De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Schaduw en Spiegelbeeld

Verwante presentaties


Presentatie over: "Schaduw en Spiegelbeeld"— Transcript van de presentatie:

1 Schaduw en Spiegelbeeld
Een schaduw is een plaats waar het licht niet kan komen. Spiegelbeeld is de weerkaatsing van iemand of iets zoals je jezelf in een spiegel ziet.

2 Spiegelbeeld Alleen in voorwerpen met een glad en glimmend oppervlak kun je een spiegelbeeld het beste zien. In een sloot bijv. doordat het water stroomt en de wind over het water waait zie je een spiegelbeeld kronkelig. Een spiegel weerkaatst het licht wat er op schijnt bijv. een autolamp die op de reflectoren van je fiets schijnt. De meeste spiegels bestaan uit drie onderdelen: 1. Een dun glasplaatje. 2. Een dun laagje glimmend metaal achter het glasplaatje bijv. zilver of aluminiumfolie. 3. Een beschermlaag om het metaal te beschermen tegen krassen

3 Vervolg spiegelbeeld Wanneer er licht op een voorwerp valt dan kaatst (een gedeelte van) het licht weer terug. Bij spiegels wordt nagenoeg al het licht weer teruggekaatst. Licht kan in principe alleen maar recht uit gaan, maar met een spiegel is het mogelijk om licht van richting te laten veranderen: zie de afbeelding hieronder, de hoek van inval en de hoek van terugkaatsing zijn altijd gelijk aan elkaar. Waarneer een lichtstraal loodrecht op de spiegel afgaat kaatst die dezelfde weg weer terug, maar als een lichtstraal schuin om de spiegel afgaat gaat hij schuin de andere kant op dat is de hoek van inval en terugkaatsing.

4 Schaduw Schaduw is een plaats waar het licht niet kan komen, voor een schaduw zijn een lichtbron, een ondoorzichtig voorwerp en een scherm nodig. Het verschijnsel dag en nacht is ook een voorbeeld van schaduwvorming. Door dat de aarde in 1 dag 1 keer rond haar as heen draait is er dag en nacht, als landen zoals Nederland en daarom heen in het licht staan is het bijvoorbeeld in Amerika donker doordat de lichtstralen van de zon Amerika dan niet bereiken.

5 Einde Dit was onze Powerpoint presentatie we hopen dat je jullie het leuk vonden en er wat van geleerd hebben Davy, Joël, Mitch H2D


Download ppt "Schaduw en Spiegelbeeld"

Verwante presentaties


Ads door Google