De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Nieuwe Windenergie Rijke oogst in 500 m tot 3000 m hoogte Stormvogelcentrales.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Nieuwe Windenergie Rijke oogst in 500 m tot 3000 m hoogte Stormvogelcentrales."— Transcript van de presentatie:

1 Nieuwe Windenergie Rijke oogst in 500 m tot 3000 m hoogte Stormvogelcentrales

2 De loop der dingen Eerst komt het slechte Dan komt het betere Dan komt het goede

3 De loop der dingen in de energie economie Eerst komt verbranding met veel – vervuiling. Dan komt vissen in vele kleine schone plassen, arbeidsintensief en duur, met teleurstellende resultaten. Dan komt vissen in de grote poel vol van gecon- centreerde energie, door de natuur al verdicht, daarom arbeidssparend en goedkoop te oogsten Dekking van de huidige behoefte en de toekom- stige behoefte.

4 De tegenwoordige situatie Nu leven wij met 95% vieze energie. Wij genereren maar 5% schone energie, met veel moeite, met hoge kosten. Dat zegt alles.

5 De nabije toekomst voor NL Op het Noordzee-deel van NL gaan Stormvogel- centrales werken en samen 40 GW (264 mrd. kWh per jaar) schone energie inzamelen. Er is genoeg ruimte. Met 24 GW wordt NL totaal schoon (1.5 kW per inwoner). Meer heeft NL niet nodig. 16 GW (  105 mrd. kWh) kunnen dan aan Duitsland wor- den verkoopt. Dat brengt meer geld dan de aardgasbaten. Zo kan NL rijk blijven, zelfs nog rijker worden.

6 Met windkracht tegen de wind Innovatie in de grote poel

7 Met genoeg tijd lezen met weinig tijd lezen Genoeg tijd: Eerst de titel van een blad lezen dan de gekleurde tekstdelen lezen dan alles lezen. De plaatjes bestuderen. Weinig tijd: Eerst de titel van een blad lezen alleen de gekleurde tekstdelen lezen Korte bladen heel lezen. De plaatjes bekijken.

8 Onze missie Wij willen de wereld van schone energie voorzien, voor 100 percent van de behoefte, uit een daadwerkelijk grote schone bron, duurzaam en tegen zeer kleine kosten. TOPtech Energie-Techniek

9 De energie-toekomst bouwen Stormvogel-energie voor reuzenstad

10 Het Team CEO Gunther Niessen Chief of development Natuurkundige en computer specialist Top wetenschappers van de TU’s Delft en Eindhoven Bekwame technici en ingenieurs Gespecializeerde bedrijven met hun expertise Basis-uitvinding begin 1999, internationale innovationsprijs eind 1999. In de jaren tot nu aanvullende en versterkende uitvindingen.

11 Energiemarkt, aard en grote –Verleden Energieproductie uit fossile stoffen was een stap op de ladder. Om de toekomst in de hand te hebben moeten wij een stap hoger klimmen. Het energiegebruik werd wereldwijd gestimuleerd door uitvindingen zoals auto’s, treinen, energie verzwelgende generatoren en motoren. –Tegenwoordige tijd De wereld energie consumptie is nu brutto 400 EXA-Joule en netto 200 EXA-Joule. “Hete energieproductie” door verbranding genereert gigantische hoeveelheden vuil, daaronder CO2, en verlies / verkwisting van 200 EXA- Joule, afvalwarmte. Via CO2 versnelt verbranding de opwarming van de aarde en de klimaatverschuiving, samen met een opwartse fase in een activiteitscyclus van de zon. Techniek op een laag niveau, onder op de ladder, produceert altijd meer problemen, altijd grotere problemen. –Toekomst De energiebehoefte groeit snel, ook vanwege de stormisch groeiende economien in China, India, Brasila en in andere opbloeiende landen. Schone koude energie is een absoluut MOET voor onze planeet. Op de ladder een stap hoger klimmen betekent Stormvogelcentrales laten werken.

12 De druiven hangen hoog In 500 m tot 3000 m hoogte zit veel meer windenergie dan op de grond. Daar stroomt het 200-voudige van het wereldenergiegebruik heen en weer. Via hoge torens kann men deze energie niet pakken, niet naar de grond toesturen. Voor torens hangen de druiven te hoog. Wij benodigen een nieuwe techniek.

13 Stormvogel-Energie 1 tot 2 C ent / kWh de laagste kosten überhaupt

14 De kostprijs in de nieuwe techniek In de nieuwe windtechniek kost een kWh ongeveer 2 cent. Dat is de direkte kostprijs. De complementprijs is 0 cent. De gevolgprijs is 0 cent. De kostprijs blijft dus 2 cent. De complement-prijs bij A is de vandaag te betalende doorsnede prijs per kWh uit alle andere bronnen B, C, D, …. (Öl /Kohle /Atom, … De gevolgprijs is de prijs per kWh, die later bijkomend te betalen is voor gebruik van alle bronnen A, B, C, D,.. : Uitgebreide bespreking gevolg- en complementprijs in de aanhang

15 De bron hoogtewind is groot Kleine schone bronnen hebben nu hoge complement- en gevolgprijzen. Anders is het met de nieuwe windkracht. De bron is zo groot en de techniek is zo efficient, dat ze in 100% van de behoefte kunnen voorzien. Omdat de rest 0 is, is ook de complementprijs 0 Omdat geen langtijdschade optreed door ge- controlleerde omleiding van 0.5% der energie van de hoogtewind naar de bodem – juist het tegendeel – is ook de gevolgprijs 0.

16 Dus … Wij hebben de nieue techniek nodig. Want als ze is gerealiseerd, dan is het energie- scenarium bij verre beter dan nu.

17 Koude energie zonder vuur, daarmee vormen wij de toekomst

18 Hoekpilaren van deze techniek Hoe ziet de nieuwe techniek er uit? Wat zijn de hoekpilaren van deze techniek? Wij herhalen: Met verticale hoge torens is de energie boven niet te pakken. Hoe dan?

19 Een kabel als bemiddelaar Een sterk kabel, dat heen en weer gaat, kan energie transporteren. Een kabel kan energie overdragen, als het om de as van een generator is opgewon- den en aan het vrije eind wordt getrokken Dan draait de generator en levert bruik- bare energie in vorm van stroom. De kabel is de bemiddelaar. …Moment maal !

20 Geniale idee? Of denkfout? Toch als de kabel is afgerold dan hoort de stroomproductie op. Dan moet de kabel opnieuw worden opgerold tevoren weer aan het vrije einde kan worden getrokken Energieproductie met een langer en korter wordende kabel kan maar cyclisch zijn. Op de heenweg energie, op de terugweg niet. Cyclisch werk !

21 Koude productie, het grote voordeel Kost het op spoelen van de kabel te veel ener- gie, dan is de afloop niet economisch. De terugweg van de kabel mag niets of maar weinig kosten. Een kabel, dat zo langer en korter wordt, heen en weer gaat, kan energie overbrengen, me- chanisch. Zo kan stroom worden geproduceerd, edel energie. Verbranding met al haar nadelen, met grote verliezen (afwarmte) en met een grote vervui- ling, blijft buiten voor de door. Het blijft „koud“...

22 Met windkracht tegen de wind Innovatie in de grote pool ……

23 Stormvogel vangt wind en trekt Een licht en sterk kabel kan energie over 500 m tot 3000 m koud transporteren, ook en in het bijzonder van boven naar beneden.Het kan energie omkeren naar de bodem toe. Nu hebben wij nog iets nodig dat trekt. Een vlieger kan trekken. Een zweefvliegtuig kan trekken. Beide toestellen weten met de lichte lucht en met de wind om te gaan, ook met sterke wind, met storm. Wij combineren de beide technieken en bouwen van lichte, maar super-sterke stoffen een ‚Stormvogel’, die ook weet de storm te trotseren en boven aan het vrije kabeleinde trekt, terwijl beneden de generator draait en stroom produceert.

24 Met windkracht terug De moeilijkste taak was, de Stormvogel na de werkslag met weinig verlies tegen de wind in terug te halen, daarmee hij opnieuw kan trekken. Wij hebben die taak zo opgelost als is te zien in de film: de Stormvogel wordt aan de lange kabel met windkracht naar boven gestuurd en „valt“ dan terug in de startpositie. De kabel wordt daarbij vlug ingerold en wordt weer kort. Dat kost ons maar weinig energie ! Deze techniek heeft meteen bij de eerste presentatie een internationale innovatieprijs gewonnen.

25 Wij spannen de wind dubbel in Nog altijd kost het terughalen van Storm- vogel en kabel veel energie. Alleen niet ons! Wij betalen niet daarvoor! Wij laten de wind betalen. Wij spannen de wind dubbel in, op de heenweg en op de terugweg. Zie film op website’s www.Sturmvogel.tk of www.Sturmvogel-CleanEnergy.orgwww.Sturmvogel.tkwww.Sturmvogel-CleanEnergy.org

26 De krachten op de vleugels laten zich precies berekenen. Een goed aanliggende luchtstroming vergroot de krachten.

27 Big is beautyful Grote en Vermogen Een grote Stormvogel kan veel energie invan- gen. Daarom bouwen wij Stormvogels zo groot als het gaat. Met de techniek van modulair bou- wen zijn afmetingen van 200 m breed en 50 m deep mogelijk. Omtrent 10.000 m2 is daarmee de werkzame oppervlakte. Bij crosswindpower-bedrijf levert elke m2 4 kWh. Zo bereikt een Stormvogel met 10.000 m2 een doorsnede vermogen van 40 MW, bij een wind- snelheid van 17 m/sec = 62 km/h. 40 MW = totaal-verzorging van 10.000 huishou- dens met 27.000 mensen (1.5 kW per persoon).

28 Productiviteit Hoeveel kWh produceert een 40 MW-Stormvogel? 8788 uren heeft een jaar. 75% van deze uren zijn volle bedrijfsuren, nemen wij aan. Dus 6600 uren. Die kunnen wij hoogschroeven tot 7900 uren, omtrent 90%, door meer kosten. Maar dat doen wij nu (nog) niet. 6600 bedrijfsuren maal 40 MW produceren 264 miljoen kWh Multipliceert u deze kWh met de prijs, die u per kWh betaalt ! Dan wist u, hoe veel een Stormvogel per jaar kan verdienen. Hoeveel kost de bouw van een Stormvogelcentrale per MW? Ongeveer zoveel als een gascentrale per MW: 400.000 Euro. Een 40 MW Stormvogel- centrale te bouwen kost dus 16 Mill. Euro. Wij nemen aan: de bedrijfskosten liggen bij 1 mlj. Euro per jaar. Nu kunnen wij rekenen: Het systeem is in minder dan een jaar betaald en maakt snel winst. Omdat geen gas te betalen is – gratis „gas“, volgepakt met energie, levert de natuur – en ook geen olie, geen uraan en geen kolen, klimt de winst steil naar boven. Investoren kunnen het uitgebreide business-plan van TOPtech aanvraagen.

29 De invloed van het materiaal Werken ons de materiaal-technici – met Dyneema, Twaron, en nu met de M5-vezel – verder krachtig toe, dan kan de kostprijs van een kWh nog verder zakken op 1 ct, biji 0 cent complementprijs en 0 cent ge- volgprijs. Het is een Techniek met Toekomst.

30 Medewerking Alle sterkte-berekeningen zijn nagezien door TU-vakmensen. TU-vakmannen hebben meege- holpen. Ze zijn ook bij de bouw van de volgende prototype met 100 m span dabij. Deze grote, ultralichte en ultrasterke Stormvogel kan al aan de pers getoond worden. Terloops opgemerkt: hij wordt al het grootste vliegtuig der wereld. 200m x 50m span hebben straks de stroom- leranciers voor kleine en grote steden.

31 Aan het werk! Omtrent 2 cent kost het genereren van een kWh uit hoogtewind. Dat is minder dan een derde van de doorsnede kosten van nu. En die energie is ook nog schoon. Als 100 van de beste technici daraan werken, zijn grote Stormvogelcentrales snel gerealiseerd. Een ontwikkeling van TOPtech Energie-Techniek, Delft, NL, Telefon: 0031-(0)-64 29 11 39 6 Sturmvogel200MW@gmail.com

32 Stormvogelenergie voor reuzenstad

33 Aanwending – betrokkene firmen TOPtech Energie-Techniek developing Joint Venture Clean Energy (JVCE) building Storm Bird Leasing (SB-L) leasing Electricity Companies (ELCO’s) using TOPtech levert techniek aan JVCE JVCE bouwt SV-centrales en verkoopt deze aan SB-L. SB-L verleast SV-centrales aan ELCO’s

34 Financiering  Doorzetting Stormvogelcentrales zijn iets voor de private aanlegger. Want ze brengen vlug winst. Stormvogelcentrales zijn ook iets voor commerciële aanlegger. Want hun productiviteit is groot: 264 mlj. kWh per jaar. Ze brengen vlug winst. Voor Private Equity Groepen geldt: korte terugverdientijd en hoge winsten. JVCE heeft een aandelen-concept ontwikkeld. Vanaf 1000 Euro inlage kan men deelnemer en mede-eigenaar worden bij Joint Venture Clean Energy. Fortis Bank NL Nr. 835 206 785 Verdere informatie: Tel 0031 (0)64 29 11 39 6

35 Politiek en doorzetting De staat heeft een bijzondere belangstelling in grootschalige koude energieproductie. Want de schade door grootschalige hete energieproduc- tie is intussen voldoende bekend en een politikum. Doorzetting heeft met financiering te doen. De staat kan meefinancieren. Daarmee dit gebeurt, moeten wij voor een concentratie van krachten in de staatsorganisatie zorg dragen door opbouw van sterke netten der ‘vrienden van de burgers’ op functionaris-posten in staats- en machtorganen. Een politieke taak!

36 Politiek en tevredene burgers De ontevredenheid van vele burgers met de politiek is bekend. In vele burgers is wantrouwen tegen politici en staatsambtenaren gegroeit. Dat heeft alles te maken met de indruk dat zich op functionarisposten in het staats- en macht- apparaat negatieve krachten hebben geconcen- treerd. Essentiele taken van de staat worden niet aan- gepakt en niet opgelost, als bazen van grote industriegroepen de Status Quo wensen. Het energievraagstuk, dat op te lossen ook een taak van de staat is, behoort bij dit scenario.

37 Welke financiële oplossing komt? A Engagement van vele burgers met kleine sommen geld. B Engagement van weinige groepen van financiers met grote geldbedragen. C Engagement van de staat. Investment van belastingsgeld. Wilt u a.u.b. de waarschijnlijkheid schetsen van A, B, C met cijfers tussen 1 (laag) en 10 (hoog).!

38 Aanhang Complementprijs bij A en gevolgprijs bij A (A bijv. = waterkracht). De complementprijs bij A is de vandaag te betalende doorsnedenprijs per kWh uit alle andere bronnen B, C, D, …. (Öl /Kohle /Atom, …) De gevolgprijs is de prijs per kWh, die later bijkomend te betalen is voor gebruik van alle bronnen A, B, C, D,.. : Dus de prijs voor droogte en overstroming, voor stormschaden, landverlies door goeiende woestijnen en landverlies door stijgende zeespiegel, die een gevolg zijn van het gebruik van onvolmaakte energiebronnen. En ook de prijs van alle oorlogen valt hieronder, die om het bezit van onregelmatig verdeelde energiebronnen worden gevoerd. Gigantische sommen!

39 Voorbeeld: Bron A goedkoop, toch klein Goedkope waterkracht bijvoorbeeld kan maar 4 percent van de energiebehoefte dekken. Daarom ontstaan onvermeidbaar de hoge directe kosten voor de rest van 96%, bij de huidige techniek. En het ont- staan daarmee ook de hoge latere gevolg- kosten bij deze 96% (want 95% daarvan zijn olie, radioactief atoom en kolen met hun problemen).


Download ppt "Nieuwe Windenergie Rijke oogst in 500 m tot 3000 m hoogte Stormvogelcentrales."

Verwante presentaties


Ads door Google