De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DE OPBOUW VAN DE AARDE. Mantel Buitenkern Binnenkern Aardkorst De aarde bestaat uit een aantal delen. Klik met de muis om de woorden te zien.

Verwante presentaties


Presentatie over: "DE OPBOUW VAN DE AARDE. Mantel Buitenkern Binnenkern Aardkorst De aarde bestaat uit een aantal delen. Klik met de muis om de woorden te zien."— Transcript van de presentatie:

1 DE OPBOUW VAN DE AARDE

2 Mantel Buitenkern Binnenkern Aardkorst De aarde bestaat uit een aantal delen. Klik met de muis om de woorden te zien.

3 Mantel Buitenkern Binnenkern Aardkorst Wat weten we hierover? Klik met de muis om de woorden te zien. Binnen en buitenkern bestaan uit ijzer en nikkel. Het is hier 5000 graden! Taai – vloeibaar gesteente en 3000 km dik Dun schilletje vast gesteente

4 De Aardkorst is niet één geheel De aardkorst bestaat uit stukken die als een puzzel in elkaar passen.. We noemen dit aardplaten De platen drijven op de vloeibare onder- grond : de mantel

5 Schuivende aardplaten Heel langzaam schuiven de aardplaten, langs elkaar of : Van elkaar af Naar elkaar toeOf.. Deze plekken noemen we breuklijnen.

6 In de buurt van die breuklijnen ontstaan vulkanen


Download ppt "DE OPBOUW VAN DE AARDE. Mantel Buitenkern Binnenkern Aardkorst De aarde bestaat uit een aantal delen. Klik met de muis om de woorden te zien."

Verwante presentaties


Ads door Google