De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hangend boeddhistisch

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hangend boeddhistisch"— Transcript van de presentatie:

1 Hangend boeddhistisch
Xuan Kong Si Hangend boeddhistisch klooster

2 Xuan Kong Si : hangend boeddhistisch klooster in China
Xuan Kong Si : hangend boeddhistisch klooster in China Dit klooster werd gebouwd in een steile rotswand boven de Jinlong vallei, niet ver van de berg Heng in de provincie Shanxi.

3 De zalen en paviljoenen zijn geïntegreerd in de rotswand met gebruikmaking van de natuurlijke holtes en uitsteeksels. De gebouwen zijn met elkaar verbonden door gangen, bruggen en plankenpaden. De dichtstbijgelegen stad is Datong, 65 kilometer naar het noordwesten.

4 Samen met de Yungang grotten is het hangend klooster een van de
grote toeristische attracties in de streek van Datong.

5 Meer dan 1400 jaar geleden gebouwd is dit klooster uniek, niet enkel door zijn ligging, maar ook omdat er boeddhistische, taoïstische en confucianistische elementen in verwerkt zijn.

6 Het hangend klooster, gebouwd in 491, bestaat al meer dan 1400 jaar
Het hangend klooster, gebouwd in 491, bestaat al meer dan 1400 jaar. Het werd uitvoerig herbouwd en onderhouden tijdens de Ming dynastie ( ) en de Qing dynastie ( ).

7 Hoe heeft een dergelijk bouwwerk zoveel jaren kunnen weerstaan aan wind en storm? Het hangend klooster is een architecturaal wonder. Bij de constructie van het geraamte heeft men zich gebaseerd op unieke mechanische theorieën.

8 De fundering bestaat uit half in de rots verzonken dwarsbalken
De fundering bestaat uit half in de rots verzonken dwarsbalken De rots zelf dient als steun. Van beneden gezien lijkt het klooster op een bouwvallig kasteel dat in de lucht hangt. Binnenin heeft het klooster dezelfde inrichting als andere religieuze bouwwerken.

9 Bouwkundige experts uit landen zoals Engeland, Duitsland en Italië kwamen het klooster bekijken. Zij concludeerden dat het met zijn mengeling van mechanica, esthetica en boeddhisme een zeer zeldzaam bouwwerk is.

10

11 Het klooster en alles wat het symboliseert is een grote culturele verwezenlijking van het Chinese volk.

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28 EINDE


Download ppt "Hangend boeddhistisch"

Verwante presentaties


Ads door Google