De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Modelboetseren 3 e klas. Proporties en afmetingen De architect Vitruvius zegt in zijn werk over architectuur dat de afmetingen van het menselijk lichaam.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Modelboetseren 3 e klas. Proporties en afmetingen De architect Vitruvius zegt in zijn werk over architectuur dat de afmetingen van het menselijk lichaam."— Transcript van de presentatie:

1 Modelboetseren 3 e klas

2 Proporties en afmetingen De architect Vitruvius zegt in zijn werk over architectuur dat de afmetingen van het menselijk lichaam door de natuur als volgt verdeeld zijn: 4 vingers maken 1 palm/handbreedte; 4 handbreedtes zijn samen 1 voet; Deze maten gebruikte hij voor gebouwen.

3 De menselijke maat Hiernaast zie je een plaatje van een welgebouwde man met gespreide handen en voeten die precies past binnen de meest volmaakte wiskundige figuren. De cirkel en de vierkant. Vitruvius vond dat het bewijs voor de harmonie en de volmaaktheid van het menselijk lichaam Maker: Leonardo Da vinci 1490 Titel: Vitrtiviun man

4 Michaelangelo David 1501-1504

5 Kouros Het Griekse ideaalbeeld 530 v.Chr.

6 Holle en bolle vormen Venus van Willendorf Voor Chr. Rodin De Denker 1880 Duane Hanson Supermarket Shopper 1970 Duane Hanson Tourists II 1988

7 Het ideaalbeeld

8 Alle vormen en maten Bodybuilder (te gespierd) JLo (uit proportie) Nicole Richie (te dun)


Download ppt "Modelboetseren 3 e klas. Proporties en afmetingen De architect Vitruvius zegt in zijn werk over architectuur dat de afmetingen van het menselijk lichaam."

Verwante presentaties


Ads door Google