De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DIAMETER of …... DOORSNEDE?. diameter... of doorsnede? Zoals elk vak kent ook de natuurkunde zijn eigen taal, het jargon. Dit jargon wijkt af van wat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "DIAMETER of …... DOORSNEDE?. diameter... of doorsnede? Zoals elk vak kent ook de natuurkunde zijn eigen taal, het jargon. Dit jargon wijkt af van wat."— Transcript van de presentatie:

1 DIAMETER of …... DOORSNEDE?

2 diameter... of doorsnede? Zoals elk vak kent ook de natuurkunde zijn eigen taal, het jargon. Dit jargon wijkt af van wat je in kranten e.d. vindt. Bijvoorbeeld als het gaat om het verschil tussen diameter en doorsnede.

3 diameter... of doorsnede? Wat wordt er volgens jou bedoeld met diameter? En wat bedoelen we met de doorsnede van een cirkel?

4 diameter... of doorsnede? De diameter van een cirkel noemen we ook wel de middellijn. De diameter wordt in de figuur met een rode dubbele pijl aangegeven. diameter De diameter is gelijk aan tweemaal de straal. In formule: d = 2   r straal We zeggen ook wel dikte i.p.v. diameter

5 diameter... of doorsnede? De doorsnede van een cirkel is niet hetzelfde als de diameter. Met de doorsnede wordt de oppervlakte van de cirkel bedoeld. Het groene gebied dus. In formule: A = π   r 2 A is de afkorting van area, dat oppervlakte betekent in het Engels. A = π   r 2

6 diameter... of doorsnede? In plaats van doorsnede spreken we ook wel van dwarsdoorsnede-oppervlak. Maar dat is wel een hele mond vol.

7 diameter... of doorsnede? diameter= dikte= middellijn = 2   r diameter doorsnede= oppervlakte = π   r 2 straal samenvatting A = π   r 2


Download ppt "DIAMETER of …... DOORSNEDE?. diameter... of doorsnede? Zoals elk vak kent ook de natuurkunde zijn eigen taal, het jargon. Dit jargon wijkt af van wat."

Verwante presentaties


Ads door Google