De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gepersonaliseerd leren

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gepersonaliseerd leren"— Transcript van de presentatie:

1 Gepersonaliseerd leren

2 Een nieuwe uitvinding? Plattelandsdorp in het Amerika van de jaren ‘50. Jonge en oude kinderen zitten door elkaar en dat vergt gepersonaliseerd onderwijs. Het onderwijs in Nederland is te gestandaardiseerd en vraagt om een individuele aanpak waarbij talentontwikkeling voorop staat. Technologische ontwikkelingen kunnen ons helpen om gepersonaliseerd leren dichterbij te brengen.

3 Wat betekent gepersonaliseerd leren voor jou?
b.socrative.com Room number:

4 Leersituaties die op effectieve wijze
tegemoet komen aan individuele verschillen tussen leerlingen en efficiënt zijn georganiseerd Inhoud Het individu Leerkracht Leer-situatie Lerende Hulp-middel

5 -Visie: De hele discussie over gepersonaliseerd leren begint met een visie. Wat willen wij en hoe willen we dit implementeren? -Infrastructuur: devices en een netwerk -Deskundigheid van de betrokken docenten is van cruciaal belang om Muiswerk te laten slagen. -Digitaal leermateriaal: wij doen iedere dag ons stinkende best om het goede materiaal te maken. Maar… het écht werk ligt bij jullie.

6 persoonlijk oefenplan Methode gestuurd
Muiswerk gestuurd Adaptief en een persoonlijk oefenplan Methode gestuurd Muiswerkoefeningen koppelen aan methode Combinatie Per vak, onderwerp of groep afhankelijk Ik bezoek veel scholen en ik bespeur drie varianten die steeds terugkomen.

7 Aan de slag met Muiswerk Compleet
Muiswerkbeheerder Docenten accounts Training Hoe in te zetten? Leerlingen inlezen Uitleg aan leerlingen Voortgang bewaken Motiveren / bijsturen

8 online.muiswerken.nl/wol Klas: Coolsma groep 5 student: bramworkshop docent: docentbramworkshop
Eerst inloggen als student en de vele modules laten zien. Vervolgens inloggen als docent en bramworkshop een klas meegeven. Opnieuw inloggen als Bram en je ziet nu de modules klaarstaan. Toets maken en vervolgens inloggen als docent om het resultaat terug te zien.

9 Ervaringen delen

10 Enkele stellingen b.socrative.com Room number:

11 De ouders doen ook mee!

12 Vragen?

13


Download ppt "Gepersonaliseerd leren"

Verwante presentaties


Ads door Google