De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Schoolreis Nog een weekje en dan gaan we eindelijk weer op schoolreis. Bestemming van dit jaar is: Drievliet. Op locatie krijgen ze van school een patatje.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Schoolreis Nog een weekje en dan gaan we eindelijk weer op schoolreis. Bestemming van dit jaar is: Drievliet. Op locatie krijgen ze van school een patatje."— Transcript van de presentatie:

1 Schoolreis Nog een weekje en dan gaan we eindelijk weer op schoolreis. Bestemming van dit jaar is: Drievliet. Op locatie krijgen ze van school een patatje en wat te drinken. Zorgt u zelf nog voor extra eten / drinken? Wij willen u vragen om uw kind op die dag het verkregen paarse T- shirt aan te laten doen. De kinderen worden om 08.30 uur op school verwacht. We zullen om omstreeks 16.30 uur weer op school arriveren. Verder is het van belang voor ouders die nog niet betaald hebben, dit zo spoedig mogelijk te doen. Helaas kan uw kind niet mee op schoolreis, indien er niet betaald is. Mocht u, om wat voor reden dan ook, betalingsproblemen hebben, dan kunt u altijd terecht bij meester Hans. Nieuwsbrief 17 mei 2013 Agenda: Donderdag 16 mei: Start Entreetoets groep 7 Maandag 20 mei: Vrij i.v.m. Tweede Pinksterdag Vrijdag 24 mei: Schoolreis Drievliet Vrijdag 31 mei: Maandviering De tijd van je leven! Aanwezigheid meester Hans: Dinsdag 21 mei: Gehele dag aanwezig Woensdag 22 mei: Afwezig Donderdag 23 mei: Gehele dag aanwezig Vrijdag 24 mei: 08.00 – 09.00 uur Maandag 27 mei:13.00 – 17.30 uur Dinsdag 28 mei:Gehele dag aanwezig Woensdag 29 mei:13.00 – 17.30 uur Donderdag 30 mei:Afwezig Vrijdag 31 mei:13.00 – 17.00 uur Pinksteren In verband met Pinksteren zijn de kinderen a.s. maandag 20 mei vrij. Sportdag De jaarlijkse sportdag zal dit jaar niet plaatsvinden. Dit in verband met de reeds ondernomen activiteiten op en buiten school. Zo hebben de bovenbouwgroepen aan het begin van het jaar de grote sportdag op de velden van Alexander gehad, heeft de hele school meegedaan aan de Koningsspelen en hebben we een bijzonder leuke en actieve lustrumviering gehad. Luizencontrole Op donderdag 16 mei is er op school een luizencontrole uitgevoerd door juf Josje en juf Monique. De school is helemaal luizenvrij…

2 Nieuwsbrief 17 mei 2013 De tijd van je leven! Bekijk ook onze website: www.drmartinlutherkingschool.nlwww.drmartinlutherkingschool.nl Shell Energy Lab Entreetoets groep 7 Deze week zijn de kinderen van groep 7 begonnen aan de Cito Entreetoets. Door middel van deze toets kan er gekeken worden waar het kind goed in is en waar het nog extra oefening bij nodig heeft, alvorens het in groep 8 de Cito Eindtoets af gaat nemen. Ook geeft het een goed beeld van het niveau wat het kind aankan betreffende het voortgezet onderwijs. De taken die bij deze toets horen (rekenen, taal, spelling, grammatica, begrijpend lezen, begrijpend luisteren en studievaardigheden) zullen ook komende week en een gedeelte van de week erop uitgevoerd worden. Ouders krijgen, als de uitslag over ongeveer 4 weken binnen is, een uitnodiging om met de groepsleerkracht te spreken over de behaalde score. In Ahoy organiseerde Shell een waar festijn voor de groepen 7 en 7/8. Het thema van de activiteiten was ‘energie en technologie van de toekomst.’ Het doel van deze excursie was om de leerlingen (en ook de leerkrachten) bewust te maken van ‘duurzaamheid.’ De natuurlijke bronnen van de aarde raken namelijk een keer uitgeput, terwijl wij toch behoefte blijven houden aan energie. Hier moet een oplossing voor verzonnen worden. En het liefst een milieuvriendelijke oplossing natuurlijk. Tijdens dit geweldige uitje hebben de kinderen deelgenomen aan allerlei leerzame en leuke activiteiten. Zo hebben ze bijvoorbeeld: -een ‘zoutwaterautootje’ in elkaar kunnen zetten en hiermee een race op een grote baan gereden. -de mogelijkheid gehad om in een grote ‘hamsterbal’ te rennen om zo een poging te doen om zoveel mogelijk energie op te wekken. -iets lekkers mogen proeven wat gemaakt was van weggegooid voedsel. -met hun pasje allerlei vragen moeten beantwoorden, zodat ze aan het einde van de excursie hun eigen ‘duurzame planeet’ kregen. -deelgenomen aan een quiz -een ‘silence disco’ meegemaakt om zoveel mogelijk energie op te wekken door middel van hun dansbewegingen. Het was een superleuke, maar vooral leerzame, dag.


Download ppt "Schoolreis Nog een weekje en dan gaan we eindelijk weer op schoolreis. Bestemming van dit jaar is: Drievliet. Op locatie krijgen ze van school een patatje."

Verwante presentaties


Ads door Google