De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De villa Ephrussi Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 12/2010.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De villa Ephrussi Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 12/2010."— Transcript van de presentatie:

1 De villa Ephrussi Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 12/2010

2 De villa Ephrussi van Rothschild, ookVilla Ile-de-France genoemd, is een van de mooiste renaissancepaleizen aan de Azurenkust, door de barones Béatrice Ephrussi de Rothschild ( ) gebouwd op de top van Cap Ferrat tussen 1905 en 1912. Negen tuinen omringen de villa op een oppervlakte van 7 ha. Op 5 juni 1883 trouwet Béatrice de Rothschild, dochter van baron Alphonse de Rothschild, op 19-jarige leeftijd met de bankier-miljardair Maurice Ephrussi, een Russische Jood. Het echtpaar is gepassioneerd door architectuur, natuur en kunst. Ze verzamelen somptueuze verblijven en zeldzame voorwerpen. De barones leidt een leventje zoals dat van de Franse koningin Marie-Antoinette. De «Villa Ephrussi de Rothschild» is geïnspireerd op de somptueuze paleizen van Florence en Venetië. Deze streek in Zuid-Frankrijk was in het begin van de 20e eeuw het mekka van zeer moderne villegiatuur en van de grootste fortuinen van Europa en Noord-Amerika.

3

4 Zicht op de rede van Villefranche-sur-mer vanuit de villa Ephrussi.

5

6

7

8 Bovenaan galerijen met Spaans-Moorse gewelven, afgeboord met balkons.
In de overdekte patio ondereteunen mooie kolommen in roze marmer uit Verona bogen in de stijl van de Italiaanse renaissance. Bovenaan galerijen met Spaans-Moorse gewelven, afgeboord met balkons.

9 De overdekte patio

10 Deze patio, waar Béatrice haar recepties gaf, heeft zijn doel als galerie behouden.
Men ziet er een collectie middeleeuwse en renaissancekunst, waaronder een schilderij toegeschreven aan de Venetiaan Carpaccio (ca ), dat een condottiere voorstelt.

11

12 Marmeren beelden rond een mooi meubel met inlegwerk uit de 18e eeuw.

13

14

15 Deze zeer mooie deur brengt u in de salons Lodewijk XV, Lodewijk XVI, het boudoir van de appartementen van mevrouw Béatrice Ephrussi en de salons van het porselein. Beschouwd als een van de mooiste verzamelingen van porselein van Sèvres en Vincennes, bevat deze collectie uitzonderlijke stukken. Door haar levensloop, haar passie voor de Franse 18e eeuw en het exotisme, behoort mevrouw Ephrussi volledig tot de lijn grote verzamelaars van de kunst uit die tijd : Cernuschi, Jacquemart-André, Wallace, Frick, zonder de talrijke leden van haar familie, Edmond de Rothschild, Ferdinand de Rothschild (Waddesdon) te vergeten…

16

17

18

19

20

21

22

23 Salon des porcelaines

24 Vazen in porselein van Sèvres en Vincennes.

25 Salon van het porselein

26

27

28 Op 14 september wordt Béatrice Charlotte geboren in het hotel Talleyrand, 2 rue Saint-Florentin in Parijs. Béatrice huwt op 19-jarige leeftiijd een Russische bankier van 34 jaar, een vriend van haar ouders. 1905 – Overlijden van Alphonse de Rothschild, vader van Béatrice. Zij erft 7 hectaren op Cap-Ferrat, waar ze haar droomvilla laat bouwen. 1907 – Begin van de werken. 1911 – Overlijden van d emoeder van barones Béatrice de Rothschild. Aankoop van een terrein in Monte-Carlo. 1912- De villa « Ile de France » kan worden bewoond. 1916 – Overlijden van Maurice Ephrussi. Béatrice sterft in Davos (Zwitserland) en wordt begraven op het kerkhof Père Lachaise in de familiekelder. 1991 – De leiding van het museum wordt toevertrouwd aan de vereniging Culturespaces die ook andere uitzonderlijke plaatsen in Frankrijk en Europa beheert.

29 Informatie ter plaatse verzameld.
Persoonlijke foto’s. Muziek : Wals van Strauss door André Rieu. Concept en realisatie : L. Cavallari. April 2009.

30 voor meer dan 2500 Powerpoints, click op onderstaande hyperlink
Einde voor meer dan 2500 Powerpoints, click op onderstaande hyperlink


Download ppt "De villa Ephrussi Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 12/2010."

Verwante presentaties


Ads door Google