De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

natuurKUNST BIJ RUSTPUNTEN

Verwante presentaties


Presentatie over: "natuurKUNST BIJ RUSTPUNTEN"— Transcript van de presentatie:

1 natuurKUNST BIJ RUSTPUNTEN
SALLAND: NATUURLIJK GASTVRIJ natuurK Salland: Natuurlijk Gastvrij

2 rustpunten in Salland Salland telt momenteel ruim 60 rustpunten. Een rustpunt biedt de mogelijkheid tot een korte stop bij bewoners in het buitengebied. De locaties liggen vaak aan mooie wandel- of fietsroutes. Bij een rustpunt staat een tafel met twee banken, een thermoskan met koffie, thee en limonade en een offerblok voor een bijdrage. Soms is er een koffieautomaat en worden eigen agrarische producten te koop aangeboden of kan het pand bezichtigd worden. De rustpunten liggen in het buitengebied van Deventer, Olst-Wijhe, Raalte, Rijssen-Holten en Hellendoorn. De organisatie van de rustpunten ligt bij een taakgroep die valt onder de Stichting Recreatie Deventer Buiten. Voor alle informatie :

3 natuurkunst In het buitengebied zijn weinig horecagelegenheden. Met rustpunten wordt in een behoefte voorzien en de rust en kleinschaligheid benadrukt. Op deze wijze wordt uitdrukking gegeven aan het motto van Salland : Natuurlijk Gastvrij Door toevoeging van kunst wordt de waarde en de identiteit van de plek versterkt en de promotie van het gebied vergroot. Inzet van kunstenaars bevordert de kwaliteit Op 4 rustpunten zijn kunstwerken gerealiseerd. Uitbreiding daarvan blijkt te duur en is voor sponsoren niet aantrekkelijk (op particulier terrein). Gezocht is naar een alternatief, dat niet duur is maar wel uitgaat van de plek zelf en omringend landschap. We noemen het natuurkunst, waarbij door kunstenaars gebruik wordt gemaakt van natuurlijk materiaal en/of spullen op het erf: stenen; bomen; takken; werktuigen e.d. Het kunstobject hoeft niet duurzaam te zijn.

4 10 locaties Het kunstwerk blijft op het erf en wordt eigendom van de bewoner en wordt in nauw overleg met de bewoner ontworpen. Het kunstwerk behoeft niet ‘hufterproof’ te zijn Planning : zomer 2010 bij 10 rustpunten Bij succes is uitbreiding in de toekomst een mogelijkheid Boekje met route, foto’s en verhalen en gedichten. Kunstenaarsvereniging Flevoland heeft ervaring met deze vorm van kunstbeoefening. Alle foto’s zijn van hen afkomstig. Kunstenaar Baltus Wigersma heeft in Flevoland ervaring opgedaan en zal de kunstenaars werven en begeleiden. Hij woont zelf in Salland. Voor de financiering willen wij een beroep doen op subsidiepotjes ; gemeente Deventer en andere partijen zoals Stichting IJssellandschap e.a.

5 Kostenraming en dekking
Uitgaven en kostenraming Inkomsten en dekking Benodigde inzet kunstenaars: 2 dagen/4 dagdelen = 16 uur x 50 euro = (materiaalkosten) = 900 euro per opdracht. 10 rustpunten x 900 = Uitgave verhalen boekje Presentatie/publiciteit/organisatie 2000 Totaal : euro Bijdrage uit Programma Cultuur; Recreatie en Landschap : Bijdrage Stichting IJssellandschap Stichting Recreatie Deventer Buiten

6 voorbeelden

7 voorbeelden

8 informatie voor meer informatie over rustpunten: zie www. rustpunt.nu
Organisatie Project Natuurkunst Salland: Taakgroep Rustpunten van de Stichting Recreatie Deventer Buiten Florimond Fick Baltus Wigersma


Download ppt "natuurKUNST BIJ RUSTPUNTEN"

Verwante presentaties


Ads door Google