De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Pascal, Lars en Gaby. WAT, WANNEER EN HOE? Eerste dag van de themaweek Verschillende opgaven Gemaakt door Lars.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Pascal, Lars en Gaby. WAT, WANNEER EN HOE? Eerste dag van de themaweek Verschillende opgaven Gemaakt door Lars."— Transcript van de presentatie:

1 Pascal, Lars en Gaby

2 WAT, WANNEER EN HOE? Eerste dag van de themaweek Verschillende opgaven Gemaakt door Lars

3 OPGAVEN 3. Johannes van Maasákoras heeft zoals gewoonlijk weer eens een mysterieus idee. Hij legt een touw helemaal rondom de aarde, maar berekent uiteraard eerst de lengte hiervan. Tot zijn spijt merkt hij dat hij nog maar 10 meter touw op zijn rol over zal houden. Wat een teleurstelling. Hij wilde namelijk om de hele aarde een soort Saturnus-ring gaan maken, en wel op 1 m afstand van de aarde. Bereken of de welmachtige Maasákoras misschien toch genoeg touw bij zich had. Antwoord: Net, dan heb je namelijk in plaats van 40.075 meter (omtrek aarde) 40.081 meter omtrek. Als je namelijk de omtrek van de aarde door pi (3,142) deelt krijg je de diameter. En omdat er aan elke kant 1 meter bijkomt tel je 2 meter bij de diameter op. De nieuwe diameter vermenigvuldig je met pi en zo krijg je de nieuwe omtrek.

4 OPGAVEN 5.Pluto kwam op Uranus een Mars-mannetje tegen met een Milky-Way in zijn hand. Het Mars-mannetje zat met een probleem. Hij moest namelijk van E.T. uitrekenen hoeveel van deze Milky-Way’s (met een inhoud van 6 cm³) in de inhoud van Uranus zouden gaan. Kunnen jullie misschien even helpen? Antwoord: 6,833x10¹³ kubieke km (inhoud Uranus) gedeeld door 6³cm (inhoud Milky-Way) = ongeveer 10x10 tot de 27e dus duizend biljoen biljoen Milky-Ways

5 OPGAVEN 9. Er wordt een radiosignaal vanuit Washington via de satelliet naar New Delhi gezonden. De afstand die het signaal dient te overbruggen is 2x38585 km. (heen en terug satelliet) Hoe lang doet het signaal er over om de afstand te overbruggen? Gebruik dat en radiosignaal een snelheid van 300.000 km/sec heeft. Antwoord: De afstand in meters is 77170000 meter, gedeeld door de snelheid is 257 seconden.

6 HET WERKEN Op dinsdag na de uitleg Veel werk; de hele dag Leuke vragen Uitdagend Redactiesommen met betrekkingen tot de ruimte

7


Download ppt "Pascal, Lars en Gaby. WAT, WANNEER EN HOE? Eerste dag van de themaweek Verschillende opgaven Gemaakt door Lars."

Verwante presentaties


Ads door Google