De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Oudere software op een nieuwe PC De andere manier is het gebruik van virtual p.c. Het gebruik van virtual pc heeft als voor/nadeel het standaard operatings-

Verwante presentaties


Presentatie over: "Oudere software op een nieuwe PC De andere manier is het gebruik van virtual p.c. Het gebruik van virtual pc heeft als voor/nadeel het standaard operatings-"— Transcript van de presentatie:

1 Oudere software op een nieuwe PC De andere manier is het gebruik van virtual p.c. Het gebruik van virtual pc heeft als voor/nadeel het standaard operatings- systeem blijft op de achtergrond draaien. U kunt in dit geval snel schakelen tussen de diverse systemen. Het complete Windows systeem bestaat uit 2 files waarin alles zit.

2 Oudere software op een nieuwe PC Er zijn 2 systemen die ik weet en gebruik om dit te doen. 1 Een Windows versie uit 2007. Deze ondersteund GEEN USB App. 2 Een Oracle versie. Deze ondersteund WEL USB App.

3 Oudere software op een nieuwe PC Over hoe de windows versie geïnstalleerd moet worden en waar deze op internet te vinden is staat in de lezing van11 november 2008 omdat daar over al eens een lezing gegeven door Julius Huistra. U kunt dit terug vinden onder WWW.HCCHAAGLANDEN.NL WWW.HCCHAAGLANDEN.NL Onder verslagen.

4 Oudere software op een nieuwe PC De oracle versie vind U op: www.virtualbox.orgwww.virtualbox.org Klik op downloads Download: 1 VirtualBox for Windows host en tevens 2 VirtualBox Oracle VM VirtualBox Extention Pack Dit Extention Pack is nodig om de USB App. te kunnen gebruiken. Een installatie beschrijving vindt U in Computer Totaal van november 2011

5 Oudere software op een nieuwe PC U moet net als bij hetgeen door Hr.K. de Wolff is verteld altijd een volledige installatie uitvoeren zo dus ook bij het gebruik van een virtual PC gebruik. Bij de windows versie worden er 2 files aangemaakt. In de file: New virtual Machine Hard Disk staat het gehele operatings systeem met alle geïnstalleerde software. Ik zelf gebruik bijna altijd de windows versie.

6 Oudere software op een nieuwe De andere file wordt gemaakt bij het activeren als U een nieuwe virtuele PC aanmaakt. In deze kleine file staan de gegevens van hoe groot heeft U het geheugen gemaakt en hoe groot is de harddisk gemaakt en waar zijn deze gegevens opgeslagen. U kunt ook een virtual PC installeren op een USB-stick het is dan wel erg traag in gebruik maar het werkt wel.

7 Oudere software op een nieuwe U kunt deze file ook gemakkelijk kopiëren en overzetten op een ander systeem zonder opnieuw een volledige installatie te moeten doen. Hetgeen erg veel tijd zal schelen. Bij de Oracle versie is mij deze kopij slag niet gelukt.

8 Oudere software op een nieuwe Na wat gepraat te hebben over hoe het moet worden geïnstalleerd u de praktijk. P.S. U kunt ook bijv. Windows 8 als virtual PC installeren zodat Uw normale systeem gewoon blijft werken. Dit staat o.a. beschreven in Computer Totaal nov.2011.

9 Oudere software op een nieuwe Zijn er vragen stel ze gerust en we zullen proberen Uw vragen te beantwoorden. Kick de Wolff en Julius Huistra HCC Zoetermeer 25 oktober 2011

10 Oudere software op een nieuwe Einde…


Download ppt "Oudere software op een nieuwe PC De andere manier is het gebruik van virtual p.c. Het gebruik van virtual pc heeft als voor/nadeel het standaard operatings-"

Verwante presentaties


Ads door Google