De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

CCReeuwijk September 2009. Onderwerpen Printen vanaf een webside Van Adobe naar Word De laatste Nieuwtjes Spreadsheets - deel 1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "CCReeuwijk September 2009. Onderwerpen Printen vanaf een webside Van Adobe naar Word De laatste Nieuwtjes Spreadsheets - deel 1."— Transcript van de presentatie:

1 CCReeuwijk September 2009

2 Onderwerpen Printen vanaf een webside Van Adobe naar Word De laatste Nieuwtjes Spreadsheets - deel 1

3 Printen vanaf een webside Wie wel eens een schermafdruk nodig heeft, kan die natuurlijk probleemloos maken met de Windows-functie (Shift-) PrintScreen, maar de meeste webpagina's kunt u daarmee niet in hun geheel vastleggen. Webshot is een programmaatje dat die klus wel moeiteloos klaart. Start het programma, typ een url (of geef een lijst met webpagina's op) en het programma schrijft de webpagina netjes weg als jpeg-bestand in elke gewenste afmeting en kwaliteit. Een nuttig programma voor wie af en toe een schermafdruk van een site nodig heeft.

4 Webshot

5 Van Adobe 6 naar Word - Tekst Als u tekst van het PDF-bestand naar Word wilt kopiëren, zoals een gedeelte van een pagina, een hele pagina of het hele PDF-bestand, voert u de volgende stappen uit: Open het PDF-bestand in Adobe Reader. Selecteer in het menu Opties het submenu Basis en klik op Tekst selecteren. Selecteer in het PDF-bestand alle tekst die u wilt kopiëren of klik op Alles selecteren in het menu Bewerken om de hele inhoud van het bestand te selecteren. Klik vervolgens op Kopiëren in het menu Bewerken. Ga naar Word, klik op de locatie waar u de tekst wilt plakken en klik op Plakken in het menu Bewerken

6 Van Adobe 6 naar Word - Beeld Ga als volgt te werk om een afbeelding uit het bestand te kopiëren: 1.Open het PDF-bestand in Adobe Reader. 2.Selecteer in het menu Opties het submenu Basis en klik op Afbeelding selecteren. 3.Zoek de afbeelding die u wilt kopiëren. 4.Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en klik op Afbeelding naar Klembord kopiëren. 5.Ga naar Word, klik op de locatie waar u de afbeelding wilt plakken en klik op Plakken in het menu Bewerken.

7 Opmerking over Adobe Acrobat Reader De tekst die uit Adobe Acrobat Reader wordt gekopieerd, behoudt dezelfde tekenopmaak (zoals lettertypen, vetgedrukt, cursief, onderstreept en kleur). Maar mogelijk moet u de opmaak van de tekst die in Microsoft Word is geplakt, toch enigszins aanpassen. Als het PDF-bestand is beveiligd, kunt u waarschijnlijk geen tekst en afbeeldingen naar Word kopiëren.

8 Nieuws - 1 AMSTERDAM – Een postduif is zo’n 25 maal sneller dan de adsl- verbinding van de dominante provider in Zuid-Afrika. Dat beweert althans het Zuid-Afrikaanse bedrijf Unlimited IT bewezen te hebben door middel van een ludieke actie. Unlimited IT bond een geheugenstick van 4 gb aan de poot van een postduif, genaamd Winston. Vervolgens moest Winston een afstand van 80 kilometer overbruggen tussen de Zuid-Afrikaanse steden Howick en Hillcrest. Na ruim een uur bereikte Winston zijn bestemming. Inclusief het downloaden van de data, duurde de overdracht in totaal iets meer dan twee uur. De overdracht van dezelfde hoeveelheid data via adsl bleek na twee uur voor slechts vier procent voltooid te zijn. Daarmee is de overdracht via Winston zo’n 25 keer sneller dan de adsl-verbinding, zo claimt Unlimited IT.

9 Nieuws - 2 AMSTERDAM - Webwinkels hebben geen last van de recessie. In de eerste helft van het jaar is hun omzet met 20 tot 25 procent gestegen, dat zegt directeur Wijnand Jongen van brancheorganisatie Thuiswinkel.org tegenover het Daarmee komt de verkoopgroei ongeveer op hetzelfde niveau uit als vorig jaar, toen de omzetstijging van webwinkels 24 procent bedroeg. De 'gewone' detailhandel moest in het tweede kwartaal juist een daling van 8 procent incasseren. Volgens hoogleraar internetmarketing Cor Molenaar heeft de populariteit van het online shoppen te maken met het feit dat mensen er inmiddels aan gewend zijn. Bovendien is er een grote groep die weinig tijd heeft, maar wel geld. Goedkoper Consumenten denken bovendien dat webwinkels goedkoper zijn dan fysieke winkels. Dit blijkt echter lang niet altijd te kloppen; zo is vastgelegd dat nieuwe Nederlandse boeken niet voor een lagere prijs aangeboden mogen worden.

10 Nieuws - 3 Nederlanders beschermen hun digitale bestanden op de privé computer niet of nauwelijks tegen verlies. Vaak gaat het om bestanden met een hoge emotionele waarde zoals foto's en mail. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeraar FBTO onder ruim 1200 consumenten. Privé-bestanden met een emotionele waarde zijn de voornaamste redenen om gegevens veilig te stellen. Driekwart van de respondenten maakt wel eens een back-up van zijn of haar gegevens op de computer Dit gebeurt bij ongeveer de helft van de ondervraagden zonder een vaste structuur of een keer per half jaar. Vier op de tien respondenten beschermen haar gegevens op een portable harddisk of USB-stick. Zekerheid “Opslagsystemen zoals een portable harde schijf, USB-stick of DVD zijn niet meer te raadplegen op het moment dat een brand een woning verwoest. Vaak liggen deze middelen direct naast de computer! Mannen vragen vaker een collega, winkel, computermagazine of computerclub om hulp dan vrouwen. Vrouwen vragen eerder hun partner, een van hun ouders of een van hun kinderen om hulp.

11 HCC Fotoworkshops Op zaterdag 26 september en zaterdag 3 oktober a.s. organiseert HCC unieke fotoworkshops in Ouwehands Dierenpark en de Apenheul. Je kunt daarbij ervaren hoe het is om dieren in hun natuurlijke omgeving te fotograferen. Daarnaast kun je diverse workshops volgen, onder andere hoe je je fotocamera optimaal instelt en hoe je je foto's achteraf kunt bewerken. Eind deze week wordt de inschrijving voor deze fotografieworkshops geopend op. Houd onze site in de gaten, want vol is vol! Naast de fotoworkshops organiseert HCC in samenwerking met Magix de. Deze week is een nieuwe cursuslocatie geopend in Rotterdam, dus !

12 Prinsjesdag 2009

13 Vragen


Download ppt "CCReeuwijk September 2009. Onderwerpen Printen vanaf een webside Van Adobe naar Word De laatste Nieuwtjes Spreadsheets - deel 1."

Verwante presentaties


Ads door Google