De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Weight Watchers en het Diabetes Fonds. Diabetes in cijfers In Nederland zijn er zo'n miljoen mensen met diabetes. Jaarlijks komen er 71.000 mensen met.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Weight Watchers en het Diabetes Fonds. Diabetes in cijfers In Nederland zijn er zo'n miljoen mensen met diabetes. Jaarlijks komen er 71.000 mensen met."— Transcript van de presentatie:

1 Weight Watchers en het Diabetes Fonds

2 Diabetes in cijfers In Nederland zijn er zo'n miljoen mensen met diabetes. Jaarlijks komen er 71.000 mensen met diabetes bij. Het aantal Nederlanders met diabetes is tussen 2000 en 2007 met 55 % gestegen. In 2025 zullen ruim 1,3 miljoen Nederlanders diabetes hebben. De stijging komt door ongezonde leefstijl. Met name overgewicht is een belangrijke veroorzaker van diabetes type 2.

3 Diabetes: glucose en insuline Koolhydraten uit voeding worden afgebroken tot glucose Glucose wordt opgenomen in het bloed: bloedsuiker Insuline is sleutel voor opname van glucose in de lichaamscellen Diabetes: insuline wordt niet aangemaakt of werkt niet goed Dit zorgt voor hoge bloedsuikers Dit geeft schade aan organen en leidt tot o.a. hart- en vaatziekten, slechtziendheid, nierziekten

4 Diabetes type 1 en type 2 Type 1: Lichaam maakt geen insuline aan. Vaak al op jonge leeftijd. Behandeling met insuline om bloedsuiker te reguleren (injecties of pomp) Kan niet voorkomen worden Symptomen zijn duidelijk. Type 2: Lichaam minder gevoelig voor insuline, hierdoor werkt insuline minder goed. Meestal vanaf 45 jaar, maar kan ook jonger. Behandeling door dieet, bewegen en medicijnen. Kan vaak voorkomen worden. Symptomen zijn vaag.

5 Oorzaken diabetes type 2 Ouderdom Erfelijkheid Medicijnen bv. Prednison Te weinig beweging Afkomst (bevolking) Overgewicht Vaak optelsom van meerdere oorzaken

6 Afvallen kan diabetes type 2 voorkomen Door overgewicht wordt lichaam minder gevoelig voor insuline. Dit leidt tot diabetes type 2. Door afvallen wordt lichaam weer gevoeliger voor insuline. Afvallen kan dus diabetes type 2 voorkomen. Ook bewegen zorgt ervoor dat het lichaam gevoeliger wordt voor insuline.

7 Afvallen goed bij diabetes type 2 Door afvallen gaat insuline beter werken. Hierdoor zijn minder medicijnen nodig. Bloedsuikers blijven makkelijker laag. Minder kans op complicaties. Bewegen zorgt ook voor betere bloedsuikers.

8 Diabetes Fonds Wat willen we: Diabetes en complicaties van diabetes voorkomen en genezen. Een betere kwaliteit van leven voor mensen met diabetes nu en in de toekomst Dat doen we door geld in te zamelen voor: Wetenschappelijk onderzoek Voorlichting over diabetes en preventie van diabetes type 2 Geld komt uit: o.a. collecte, donaties, vriendenloterij, erfenissen.

9 Samenwerking WW en Diabetes Fonds Zelfde doelen: Het voorkomen van overgewicht voor een betere gezondheid. Het voorkomen van diabetes of complicaties van diabetes. Samen voor een gezondere bevolking. Daar gaan we voor!

10 Week van Diabetes! In de week van 28 okt t/m 3 nov zal in iedere WW cursus een collectebus staan om geld in te zamelen voor het Diabetesfonds

11 Belangrijke data Afleveren collectebussen met legitimatiekaart bij coach week 40 t/m 42 met voorraadlevering door Gerrie Week 43 vooraankondiging collecteren in cursus Week 44 collecteren in cursus Week 45 t/m 47 ophalen collectebussen bij coaches met voorraadlevering door Gerrie

12 Legitimatiekaart “Deze is verplicht bij het collecteren met een collectebus. Op de legitimatiekaart noteert u uw naam en contactgegevens. Het onderste gedeelte van de legitimatiekaart is tevens een telbriefje. Deze scheurt u af en stopt u in de collectebus. Deze gebruiken wij voor het tellen van de collecteopbrengsten en weten we ook welke bus bij wie hoort.”

13 Communicatie vanuit WW Tekstje vooraankondiging week 43 Thema week 44 E-zine WW magazine PR Social Media Enz..

14 Communicatie van DF CollecteBuzz Dialoog E-Dialoog PR Website

15

16 Namens het Diabetesfonds alvast heel veel dank voor jullie inzet!!


Download ppt "Weight Watchers en het Diabetes Fonds. Diabetes in cijfers In Nederland zijn er zo'n miljoen mensen met diabetes. Jaarlijks komen er 71.000 mensen met."

Verwante presentaties


Ads door Google