De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Moord! Dit is de titelslide. Deze slide kan al aanstaan als de leerlingen de klas binnen komen. Dan is meteen duidelijk wat er gaat gebeuren. Mysterie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Moord! Dit is de titelslide. Deze slide kan al aanstaan als de leerlingen de klas binnen komen. Dan is meteen duidelijk wat er gaat gebeuren. Mysterie."— Transcript van de presentatie:

1 Moord! Dit is de titelslide. Deze slide kan al aanstaan als de leerlingen de klas binnen komen. Dan is meteen duidelijk wat er gaat gebeuren. Mysterie

2 Professor Lentink is vermoord!
Rond 0:00 uur vrijdagnacht Hier wordt een korte omschrijving gegeven van de moord. Meer informatie kunnen de leerlingen terugvinden in het geplastificeerde dossier. Wijs de leerlingen hier ook op! Geen slag-, steek- of schietwonden Wel een injectiewond (bewijsmateriaal nr. 4)

3 Werkwijze Reconstructie van de moord Groepjes van drie leerlingen
Doel: Reconstructie van de moord Forensisch wetenschapper Technisch rechercheur Tactisch rechercheur Expertise: De les ziet er als volgt uit: Aan het einde van de les willen we weten hoe de moord is gegaan en wie de dader is. Om een juiste reconstructie te maken is expertise nodig. Een forensisch wetenschapper, een technisch rechercheur en een tactisch rechercheur. En die rol mogen de leerlingen vervullen! Groepjes van drie leerlingen

4 Forensisch wetenschapper Technisch rechercheur
Wie wordt wat? Wat houdt iedere expertise in? De forensisch wetenschapper kijkt naar het DNA. Welke uiterlijke kenmerken kun je van het DNA aflezen? De technisch rechercheur probeert zoveel mogelijk informatie uit bloedsporen en DNA-sporen te halen. En de tactisch rechercheur ondervraagt de verdachten. Forensisch wetenschapper Wat kan DNA ons vertellen? Technisch rechercheur Hoe ziet het bloed en DNA eruit? Tactisch rechercheur Wat weten de verdachten?

5 20 minuten 15 minuten Lees jouw dossier door en volg alle stappen!
Indeling van de les Forensisch wetenschapper Technisch rechercheur Tactisch rechercheur Lees jouw dossier door en volg alle stappen! 20 minuten Iedere expert volgt zijn/haar eigen module op de computer. Dat duurt ongeveer 20 minuten. Daarna ga je met je groepje bij elkaar zitten om de moord te reconstrueren. Ten allen tijden geldt: Lees je dossier goed door en volg de aanwijzingen en beantwoord de vragen. Succes! 15 minuten reconstructie


Download ppt "Moord! Dit is de titelslide. Deze slide kan al aanstaan als de leerlingen de klas binnen komen. Dan is meteen duidelijk wat er gaat gebeuren. Mysterie."

Verwante presentaties


Ads door Google