De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoofdstuk 1 Op de Bijbelstudie Veg Emmeloord Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoofdstuk 1 Op de Bijbelstudie Veg Emmeloord Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua."— Transcript van de presentatie:

1 Hoofdstuk 1 Op de Bijbelstudie Veg Emmeloord Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua

2 Inleiding: Jozua voorbereid Hebr. 4:8 “Want indien Jozua hen in de rust gebracht heeft, zo had Hij daarna niet gesproken van een anderen dag. 9 Er blijft dan een rust over voor het volk Gods. 10 Want die ingegaan is in zijn rust, heeft zelf ook van zijn werken gerust, gelijk God van de Zijne. 11 Laat ons dan ons benaarstigen, om in die rust in te gaan; opdat niet iemand in hetzelfde voorbeeld der ongelovigheid valle.”

3 1. Een nieuwe situatie Beeld van Verlossing uit de wereld. Op weg naar de hemel ons beloofde land. Waarom hechten christenen eraan om begraven te worden? Mozes wordt zelf begraven door God. Symbool. Iets zaaien in vergankelijkheid en het wordt opgewekt in de eeuwige onvergankelijke heerlijkheid in de hemel.

4 2. Voorbereid op de taak Jozua = Jahwe is hulp. (Hulp in benauwdheid) Strijd tegen Amelek = strijd tegen het vlees. Steeds als de staf omhoog gaat overwinning. Steeds als er gebeden wordt overwinning. Ben ik wel geschikt om zo’n groot leider als Mozes op te volgen. God bevestigd Wees sterk!

5 3. Het beloofde land in bezit nemen.

6 4. Gehoorzaamheid gevraagd. Sterk zijn tegenover de vijand Erfenis in bezit nemen. Gods woord de Bijbel overdenken.

7 5. In de gunst bij het volk. Bereid voedsel = voordat je gaat strijden moet je eten. Voordat je geestelijk gaat strijden moet je bijbellezen en bidden. Jezus zegt ik ben het brood des levens. Voordat Jezus de strijd aangaat op Golgotha brak Hij het brood. Denken aan de strijd van de martelaren in China en Noord Korea en de Arabische Wereld


Download ppt "Hoofdstuk 1 Op de Bijbelstudie Veg Emmeloord Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua."

Verwante presentaties


Ads door Google