De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tianmen Mountains liggen in het noorden van de provincie Hunan, bij Dayong (China). Veel mensen denken bij Tianmen aan de beroemde Tiananmen Square, in.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tianmen Mountains liggen in het noorden van de provincie Hunan, bij Dayong (China). Veel mensen denken bij Tianmen aan de beroemde Tiananmen Square, in."— Transcript van de presentatie:

1 Tianmen Mountains liggen in het noorden van de provincie Hunan, bij Dayong (China). Veel mensen denken bij Tianmen aan de beroemde Tiananmen Square, in Bejing (Peking), duizenden kilometers verder) Om de pas te bereiken kan je de Tongtian autoweg (Laan naar de hemel) nemen, die 99 haarspeldbochten heeft. Aan het einde moet je nog te voet verder klimmen op de Tianti (trap naar de hemel), die 999 treden heeft. Het is misschien de Chinese manier om de hemel te bereiken, doodsbang op de snelweg en buiten adem van het klimmen te voet! Maar het is de moeite! Je ziet er een ingestorte grot die nu een natuurlijke boog is met een adembenemend uitzicht. Dayong city (nu Zhangjiajie) met de Tiamen bergen vlak bij

2 De bergtop ligt op 11 km van de stad.

3 Je reist eerst om een berg heen

4 …en pakt de eerste haarspeldbochten
…en pakt de eerste haarspeldbochten. Je overbrugt een hoogteverschil van m. Je begint op 200 m boven de zeespiegel en gaat naar 1300 m.

5 De aanleg begon in 1998 en eindigde in 2005
De aanleg begon in 1998 en eindigde in De kosten bedroegen slechts 13,2 miljoen US$.

6 De weg klimt met zijn 99 bochten stijl omhoog langs de hellingen in de vorm van een draak.

7

8

9 Ben je al duizelig bij het kijken hiernaar?
Niet spreken met de chauffeur!

10 Wil je de top op een andere manier bereiken
Wil je de top op een andere manier bereiken? Er is een kabelbaan die vanaf de stad 7,5 km aflegt en 1280 m hoogte overbrugt.

11 De kosten voor een tripje zijn $38. Maar het is zeker de moeite waard.

12 Er zijn 98 stuks acht-persoons cabines
Natuurlijk zijn de cabines bestand tegen regen, maar je wilt er tijdens een storm niet in zitten.

13

14

15 Maar de cabines zijn veilig tijdens een aardbeving

16

17 De Tianmen Cave is door erosie van water ontstaan
De Tianmen Cave is door erosie van water ontstaan. De doorgang is de grootste ter aarde. De Tianmen Cave ligt zuid-noord en heeft een hoogte van meter, een breedte van 57 meter en een diepte van 60 meter. Het lijkt dus meer een poort naar de hemel.

18 Tianmen Shan mag uniek zijn in de wereld van grote bogen
Tianmen Shan mag uniek zijn in de wereld van grote bogen. Het is vroeger al beschreven. Documenten uit China's “Drie Koninkrijken" dynastie rapporteren dat het gat is ontstaan in 263 (n. Chr) toen het dak van een grot instortte. De leeftijd van Tianmen Shan is dan ook precies bekend.

19 Als je de kabelbaan niet wilt nemen, dan is er ook een bus, al moet je het laatste stuk echt zelf lopen.

20

21

22 De andere kant van de ‘Triomf boog’.

23 Tianmen Shan ligt vlak bij Zhangjiajie Airport, stuntvliegers hebben dit object dan ook ontdekt.
In 1999 hebben internationale stuntvliegers er voor het eerst doorheen gevlogen. 800 miljoen mensen keken er naar. In 2006 werd de Russische Air Force Aerobatic Flight Show in Zhangjiajie gehouden en hebben meer vliegtuigen de stunt herhaald.

24 Zou afdalen makkelijker zijn?

25 Aan de westzijde is de Tianmen Tempel gebouwd op een vlakte van 10
Aan de westzijde is de Tianmen Tempel gebouwd op een vlakte van meter). Voordat deze nieuwe tempel werd gebouwd stond er een kleine Boeddhistische tempel waar pelgrims kwamen sinds de Ming Dynastie, 400 jaar geleden.

26 Als je een tocht onderneemt word je beloond met mooie uitzichten.

27

28 Hopelijk kan je er eens naar toe
Tot ziens Tianmen bergen Hopelijk kan je er eens naar toe Juli 2010


Download ppt "Tianmen Mountains liggen in het noorden van de provincie Hunan, bij Dayong (China). Veel mensen denken bij Tianmen aan de beroemde Tiananmen Square, in."

Verwante presentaties


Ads door Google