De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

SKIMDOC Week 7. Video Vortex Verwachtingen Praktijk Wie is er naar de conferentie geweest?

Verwante presentaties


Presentatie over: "SKIMDOC Week 7. Video Vortex Verwachtingen Praktijk Wie is er naar de conferentie geweest?"— Transcript van de presentatie:

1 SKIMDOC Week 7

2 Video Vortex Verwachtingen Praktijk Wie is er naar de conferentie geweest?

3 Tot dusver.. “Leuk”

4 Tot dusver Consuela “Ik heb anders leren kijken naar films maar ook naar documentaires, aangaande camera- en interviewtechnieken…” Jochem “…heb ik een beter inzicht gekregen in open en gesloten materiaal en de regeltjes die hieraan vastzitten” Violette “Ik had niet verwacht dat er zo diep werd ingegaan op bijvoorbeeld onderzoek….” http://www.youtube.com/watch?v=RA1HwS7VZKk

5 Wat hoop ik te leren de komende weken Onderzoek, storytelling, Praktijkervaring, editing, interviewskills, scenarioschrijven, hardware Nadine “Ik wil graag gaan kijken naar vernieuwende manieren om een documentaire vorm te geven.” http://www.youtube.com/watch?v=LHY5pJMcrH E http://www.youtube.com/watch?v=LHY5pJMcrH E

6 Uitdagingen Interviewtechnieken, technologie, storytelling, planning, deadlines, bronnen vinden, Marleen “…allemaal op één lijn te komen en een rode draad te maken in de film zal nog moeilijk worden.” Naomy “…niet teveel werk op mijn vork nemen wat ik vaak doe bij projecten” Laurence “Voornamelijk bezig blijven. Persoonlijk ben ik iemand waarbij de motivatie snel wegvalt als ik ergens maar één keer in de week mee bezig ben.”

7 Komende weken Onderzoek en storytelling, scenarioschrijven (+3wkn) Praktijkervaring, interviewskills, hardware, editing (+5 wkn) Deadline film misschien 1 wk eerder ivm beschikbaarheid filmzaal (31 Mei)

8 De Trailers http://skim.blogs.dmci.hva.nl/films/

9 Vandaag Onderzoeksopzet Onderzoeksvraag – Deelvragen – Scope en kaders

10 Op zoek naar ‘de waarheid’ Wat is een goede onderzoeksvraag? – Het zijn SMART geformuleerde vragen waarmee je op zoek gaat naar een antwoord. Concrete uitwerkingen – De vragen zijn concrete uitwerkingen van het centrale thema. Ze passen binnen de centrale vraagstelling. Kernachtig en scherpe verwoording Een onderzoeksvraag is de kernachtige en scherpe verwoording van een kennisbehoefte. De onderzoeksvraag geeft aan welke kennis men belangrijk vindt om bepaalde stappen in het handelingsproces meer verantwoord te kunnen zetten. Neutraal geformuleerd – Onderzoeksvragen dienen neutraal geformuleerd te zijn en geen verhulde suggesties te bevatten. Onderzoekbaar Een onderzoeksvraag is onderzoekbaar. Zijn ze helder, scherp en neutraal geformuleerd? Waarneembare gegevens De onderzoekvragen dienen via waarneembare gegevens beantwoord te kunnen worden. Deelvragen – Deelvragen zorgen er voor dat de onderzoeksvragen makkelijker onderzoekbaar zijn. Ga na of de deelvragen een goede uitwerking van de onderzoeksvragen zijn.

11 3 soorten onderzoeksvragen 1.Beschrijven vragen (hoe, wat, wanneer, waar, hoeveel, hoe vaak is iets) 2.Explorerende vragen (waarom gebeurt iets, wat kan met een bepaald verschijnsel te maken hebben, is er een verband) 3.Toetsende vragen/hypothese (is het omdat... ? Leidt x tot y?) Drie voorbeelden: 1.Beschrijvende vraag: hoeveel kinderen op een school hebben een leesachterstand? Hoe groot is de leesachterstand? Van welke aard zijn de problemen met lezen? wat wordt er op dit moment gedaan met kinderen met een leesachterstand? 2.Explorerende vraag: Houdt die leesachterstand verband met intelligentietekorten? Of met het karakter van het gegeven onderwijs? Of met de vaardigheden van de leerkracht? Of misschien met te weinig ouderlijke stimulans? 3.Toetsende vraag/hypothese: Als we meer aandacht besteden aan het vroegtijdig signaleren en remediëren van leesachterstanden (groep 3 en 4), ontstaan er dan minder leesachterstanden in groep 4 en 5?

12 Het Schoolplein 4 hekken Sociale Kracht Interactieve Media Intellectueel Eigendom Culturele ontwikkeling (of creatie) Wat gebeurt er rondom jouw thema binnen deze context? Stel vragen. 10 Minuten, minimaal 5 vragen per persoon!

13 Onderzoeksblog Maak een blog (op blogs.dmci.hva.nl of wordpress.com) om al je bronnen op te verzamelen de komende 2 weken, PressThis Verzamel (met je team) in 2 weken ongeveer 100 bronnen die mischien een stukje van het antwoord op je vragen bevat Zoek zoveel mogelijk verschillende soorten bronnen

14 Tijd Over? http://www.ted.com/talks/lang/eng/seth_god in_on_sliced_bread.html http://www.ted.com/talks/lang/eng/seth_god in_on_sliced_bread.html


Download ppt "SKIMDOC Week 7. Video Vortex Verwachtingen Praktijk Wie is er naar de conferentie geweest?"

Verwante presentaties


Ads door Google