De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

PRESENTATIE CATERING FOOD EN DRANK Grevenbicht, juni 2014 versie 01 Juni 2014Catering OLS 20141.

Verwante presentaties


Presentatie over: "PRESENTATIE CATERING FOOD EN DRANK Grevenbicht, juni 2014 versie 01 Juni 2014Catering OLS 20141."— Transcript van de presentatie:

1 PRESENTATIE CATERING FOOD EN DRANK Grevenbicht, juni 2014 versie 01 Juni 2014Catering OLS 20141

2 INTRODUCTIE CATERING Juni 2014Catering OLS 20142

3 Inleiding Introductie catering Werkwijze drank Werkwijze food Omgang met gasten Omgang met elkaar tijdens OLS Algemene tips Juni 2014Catering OLS 20143

4 Introductie catering Ron Demandt Piet Scheepers Ciska de Zwart Franc Peerebooms Rik van Didden Bart Pepels Peter van Didden Marie-José van Pey Gène Savelkoul Voorzitter Vice-voorzitter Secretaris Leiding drank Leiding food Kwaliteitscontrole Juni 2014Catering OLS 20144

5 Wat aantallen hamburgers frikandellen kroketten bamischijven slaatjes bierknekkers kg friet ijsjes broodjes 500 hectoliter bier (1000 vaten, lekkere pilsjes) flessen fris ( glaasjes fris) bekers koffie Circa 500 lunchpakketten Circa 2000 vrijwilligers Juni 20145Catering OLS 2014

6 WERKWIJZE Catering Food/Drank Juni 2014Catering OLS 20146

7 Werkwijze Catering Zoveel mogelijk drank verkopen Goede kwaliteit bier en fris Perfecte service klant Eerlijke schutterskost Veilig voedsel Goed werkend teams Juiste sturing en coördinatie Ons doel Juni 2014Catering OLS 20147

8 Werkwijze drank Hoe gaan we dat bereiken? Leiding Drank Leiding Drank Leveranciers Logistiek Algemene Leiding Catering OLS Algemene Leiding Catering OLS Terreinen Personeel Evenementen Juni 2014Catering OLS Coördinator Biertent tapteams Coördinatoren Beerstreet tapteams Coördinator Biergarten tapteams Coördinator Tribunes tribuneteam Coördinator Smeetscorner tapteams

9 Werkwijze drank Hoe gaan we dat bereiken? -vervolg- Algemene leiding catering Ron en Piet Leiding drank Rik en Franc Rik Franc 1 coördinator Biergarten Samenwerking Food 6 tapteam 2 bevoorrading 2 coördinatoren Beerstreet 2*7 tapteam 4 bevoorrading 1 coördinator Biertent 10 tapteam 3 bevoorrading 1 coördinator Smeets Corner 6 tapteam 2 bevoorrading Juni 2014Catering OLS 20149

10 Juni 2014Catering OLS Tapper (1) Afschuimer (1) Fris-schenker (1-2) Tussenbuffet (1–3) Spoeler (1) Glazenophaler (1-3) Ober (0-3) (apart buffet) Inruimers  1-3 (dag ervoor) Poetsers  1-6 per locatie (dag zelf) Opruimers  1-3 (dag erna) Tapteam Hoe gaan we dat bereiken? -vervolg-

11 Werkwijze food Hoe gaan we dat bereiken? Leiding Food Leiding Food Leveranciers Logistiek Algemene Leiding Catering OLS Algemene Leiding Catering OLS Terreinen Personeel Evenementen Juni 2014Catering OLS Coördinator Eettent Coördinatoren Keuken Coördinator Friture Coördinator Biergarten Coördinator Overige Coördinator Tribune Uitgifte unitsWarme / koudeUnit 1 en 2Barbeque Kenjerdorp + vlaaicorner Drank en food

12 Unitleider Bereider / uitgever Verkoper Bereider / uitgever Verkoper Bereider / uitgever Verkoper Bereider / uitgever Verkoper Schoonmaker Juni 2014Catering OLS Uitgifte-unit eettent

13 Werkwijze Food Bereiding in keuken met uitgifte units Keuken is verdeeld in koude en warme kant Gescheiden personeel gedeelte Uitgifte units 10 personen verdeeld in bereiders en verkopers (plus schoonmaken) Koffie, thee, soep, ABM bakken, koelkast, Voorbuffet Centrale plekken voor mayo, ketchup, mosterd (test Kinjer OLS) Juni Catering OLS 2014

14 Werkwijze Friet Uitgifte principe (voorbuffet) Top dagen 2 units in gebruik Friet, 3 snacks (frikandel, kroket, bami) 2 tenten met afzuiging boven friet 12 personen in 1 unit (bereiders en uitgevers) 5 friteuses 22 liter voor friet 1 dubbele friteuse 10 liter voor snacks (frikandel) 2 enkele friteuses 10 liter voor snacks ABM bakken voor snacks Juni Catering OLS 2014

15 Tribune, Tent 11, Specials Tribune catering (circa 1000 personen) - Volledige verzorging op tribune - Drank - 6 eetmomenten Tent 11 - Verzorging van juryleden en federatie medewerkers vanuit een aparte kantine Biergarten - Bierknekker, broodje shoarma, spek en ei op bakplaten Juni Catering OLS 2014

16 Catering Goed weer Leuke sfeer, ook tijdens het werk Goede, vlotte bediening Lekker en veilig eten en drinken Dus, zonder vervelende nasleep Dat ligt helemaal in de handen van onze OLS-vrijwilligers! Juni 2014Catering OLS

17 Catering Hoe gaan we met elkaar om? Iedereen vervult zijn taak netjes Coördinator stimuleert en controleert Hét aanspreekpunt bij problemen Leiding beslist, stuurt en communiceert ook … Je helpt elkaar en spreekt elkaar aan Iedereen wil plezier, dat straal je uit Juni 2014Catering OLS

18 Catering Algemene tips / regels Begin uitgerust aan je klus Je badge geeft aan waar je wanneer moet zijn Geen alcohol nuttigen tijdens werkzaamheden Zoveel mogelijk als team gaan pauzeren in personeelstent Badge op betekent vrije consumptie (geen alcohol) We ruimen als team alles op Als er nog iets wijzigt krijg je persoonlijk bericht Juni 2014Catering OLS

19 Werkwijze drank Eten en drinken in “personeelskantine” Niet roken op werkplek Geen mobiele telefoon gebruiken Werk hygiënisch en schoon Je eigen “TOKO” schoon houden Vriendelijk en rustig blijven Bij drukte je niet gek laten maken Algemene tips / regels -vervolg- Juni 2014Catering OLS

20 Werkwijze drank Wees flexibel Let op inname van bonnen Alleen bonnen in ontvangst nemen Je bent het “Visitekaartje” O.L.S. Bij vragen of problemen altijd unit leiding inschakelen Algemene tips / regels -vervolg- Juni 2014Catering OLS

21 Hygiëne en controle Er is een Hygiëne plan geschreven - Ingangscontrole - Temperatuur en tijdsregistratie - Toilet controle Controle op: - Inname bonnen - Restproducten - Gratis producten Juni Catering OLS 2014

22 Verantwoordelijk drankgebruik Voorkomen van Alcoholmisbruik Instructie verantwoordelijk drankgebruik Instructie naar leidinggevende en coördinatoren zichtbaar maken van minimum leeftijd Geen alcohol aan jongeren dan 18 jaar Juni 2014Catering OLS

23 Verantwoordelijk drankgebruik -vervolg- Polsbandjes voor ouderen (plus 18 Jaar) op evenementen dagen uitgereikt bij entree Op andere dagen zal bezetting bussenbuffet bij twijfelgevallen de mogelijk krijgen om alcohol te weren en personen naar aangewezen plaatsen te sturen voor leeftijd- check waarna bandje uitgereikt wordt Juni 2014Catering OLS

24 VRAGEN Juni 2014Catering OLS


Download ppt "PRESENTATIE CATERING FOOD EN DRANK Grevenbicht, juni 2014 versie 01 Juni 2014Catering OLS 20141."

Verwante presentaties


Ads door Google