De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom bij het Wereld Natuur Fonds

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom bij het Wereld Natuur Fonds"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom bij het Wereld Natuur Fonds

2 Nieuwe huisvesting WNF
De vraag beantwoorden; Waarom nieuwe huisvesting? Rond 2000 conclusie oude pand aan de boulevard werd te klein. Afgelopen decennia erg gegroeid in aantal donateurs, dus meer projecten, dus meer werknemers. Zorgvuldige afweging gemaakt, verbouwen, huren. Uiteindelijk ervoor gekozen om oude pand te verkopen en nieuw pand te kopen. juli 2006

3 Voormalige huisvesting aan de Boulevard 12 in Zeist

4 Een geschikte plek De benodigde ruimte In Zeist Vlakbij NS station
Midden in natuurgebied Na besluit op zoek te gaan naar nieuwe locatie was geschikte plek al snel gevonden. Een van de directieleden kreeg oude IVO pand aan de Driebergseweg in vizier. Nieuwe bezoekers denken vaak nieuwbouw, dat is het niet, het is verbouwing van oud jaren 60 pand geweest. Oud IVO (instituut voor veeteeltkundig onderzoek) pand, stond al jaren leeg. IVO al eerder verhuisd naar Lelystad. Pand al jaren leeg en vervallen, anti kraak. Alle gewenste basis ingrediënten voor het nieuwe pand van WNF. Zie sheet.

5 Wensen van WNF voor het nieuwe kantoor
Energiezuinig Groene energiebronnen Duurzaamheid Uitnodigende en natuurlijke uitstraling Voorbeeldfunctie Uitleggen over de wensen van WNF voor de nieuwe huisvesting. Energie en duurzaamheid komen in aparte hoofdstukken aan bod. Uitnodigende en natuurlijke uitstraling, was typisch jaren zestig pand grijs en grauw mest uitnodigend worden. Pand moest als het ware onderdeel worden van park dus natuurlijke uitstraling juist als WNF zijnde. Voorbeeld functie, we zijn de verbouwing als project gaan zien. We doen allerlei projecten om doelgroepen te sturen, nu kunnen we met de pand als voorbeeld dienen voor de bouwwereld, architecten en opdrachtgevers. Met deze gerichte wensen op zoek naar architect middels wedstrijd. Rau kwam als meest geschikte partner uit de bus. Aannemersbedrijf van Zoelen FSC gecertificeerd. Met deze wensen gericht op zoek naar een geschikte architect en partners

6 Zuinig met energie Drielaags glas Houten panelen Buitenzonwering
Klimaatplafonds Geen airco De diverse energie zuinige aspecten van het pand uitleggen. Rijtje links betreft verwarming/koeling. Rijtje rechts betreft elektra. Drielaags glas met krypton vulling. Buitenzonwering d.m.v. lamellen de gratis zonne energie gebruiken in de seizoenen dat dat nodig is. Klimaatplafonds in leemstuc verwerkt (beton kern activering, bebruik gemaakt van grote betonnen massa van originele constructie). Systeem van luchtverversing uitleggen, verschil en voordelen t.o.v. “traditionele airco”. Verlichting op bewegingssensoren wellicht in toekomst ook nog op lichtsensoren op sommige plekken. Energiezuinig schermen en computers.

7 Voormalige huisvesting aan de Boulevard 12 in Zeist
Rond 2000 conclusie oude pand aan de boulevard werd te klein. Afgelopen decennia erg gegroeid in aantal donateurs, dus meer projecten, dus meer werknemers. Zorgvuldige afweging gemaakt, verbouwen, huren. Uiteindelijk ervoor gekozen om oude pand te verkopen en nieuw pand te kopen. Voormalige huisvesting aan de Boulevard 12 in Zeist

8 Energiebronnen Zonnepanelen Zonneboiler Bodemopslag
Groene stroom & gas De werking en toepassingen van de verschillende bronnen uitleggen. Zonnepanelen zowel voor elektra als warm water. Ongeveer voldoende elektra voor 13 huishoudens (ter indicatie). Gesloten bodemopslag systeem voor verwarming en koeling (open systeem bestaat ook, heeft een hogere capaciteit maar is niet voor gekozen i.v.m. vergunningstraject dat de bouw erg op had kunnen houden). 4 HR ketels draaien nu nog op aardgas, bezig om te zetten naar bio-gas.

9 Before and After

10 Before and After

11 Before and After

12 Before and After

13 Wat verstaan we onder duurzaamheid
Oorsprong materialen Omstandigheden productie Levensduur Onderhoud * Uitleggen op welke manier WNF heeft gekeken naar materiaal gebruik bij de realisatie van het pand.

14 Duurzaamheid in het WNF pand
Verbouwing in plaats van nieuwbouw FSC Leemstuc Tapijttegels Riviergrind vloer Verschillende voorbeelden aanhalen en toelichten, zie sheet.

15 Huis voor de dieren Nestkasten voor vogels
Uitsparingen in gevel voor vleermuizen Vleermuizen kelder Herstel van Park Schoonoord De diverse aanpassingen voor de dieren uitleggen.

16 Duurzaam pand volop in gebruik
Monitoren en leren van energie installaties Inspirerend educatiemiddel Ontmoetingsplek WNF, WWF en partners Rondleidingen Diverse prijzen Mooi pand neer gezet, dit is geen eindpunt maar een start. Vanaf hier kijken hoe we een en ander kunnen benutten en waar we zaken kunnen verbeteren. Ook het menselijk aspect bij energiebesparing toelichten. Hoe ga je om met gebruik.

17 Start met de rondwandeling.


Download ppt "Welkom bij het Wereld Natuur Fonds"

Verwante presentaties


Ads door Google