De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De gebodsborden De verbodsborden De aanwijzingsborden De gevaarsborden De voorrangsborden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De gebodsborden De verbodsborden De aanwijzingsborden De gevaarsborden De voorrangsborden."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 De gebodsborden De verbodsborden De aanwijzingsborden De gevaarsborden De voorrangsborden

4 Deze borden geven aan wat je MOET doen!  Het zijn ronde blauwe borden met een witte rand.

5 Deze borden geven aan wat je NIET mag doen!  Het zijn ronde witte borden met een rode rand

6 Deze borden duiden aan wat de verkeerssituatie is op een bepaalde plaats.  Het zijn borden die meestal rechthoekig of vierkant van vorm zijn.

7 Deze borden duiden aan dat er GEVAAR is en dat je dus extra moet opletten!  Het zijn witte driehoekige borden met een rode rand.

8 Deze borden geven aan wie voorrang heeft!  Het zijn borden zonder vaste vorm of kleur.

9 Klik op de benaming van de verkeersborden, zo leer je de betekenis van de verkeersborden! Gebodsborden Je moet hier… Verbodsborden Je mag niet… Aanwijzingsborden Hier is … Gevaarsborden Pas op… Voorrangsborden Pas op…

10 Verplicht fietspad. Verplichte weg voor voetgangers. Deel van de openbare weg voorbehouden voor het verkeer van voetgangers, van fietsen en van tweewielige bromfietsen. Verplicht rondgaand verkeer. Verplichting één van de door de pijlen aangeduide richtingen te volgen.

11 Verboden toegang, in beide richtingen, voor ieder bestuurder. Verboden toegang voor bestuurders van rijwielen. Verbod aan het volgend kruispunt af te slaan in de richting door de pijl aangegeven. Verboden richting voor ieder bestuurder.

12 Begin van een bebouwde kom. Einde van een bebouwde kom. Begin van een zone met een snelheidsbeperking van 30 km per uur. Einde van een zone met een snelheidsbeperking van 30 km per uur. Doodlopende weg. Restaurant.

13 Begin van een woonerf of van een erf. Einde van een woonerf of van een erf. Oversteekplaats voor voetgangers. Oversteekplaats voor fietsers.

14 Oversteekplaats voor voetgangers. Plaats waar speciaal veel kinderen komen. Overweg zonder slagbomen. Overweg met slagbomen. Verkeerslichten. Doortocht van groot wild. Oversteekplaats voor fietsers en bestuurders van tweewielige bromfietsen of plaats waar die bestuurders van een fietspad op de rijbaan komen.

15 Voorrang verlenen. Voorrang. De horizontale streep van het symbool mag worden gewijzigd om duidelijker plaatsgesteldheid weer te geven. Kruispunt waar de voorrang van rechts geldt. Stoppen en voorrang verlenen. Voorrangsweg. Einde van voorrangsweg.

16

17 Verboden toegang, in beide richtingen, voor alle bestuurders. Welk bord hoort bij deze uitspraak?

18

19 Verboden toegang voor fietsers. Wil ik als fietser deze straat in? Dan moet ik afstappen en met mijn fiets aan de hand verder gaan. Welk bord hoort bij deze uitspraak?

20

21 Ik heb geen voorrang. Ik moet de andere bestuurders voorlaten. Welk bord hoort bij deze uitspraak?

22

23 Verboden toegang in beide richtingen voor alle bestuurders, uitgezonderd voor fietsers. Welk bord hoort bij deze uitspraak?

24

25 Verplicht fiets- en voetpad. Fietsers zijn verplicht om te rijden aan de kant van het fietssymbool. Voetgangers moeten aan de kant van het voetgangerssymbool lopen. Welk bord hoort bij deze uitspraak?

26

27 Alle bestuurders moeten hier steeds stoppen en voorrang verlenen. Zelfs als ik geen andere bestuurder zie, moet ik toch stoppen. Welk bord hoort bij deze uitspraak?

28

29 Alle bestuurders, en dus ook fietsers, zijn verplicht één van de richtingen te volgen die de pijlen aanduiden. Welk bord hoort bij deze uitspraak?

30

31 Onderbord Extra bord Toevoegingsbord Hoe noemen we het bord aangeduid met de pijl?

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43 Opgelet voor overstekende padden. Opgelet voor overstekende padden. Padden hebben hier voorrang. Padden hebben hier voorrang. Heb je dit bord al gezien? Best gek, vind je niet? Wat betekent het?

44

45 Verboden hondenpoep achter te laten. Verboden hondenpoep achter te laten. Verboden om honden hier met een bal te laten spelen. Verboden om honden hier met een bal te laten spelen. Heb je dit bord al gezien? Best gek, vind je niet? Wat betekent het?

46

47 Einde

48

49


Download ppt "De gebodsborden De verbodsborden De aanwijzingsborden De gevaarsborden De voorrangsborden."

Verwante presentaties


Ads door Google