De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DVM-Exchange De standaardinterface voor DVM-systemen Het Vervolg (15 februari 2012)

Verwante presentaties


Presentatie over: "DVM-Exchange De standaardinterface voor DVM-systemen Het Vervolg (15 februari 2012)"— Transcript van de presentatie:

1 DVM-Exchange De standaardinterface voor DVM-systemen Het Vervolg (15 februari 2012)

2 Het initiatief Trinité, TU-Delft, Vialis snel andere partijen toegetreden tot de Kerngroep nadruk op snelheid, openheid en brede acceptatie… ….en een spoedige overdracht aan een breed toegankelijk “Neutraal Platform” van opdrachtgevers, adviseurs en leveranciers dat moment is nu (bijna) aangebroken!

3 Organisatorisch-juridische zaken Toelichting Overdracht - uitgangspunten Overdracht – het “Neutrale Platform” Licentieconstructie – waarom en hoe.

4 Overdracht – uitgangspunten We willen “overdragen” aan een instantie… …die (uiteraard) zelf haar beleid en werk organiseert… …maar we willen toch iets van de “geest” van de DVM- Exchange-samenwerking meegeven… …vandaar een “overdrachtsdocument” *) *) de Kerngroep van de DVM-Exchange-partners beslist donderdag 16 februari over het concept-overdrachtsdocument

5 Overdracht – het “Neutrale Platform” (1) Het Platform – zorgt voor het beheer, de verdere ontwikkeling en het verspreiden van de Standaard; staat open voor alle belanghebbenden op basis van gelijkwaardigheid; bevordert een level playing field in de markt voor aanbieders van DVM-systemen met als doelen het creëren van innovatie, marktwerking en marktgroei.

6 De resultaten van de werkzaamheden van het Platform zijn openbaar en vrij toegankelijk. De werkzaamheden van het Platform gaan met zo laag mogelijke (beheer)kosten gepaard, opdat de inbreng bij de ontwikkeling van de Standaard en het gebruik daarvan geen financiële belemmering kent. Het Platform bouwt voort op bestaande internationale open standaarden uit de ICT- en de verkeersmarkt (ITS). Overdracht – het “Neutrale Platform” (2)

7 Licentieconstructie Een licentie – waarom? Alle resultaten zijn openbaar, maar… …de toepassing (onder de naam DVM-Exchange) vergt niettemin een afspraak (=licentie) we willen geen toepassingen met (voor andere spelers) onbekende codes of “achterdeuren”… …om het level playing field te beschermen Toevoegen van functionaliteit is prima – maar wel voor iedereen beschikbaar!

8 discussie


Download ppt "DVM-Exchange De standaardinterface voor DVM-systemen Het Vervolg (15 februari 2012)"

Verwante presentaties


Ads door Google