De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het waarom van schade vrij openen c.q. manipulatie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het waarom van schade vrij openen c.q. manipulatie"— Transcript van de presentatie:

1 Het waarom van schade vrij openen c.q. manipulatie
Door Jord en Paul

2 Schade vrij maakt de expert
Deze zin zegt al een hoop voor wie wij willen zijn, ook wilt u bekend staan als slotenmaker en niet vergeleken worden met de hakkenbar om de hoek. Want u heeft tijd en geld gestoken in de diverse opleidingen en leert nog elke dag bij. Degene die ook een buitendienst hebben weten hoe beun de haas soms zijn geld verdient en vaak mag u de schade van een ander herstellen. Dit is ook het geval met het vak van kluis technicus er zijn veel neefjes en kennissen die met een haakse slijper de klus wel even klaren.  

3

4

5 Wees de expert !! Dus ook op het gebied van kluizen en brandkasten zijn er vakmensen en knoeiers. Ook wij steken veel geld in opleiding en materiaal om ons werk zo goed mogelijk uit te voeren. Ook ik weet dat niet elke kluis schadevrij te openen is maar ik maak wel van elk karwei een persoonlijke zaak dat ik alles wat er in mijn vermogen ligt zal gebruiken om te zorgen dat de klant zijn kluis of brandkast na het werk weer veilig kan gebruiken. Dit houdt in dat ook ik in mijn vakgebied keuzes maken moet tussen wat verantwoord is, je kunt de klant nou eenmaal niet 1000 euro vragen om een bouwmarkt kluisje schade vrij te openen als je het ook voor 200 euro kunt doen met schade. Al is het vaak wel een argument om de klant iets beters te verkopen.

6 De keuzes Hoe bedoel ik dit nou, wat ik bedoel te zeggen is dat het van de situatie ter plaatse afhangt hoe belangrijk schadevrij is. Het is voor mij dus belangrijk om een afweging te maken uit diverse factoren zoals b.v.     * Aanschafprijs van de kluis.     * De functie van de kluis.     * Het type van de kluis.     * De situatie ter plaatse.      * De wens van de klant.

7 Aanschaf prijs Met de aanschaf prijs bedoel ik, b.v. je weet dat het type slot om te manipuleren een bepaalde tijd neemt b.v. 120 minuten dat opgeteld bij mijn reiskosten en het plaatsen van een ander slot brengt mij bij een bepaald bedrag wat ik de klant dan moet vragen. Als ik dan zie dat het maar 10 minuten kost om de kluis wel met schade te openen en dat ik een vergelijkbare kluis kan aanbieden in een lagere totaal prijs, zal ik dat de klant altijd aanbieden.  Mits het openen nog altijd vakwerk blijft. 

8 De functie van de kluis De functie van de kluis is ook iets wat in mijn ogen meetelt in de manier van openen. Als het b.v. een data safe is zou ik er alles aan moeten doen om deze schade vrij te openen ook al ligt er nu geen data in. Want ik kan niet voorspellen wat er in de toekomst in komt te liggen. Maar als het een braakwerende safe is die ik door middel van een gaatje kan openen en weer volledig gerepareerd kan opleveren, gaat ook de bate en kosten berekening weer op.

9 Het type kluis Het maakt veel uit aan welk type kluis ik moet werken, is het b.v. een uniek exemplaar of is het een antieke kluis. Is het een type kluis waarvan ik het slot goed ken. Want er zijn kluissloten die makelijk te steken of te decoderen zijn. Ik heb b.v. de data safe hiervoor al genoemd maar er zijn ook genoeg brandwerende kasten die moeilijk goed in beperkte tijd te repareren zijn. Is het een kluisdeur van een kluiskamer waar misschien glas of zo inzit, allemaal redenen om toch wat meer tijd in het manipuleren te steken. 

10

11

12 De situatie ter plaatse
Met de situatie ter plaatse bedoel ik b.v. een kluis die hoe dan ook gesloopt gaat worden. Of het belang van de klant om de kluis heel te houden. Ook is het vaak belangrijk voor justitie of de belastingsdienst c.q. deurwaarder om de kluis schadevrij te openen. Dit gaat ook op voor kleine bank kluisjes waar Jord voor justitie al manipulerend een speciaal stukje werk heeft verzet. Maar ik denk dat u ook wel wat bedenken kunt waar het een verschil maakt tussen mét schade of zonder.

13

14 De wens van de klant Ik denk dat ik bij een te groot prijsverschil tussen manipuleren of boren meestal de klant laat beslissen. Wat voor ons een goedkope Royal Safe is, is voor de eigenaar misschien een waardevolle erfenis. Vergeet ook nooit het stukje reclame wat een schade vrije opening oplevert dit is natuurlijk voor de klant een mooi verhaal op een feestje. Hoe dan ook ik vind het net dát stukje meerwaarde wat mij onderscheid van de hobbyist.

15 De verzekering Ook kan het natuurlijk zo zijn dat de verzekering een gerepareerde kluis niet meer de waardeberging toekent als voor de reparatie. Laat de klant dan ook voordat u begint als het kan contact opnemen met de verzekering maatschappij en als de verzekering de reparatie accepteert laat dit dan zwart op wit zetten. Want laten we wel zijn, als er wat gebeurd zullen ze altijd een zwarte piet zoeken.  Zet in ieder geval zelf altijd op u factuur wat u gedaan heeft en dat de klant er vanaf weet.

16 Roken en/of Koffie


Download ppt "Het waarom van schade vrij openen c.q. manipulatie"

Verwante presentaties


Ads door Google