De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Superfietser Moeilijk punt 10. Uit onze brochure Het oprijden van het marktplein is gevaarlijk. Wij stoppen, moeten het tegenliggend verkeer voorrang.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Superfietser Moeilijk punt 10. Uit onze brochure Het oprijden van het marktplein is gevaarlijk. Wij stoppen, moeten het tegenliggend verkeer voorrang."— Transcript van de presentatie:

1 Superfietser Moeilijk punt 10

2 Uit onze brochure Het oprijden van het marktplein is gevaarlijk. Wij stoppen, moeten het tegenliggend verkeer voorrang geven en steken dan over naar het marktplein, onze eindbestemming. Proficiat!

3 Stap 1 We stoppen indien het verkeerslicht op rood staat. Bij groen licht rijden we door en kijken we links over onze schouder om te zien of er wagens zijn die rechts afslaan.

4 Tips bij stap 1 Plaatsen waar auto’s rechts kunnen afslaan, zijn zeer gevaarlijk. Maak duidelijk dat u rechtdoor wilt rijden en zoek oogcontact met de autobestuurder om er zeker van te zijn dat hij u heeft gezien.

5 Stap 2 Bij groen licht steken we het kruispunt over en gaan meteen over tot het voorsorteren!

6 Tips bij stap 2 Links afslaan is gevaarlijk. Begin tijdig voor te sorteren en geef duidelijk aan wat uw bedoelingen zijn door armbewegingen en oogcontact. Rijd niet op de lijn tussen de twee weghelften want u wordt dan aan twee kanten rakelings voorbijgestoken.

7 Stap 3 We stoppen om het tegenliggend verkeer dat uit de Paalstraat komt voorrang te geven.

8 Tips bij stap 3 Laat altijd goed zien wat u van plan bent. De mogelijkheden die u daarvoor als fietser hebt zijn uitgebreider dan u denkt: gebaren met de arm en de hand, oogcontact, zelfs uw stem kan u van pas komen.


Download ppt "Superfietser Moeilijk punt 10. Uit onze brochure Het oprijden van het marktplein is gevaarlijk. Wij stoppen, moeten het tegenliggend verkeer voorrang."

Verwante presentaties


Ads door Google