De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WITBALANS Kleurtemperatuur in KELVIN. WITBALANS additieve-kleurmenging.

Verwante presentaties


Presentatie over: "WITBALANS Kleurtemperatuur in KELVIN. WITBALANS additieve-kleurmenging."— Transcript van de presentatie:

1 WITBALANS Kleurtemperatuur in KELVIN

2 WITBALANS additieve-kleurmenging

3 WITBALANS De camera mengt RGB in bepaalde verhouding zodat wit wit wordt onder het gemeten licht Op automaat: de camera beslist. De kleur van het overheersende licht bepaalt de witbalans. Manual: jij bepaalt de witbalans door te kiezen uit de voorkeuren (b.v. Schaduw, zon, tl) of de kleurtemperatuur zelf in te stellen (Kelvin); 3200 (kunstlicht) of 5600 K (daglicht)

4 WITBALANS Je kunt ook een wit vel papier in het licht houden en daarop witten Bij sommige camera’s moet je eerst een foto maken van het witte papier. Andere camera’s laten je direct witten op het papier.

5 WITBALANS Maar: je kunt de camera voor de gek houden door op gekleurd papier te witten RGB worden dan in een andere verhouding gemengd zodat het gekleurde papier min of meer wit wordt (grijs) De omgeving wordt dan gekleurd in de complementaire kleur van het gekleurde papier (zie kleurencirkel)

6 WITBALANS RGB-licht-kleurmenging

7 Probeer uit: Download de manual van jouw camera Test de handmatige witbalans Wit op verschillende kleuren papier

8 Opdracht 2: witbalans Houd de witbalans voor de gek Maak met 3 personen een filmpje van 45 sec. De personages vertonen verschillende emoties. Deze emoties worden versterkt door de kleur van de shots. Gebruik gekleurd papier. Geen nabewerking van de kleur toepassen.

9 Deadline 17 sept. Let op de aandachtspunten van opdracht 1


Download ppt "WITBALANS Kleurtemperatuur in KELVIN. WITBALANS additieve-kleurmenging."

Verwante presentaties


Ads door Google