De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

UTRECHT. Studeren in Utrecht De stad Utrecht is de hoofdstad van de provincie Utrecht, waar o.a. ook de gemeente Zeist valt. Met ruim 330.000 inwoners.

Verwante presentaties


Presentatie over: "UTRECHT. Studeren in Utrecht De stad Utrecht is de hoofdstad van de provincie Utrecht, waar o.a. ook de gemeente Zeist valt. Met ruim 330.000 inwoners."— Transcript van de presentatie:

1 UTRECHT

2 Studeren in Utrecht De stad Utrecht is de hoofdstad van de provincie Utrecht, waar o.a. ook de gemeente Zeist valt. Met ruim 330.000 inwoners is Utrecht de op drie na grootste stad van Nederland. Utrecht is een van de populairste studentensteden van Nederland. Doordat Utrecht in het midden van Nederland ligt, besluiten veel studenten in Utrecht te studeren. De binnenstad is zeer gezellig en sfeervol. De universiteit van Utrecht is de beste universiteit van Nederland met een divers aanbod aan studies. De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht is met bijna 100 studierichtingen één van de grotere kunsthogescholen in Europa.

3

4 Gemeente Zeist Ligging Zeist is een gemeente en plaats in het midden van de provincie Utrecht en ligt in een bosrijk gebied. Openbaar vervoer De gemeente Zeist heeft twee treinstations: station Den Dolder en Station Driebergen. Omdat er in het centrum geen treinstation ligt, is er een aantal goede busverbindingen met onder andere Utrecht. Sport Zeist kent een aantal sportverenigingen en fitnesscentra.

5 Warande Omgeving De studenten verblijven in de wijk Warande. Het studentencomplex Warande ligt in een mooie bosrijke omgeving aan de Utrechtse kant van Zeist. Kamers Alle kamers hebben een eigen wastafel en bijna iedere kamer heeft een balkon. Alle kamers zijn voorzien van een supersnelle internetaansluiting. De bewoners bepalen gezamenlijk huisregels over bijvoorbeeld schoonmaken. Bereikbaarheid Er is een goede busverbinding met Utrecht. Vlakbij het complex is een groot winkelcentrum. Per fiets ben je vanaf Warande in ongeveer 20-25 minuten in Utrecht-centrum en in 10-15 minuten in De Uithof.

6 Inschrijving Studenten die zich gaan vestigen in gemeente Zeist moeten bij het uitschrijven op Curaçao duidelijk aangeven dat zij in de gemeente Zeist gaan wonen (en niet Utrecht, Zeist is een gemeente op zich die valt onder de provincie Utrecht). Voor het inschrijven zijn de volgende documenten nodig: - bewijs van uitschrijving - geboorte akte - paspoort

7 Geldzaken Bankpas Elke bankpas moet voorzien zijn van een chip, anders kan het niet in Nederland worden gebruikt Cash geld Wij raden studenten aan om 150 à 200 euro cash mee te nemen. Een groot deel van dit bedrag zal opgaan aan openbaar vervoer. Let op, de student ontvangt niet gelijk als hij aankomt een ov jaarkaart. Een deel van dit bedrag zal ook besteed worden aan eten en andere benodigdheden.

8 Introductieweek De introductieweek is van 29 juli tot en met 5 augustus 2014. Deelname aan deze week is verplicht. De enige dag waarop iedereen vrij krijgt is zondag 3 juli. Iedereen mag zelf bepalen hoe hij/zij deze dag invult.

9 Programma introductieweek Het introductie programma bestaat uit verschillende activiteiten: Voorlichtingsbijeenkomsten Recreatie Sociale activiteiten Overige activiteiten

10 Informatiebijeenkomsten Informatiebijeenkomst ziektekostenverzekering Informatiebijeenkomst Huisvesting Informatiebijeenkomst Drugs en Alcohol Informatiebijeenkomst SOA & Sex Voorlichting budgettering

11 Recreatie Sportdag Kanoën Bowlen

12 Sociale activiteiten Samen lunchen Samen koken Wedstrijd Cheap Eat Vossenjacht (speurtocht)

13 Overige activiteiten Inschrijven bij de gemeente Inschrijven bij de huisarts Inschrijven bij de tandarts Aanvragen OV-chipkaart Bezoek aan studie instellingen

14 Belangrijke websites www.zeist.nl www.hu.nl www.uu.nl www.sshxl.nl www.sshxl.nl http://www.duo.nl/particulieren/default.asp www.nnam.nl www.ssc.an www.9292.nl

15 Belangrijke telefoonnummers 112Alarmnummer algemeen 0900-8844Politie Zeist 088 8781000Brandweer Zeist 030 2855070SSC

16 Studie instellingen

17 Identificatieplicht De identificatieplicht houdt in dat iedereen vanaf 14 jaar een geldig identiteitsbewijs moet kunnen tonen als de politie daar om vraagt. Als je geen origineel en geldig identiteitsbewijs kunt of wilt laten zien, loop je risico op een boete. De identificatieplicht geeft de politie of toezichthouders niet de bevoegdheid zonder reden uw identiteit te controleren.

18 Cultuur/gewenst gedrag Wees op tijd als je een afspraak hebt, zorg dat je geen minuut te laat bent. Schaf een agenda aan en gebruik het. Wees duidelijk als iets van je gevraagd wordt. Als het niet gaat lukken mag je gewoon nee zeggen. Hier is men niet bekend met “Mi ta wak” of “mi tin ku bai pens’e”. Nederlanders kunnen nieuwsgierig over komen en vragen stellen die wij als een inbreuk op onze privacy ervaren. Zij zelf zien het als een kwestie van interesse tonen. Denk eraan je bent niet verplicht om alle vragen te beantwoorden: iemand mag alles vragen, maar hoeft niet alles te weten. Wees assertief, men verwacht en stelt het zeer op prijs als je voor rechten opkomt. In Nederland woon je boven op elkaar en moet je dus rekening met elkaar houden. Dit betekent dat de radio soms zachter moet, al swingt die “ritmo kombiná” lekkerder als de radio harder aanstaat.


Download ppt "UTRECHT. Studeren in Utrecht De stad Utrecht is de hoofdstad van de provincie Utrecht, waar o.a. ook de gemeente Zeist valt. Met ruim 330.000 inwoners."

Verwante presentaties


Ads door Google