De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Aquacity Gemaakt door: Lindy Groenewold, Marijke Boersma,

Verwante presentaties


Presentatie over: "Aquacity Gemaakt door: Lindy Groenewold, Marijke Boersma,"— Transcript van de presentatie:

1 Aquacity Gemaakt door: Lindy Groenewold, Marijke Boersma,
Marjolijn v/d Velde en Wiliam Keijzer

2 Inhoud Inleiding Hoe zijn we op het idee gekomen? Het ontwerp De stad
De indeling van de stad grondstoffen, zuurstof en licht energie, warmte, voedsel en vervoer Einde

3 Inleiding Ons project heet aquacity, aquacity is een onderwaterstad. Hij staat op een richel van een slapende vulkaan. De vulkaan geeft warmte en allerlei grondstoffen. Via het waterrad wordt de zuurstof uit het water gehaald en binnen in de koepel gebracht. In de pilaren zitten veren. Die veren vangen de schokken op uit de bodem van de zee. In de koepelrand zitten glasvezels, die zorgen voor licht in de koepel.

4 Hoe zijn we op het idee gekomen?
In het begin kwamen we met veel ideeën zoals een stad in de lucht of het huis van de toekomst maar toen kwam een idee van een onderwaterstad, dat is het dus geworden. Er moest natuurlijk ook iets om de stad heen, dat is een koepel geworden. Toen moesten we nog een naam verzinnen en dat was best wel moeilijk, uiteindelijk kwamen we op de naam aquacity!

5 Het ontwerp

6 De stad In aquacity is plaats voor werken, wonen, vrije tijd enz. Er wordt ook wetenschappelijk onderzoek gedaan. Er is een controle toren, daar word heel aquacity in de gaten gehouden. Er zijn ook opslagplaatsen voor voedsel enz. Ook is er een industrie gebied. In de stad in het midden zijn woonplaatsen, ziekenhuizen, bedrijven, brandweerkazernes, winkels enz. Er zijn ook twee parken voor vrije tijdsbesteding en ontspanning. In aquacity is ook een zoetwatermeer met strand. En er is ook een stuk waar voedsel enz. word geproduceerd.

7 De indeling van de stad

8 grondstoffen, zuurstof en licht
Grondstoffen: de stad staat tegen een slapende vulkaan aan, die rijk is aan grondstoffen, o.a. ijzer en kolen enz. Die grondstoffen worden vervoert naar de fabrieken in de koepel waar ze worden verbruikt en waar er producten van worden gemaakt. Zuurstof: In de stad word zuurstof uit het water gehaald door een machine die net zo werkt als vissen kieuwen. In de koepel staan ook bomen, zo hebben we continu zuurstof. Licht: Voor licht gebruiken we glasvezels die op de koepel zijn aangebracht die vangen de zonnestralen op zodat de koepel wordt verlicht. Het zonlicht word eerst opgevangen door een schaal, aangebracht op de top van de slapende vulkaan. Die vangt de zonnestralen op die ze weer zenden naar de koepel.

9 energie, warmte, voedsel en vervoer
Energie: voor energie gebruiken we een waterrad die door de zeestroming in beweging word gebracht. Het waterrad is verbonden aan een soort van dynamo in het onderste deel van de koepel die het weer omzet in elektriciteit. Warmte: Voor warmte gebruiken we de warmte uit de vulkaan, de warmte komt via een buis in aquacity. Voedsel: In aquacity worden vissen, planten en vee voor voedsel gebruikt. De vissen worden gewoon uit het water gehaald. Het vee word in de koepel groot gebracht op het landbouw en veeteelt gedeelte van de stad. Er worden ook planten geplant met vruchten eraan. Vervoer: In de stad zelf is er openbaar vervoer voor de mensen. Voor het vervoer van boven het wateroppervlak naar Aquacity gebruiken we onderzeeers die in de laag boven de pilaren via een sluis naar binnen gaan. Die kunnen dan zo naar de haven boven het wateroppervlak gaan.

10 einde


Download ppt "Aquacity Gemaakt door: Lindy Groenewold, Marijke Boersma,"

Verwante presentaties


Ads door Google