !! HERKANSING de eerstvolgende strafnamiddag Bewaren in de rode classeur + steeds aanvullen op toetsenlijst.

12 Opvolging toetsen in de agenda

13 Toetsen: in de agenda een vinkje () plaatsen in de daartoe voorziene kolom als deze door jou reeds werd ingeoefend.

14 7 Taken Maak steeds je taken! Geen onnodige discussies
Positieve invloed op jouw puntentotaal want op ELKE taak staat 25% van de punten op attitude. Taken bewaren in de rode classeur + steeds aanvullen op takenlijst.

15 7 Taken Taken op tijd + volledig + nauwkeurig = attitude
 afgeven op aangegeven dag in de schoolagenda: => reeds 25% van de punten op de taak verdiend punten inhoud van de taak Taak te laat: Stempel TAAK INDIENEN OP ( datum) in de agenda & minpunten voor attitude Taak niet ingediend na de afgesproken extra stempeldatum: 0 / 25 % attitude & strafnamiddag op woensdag & taak inhalen op die dag

16 Opvolging taken in de agenda

17 Taken: in de agenda een vinkje () plaatsen in de daartoe voorziene kolom als deze door jou reeds werd ingeoefend.

18 8 Evaluatie PAV = permanente evaluatie D.w.z. geen examen
Voortdurende evaluatie van kennis / vaardigheden Via toetsen, taken en de grote toetsen, en GO’s * op het einde van een trimester. (* grote overhoringen) Je attitude tijdens de lessen/uitstappen PAV is bijzonder belangrijk. Je houding zal geregeld worden geëvalueerd. Werk regelmatig voor dit vak!! Goed mee te werken tijdens de lessen = minder werk thuis

19 9 Afwezigheid Afwezig = ZELF afspraken maken
Raadpleeg je ZELF je leerkracht => welke notities/taken/opdrachten moet je inhalen ? Doe je dit niet? ZELF de eventuele gevolgen ervan dragen!

20 10 PAV en ICT ICT = STEEDS op KLASNUMMER zitten
Wacht op het signaal van de leerkracht ENKEL en alleen met de PAV-opdracht Overtreders en vandalen worden bestraft straftaak of een strafstudie , … Geen PC of internet thuis? op school taken over de middag. Elke middag van in B204, behalve op woensdag.

21 11Remediëring/ herhalingsoefeningen
en zelfstudie edugopav.classy.be De PAV-site met herhalingsoefeningen voor zowel taal-, wiskunde- als uitbreidingsoefeningen bij de verschillende thema’s

22 11Remediëring/ herhalingsoefeningen
en zelfstudie de “huiswerkklas” => moeilijk thuis studeren op dinsdag -en donderdagavond de “GIP-klas” => extra ondersteuning voor GIP-werk de “remediëringsklas” => problemen met lesonderwerpen of vaardigheden Om aan te sluiten => contact opnemen met graadcoördinator.

23 Kan je het? Ken je het?: Op het einde van elke themabundel zal je een overzicht terugvinden met de te kennen leerstof en de te kunnen vaardigheden.   Wacht niet tot op het laatste moment maar bereid dit stelselmatig, stapsgewijs voor


Download ppt "Project Algemene Vakken"

Verwante presentaties


Ads door Google