De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Los Acentos.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Los Acentos."— Transcript van de presentatie:

1 Los Acentos

2 Regels: Accent heeft voorrang
Woorden die eindigen op een klinker (a,e,o,u) en woorden die eindigen op n / s: . Accent = op de één na laatste lettergreep. a,e,o,u Trabajo Trabaja El coche El banco Woorden die eindigen op een medeklinker (b,d,k etc):  El hotel  El reloj Accent = op de laatste lettergreep.

3 Cuando la palabra termina en:
a,e, i,o, u , n, s Pronunciamos más fuerte la sílaba #2 Si lla 2 1 Cac tus Hom bre Can tan Bi ci 2 1 Po llo 2 1 To fu

4 Di/a/man/te Eindigt dit woord op een klinker?  ja Eindigt dit woord op een medeklinker n / s?  Nee Eindigt dit woord op een medeklinker?  Nee Het accent zou dus op de voorlaatste man uitgesproken worden. Dit klopt dus geen accent.

5 A/rru/ga/do Eindigt dit woord op een klinker?  ja Eindigt dit woord op een medeklinker n / s?  Nee Eindigt dit woord op een medeklinker?  Nee Het accent zou dus op de voorlaatste ga uitgesproken worden. Dit klopt dus geen accent.

6 Blan/qui/to Eindigt dit woord op een klinker?  ja Eindigt dit woord op een medeklinker n / s?  Nee Eindigt dit woord op een medeklinker?  Nee Het accent zou dus op de voorlaatste qui uitgesproken worden. Dit klopt dus geen accent.

7 Si/len/cio/so Eindigt dit woord op een klinker?  ja Eindigt dit woord op een medeklinker n / s?  Nee Eindigt dit woord op een medeklinker?  Nee Het accent zou dus op de voorlaatste cio uitgesproken worden. Dit klopt dus geen accent.

8 o/jos/ Eindigt dit woord op een klinker?  nee Eindigt dit woord op een medeklinker n / s?  ja Eindigt dit woord op een medeklinker?  Nee Het accent zou dus op de voorlaatste o uitgesproken worden. Dit klopt dus geen accent.

9 Woorden die eindigen op een medeklinker (b,d,k etc):
Accent = op de laatste lettergreep. La / piz LÁ / PIZ Eindigt dit woord op een klinker?  nee Eindigt dit woord op een medeklinker n / s?  nee Eindigt dit woord op een medeklinker?  ja Het accent zou dus op de laatste Z uitgesproken worden. Dit klopt niet dus accent op de A.

10 Woorden die eindigen op een medeklinker (b,d,k etc):
Accent = op de laatste lettergreep. La / piz LÁ / PIZ Eindigt dit woord op een klinker?  nee Eindigt dit woord op een medeklinker n / s?  nee Eindigt dit woord op een medeklinker?  ja Het accent zou dus op de laatste Z uitgesproken worden. Dit klopt niet dus accent op de A.

11 Woorden die eindigen op een medeklinker (b,d,k etc):
Accent = op de laatste lettergreep. Fa / cil FÁ / CIL Eindigt dit woord op een klinker?  nee Eindigt dit woord op een medeklinker n / s?  nee Eindigt dit woord op een medeklinker?  ja Het accent zou dus op de laatste cil uitgesproken worden. Dit klopt niet dus accent op de A.

12 Woorden die eindigen op een medeklinker (b,d,k etc):
Accent = op de laatste lettergreep. Ar / bol ÁRBOL Eindigt dit woord op een klinker?  nee Eindigt dit woord op een medeklinker n / s?  nee Eindigt dit woord op een medeklinker?  ja Het accent zou dus op de laatste bol uitgesproken worden. Dit klopt niet dus accent op de A.

13 Woorden die eindigen op een medeklinker (b,d,k etc):
Accent = op de laatste lettergreep. Do / lar DÓLAR Eindigt dit woord op een klinker?  nee Eindigt dit woord op een medeklinker n / s?  nee Eindigt dit woord op een medeklinker?  ja Het accent zou dus op de laatste lar uitgesproken worden. Dit klopt niet dus accent op de O.

14 Woorden die eindigen op een klinker (a,e,o,u) en woorden die eindigen op n / s: . Accent = op de één na laatste lettergreep. a,e,o,u A / lla A / LLÁ Eindigt dit woord op een klinker?  ja Eindigt dit woord op een medeklinker n / s?  nee Eindigt dit woord op een medeklinker?  nee Het accent zou dus op de laatste A uitgesproken worden. Dit klopt niet dus accent op de A.

15 Woorden die eindigen op een klinker (a,e,o,u) en woorden die eindigen op n / s: . Accent = op de één na laatste lettergreep. a,e,o,u U/ ti /li /zo UTILIZÓ ALEMÁN Eindigt dit woord op een klinker?  ja Eindigt dit woord op een medeklinker n / s?  nee Eindigt dit woord op een medeklinker?  nee Het accent zou dus op de laatste li uitgesproken worden. Dit klopt niet dus accent op de O.

16 Woorden die eindigen op een klinker (a,e,o,u) en woorden die eindigen op n / s: . Accent = op de één na laatste lettergreep. a,e,o,u Es/cri/bis ESCRIBÍS Eindigt dit woord op een klinker?  nee Eindigt dit woord op een medeklinker n / s?  ja Eindigt dit woord op een medeklinker?  nee Het accent zou dus op de laatste lCri uitgesproken worden. Dit klopt niet dus accent op de I.


Download ppt "Los Acentos."

Verwante presentaties


Ads door Google