De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1 Het product-id Kan ik het product-id gebruiken als kapstok voor alle informatie? (dossieropvolging/processen/balie- info/infoblad…) Moet de id-list goed.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1 Het product-id Kan ik het product-id gebruiken als kapstok voor alle informatie? (dossieropvolging/processen/balie- info/infoblad…) Moet de id-list goed."— Transcript van de presentatie:

1 1 Het product-id Kan ik het product-id gebruiken als kapstok voor alle informatie? (dossieropvolging/processen/balie- info/infoblad…) Moet de id-list goed bewaakt worden? Hoe kan ik een nieuw product toevoegen of aanvragen?

2 1 Het product-id

3 2 Categorisatie In welke mate is de categorisatie dwingend? In welke mate kan ik deze lokaal wijzigen? Geen taxonomy ? Wat met verwante producten? Doelgroepen?

4 Categorisatie Vrije tijd (cultuur, toerisme, sport, jeugd) Leven en Welzijn (burgerzaken, gezondheid, sociaal huis, OCMW, samenleving, veiligheid) Wonen (huisvesting, (ver)bouwen, kopen/huren, verhuizen, nutsvoorziening) Leefomgeving (leefmilieu, afval, groen, infrastructuur, mobiliteit, ruimtelijke ordening) Economie (tewerkstelling, ondernemen, winkelen, sociale economie, landbouw) Leren (onderwijsaanbod, vorming/cursussen, begeleiding, toelage, leerplicht)

5 Categorisatie Infolijn www.vlaanderen.be Cultuur, Sport en Vrije tijd Economie en Werk Gezin, Welzijn en Gezondheid Milieu en Energie Mobiliteit en Openbare werken Onderwijs en Wetenschap Overheden Wonen en Ruimtelijke ordening

6 3 Productenfiche Kan alle info ingepast worden? Wat moet ik doen met lege velden? Moet ik alle velden verplicht invullen? In welke mate is het belangrijk om een vaste veldenstructuur te hebben? Hoe kan mijn CMS hiermee overweg?

7 4 Generiek centraal / specifiek lokaal Hoeveel generieke info is er nodig? (bvb strijkatelier vs identiteitskaart) Verkies ik het cultuurdatabankmodel of eerder een gedecentraliseerd model? Kan ik voorzien in een uniforme url naamgeving? (bvb. www.gemeente.be/ipdc/productid=20...) Hoe kan ik generieke info aanpassen of aanvullen? Wat doe ik met een product dat enkel in onze gemeente voorkomt?

8 5 Database vs publicatie Wat met vragen van niet-overheden (vakbonden/mutualiteiten/immo's…) naar publicatie (gebruik) van de productgegevens? Hoe moeten zoekmachines met de data overweg? Is uniformiteit van de productencatalogi op lokale websites wenselijk ? Ik wil de catalogus graag als een aparte applicatie (widget) kunnen presenteren.

9 6 Lokale publicatiescenario's (overname - aanvulling - overschrijving) Wat moet ik doen met een product dat enkel in onze gemeente voorkomt? Kan ik mijn eigen producten selecteren? Of moet ik alle producten overnemen of specifieke subsets? Wat vraag ik aan mijn CMS-leveranciers? Wat als een bepaald product in mijn gemeente een andere (lokale) naam heeft en enkel hieronder gekend is? Hoe geef ik foutmeldingen aan de centrale redactie? Krijg ik een alert wanneer de informatie wijzigt?

10 7 Push/pull Wil ik de productinfo zelf afhalen of verkies ik een live-update? Wat zijn de mogelijkheden van mijn CMS systeem? Hoe kan mijn gemeente gebruik maken van de IPDC?

11 8 De redactie Moet er een redactie zijn? Moet de redactie bestaan uit algemene redacteurs of uit (domein)specialisten? Moet de redactie vooraf controleren of achteraf? Wie moet instaan voor de bewaking van de id- list? Moet er een begeleiding voorzien worden om aan de slag te gaan met IPDC?


Download ppt "1 Het product-id Kan ik het product-id gebruiken als kapstok voor alle informatie? (dossieropvolging/processen/balie- info/infoblad…) Moet de id-list goed."

Verwante presentaties


Ads door Google