De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2."— Transcript van de presentatie:

1 Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2

2 Thema: vertoon de gezindheid van Christus in je leven! 1.Een gezindheid, wat is dat precies? 2.Wat is de gezindheid van Christus? 3.Hoe krijgen we de gezindheid van Christus?

3 1. Een gezindheid, wat is dat precies? Dingen gaan vanzelf. Je hoeft er niet bij na te denken. Onderdeel van je persoonlijkheid: het zit in je verstand, wil en gevoel. Christen-zijn is: Zijn zoals Christus was

4 2. Wat is de gezindheid van Christus? Een sprekend voorbeeld: het verhaal van de voetwassing.

5 De voetwassing, Johannes 13: 12 Toen hij hun voeten gewassen had, deed hij zijn bovenkleed aan en ging weer naar zijn plaats. ‘Begrijpen jullie wat ik gedaan heb?’ vroeg hij. 13 ‘Jullie zeggen altijd “meester” en “Heer” tegen mij, en terecht, want dat ben ik ook. 14 Als ik, jullie Heer en jullie meester, je voeten gewassen heb, moet je ook elkaars voeten wassen. 15 Ik heb een voorbeeld gegeven; wat ik voor jullie heb gedaan, moeten jullie ook doen. 16 Waarachtig, ik verzeker jullie: een slaaf is niet meer dan zijn meester, en een afgezant niet meer dan wie hem zendt. 17 Je zult gelukkig zijn als je dit niet alleen begrijpt, maar er ook naar handelt.

6 2. Wat is de gezindheid van Christus? Wat leren we van de voetwassing? Voel je nergens te goed voor Je niet boven anderen verheffen. Niet op je strepen gaan staan. Wie je ook bent: afzien van jezelf. Het belang van de ander zoeken.

7 2. Wat is de gezindheid van Christus? Christen-zijn is: Willen dienen. Er voor de ander willen zijn. Bewogen zijn met anderen. Noden zien en willen helpen waar je dat kunt.

8 3. Hoe krijgen we de gezindheid van Christus? De hamvraag! Ligt de lat niet te hoog? Kan dit wel op bevel?

9 3. Hoe krijgen we de gezindheid van Christus? Geen kant en klaar recept Wel een geheim: – Jezus’ dood aan het kruis brengt verzoening. – Die genade van God is de basis – Laat het je trots breken! – Dan verander er echt wat: GENADE VERANDERT MENSEN

10 3. Hoe krijgen we de gezindheid van Christus? Genade dus als basis. Het grote geheim: God doet het! – Verwacht veel van de Heilige Geest – Bid en werk – Samen streven naar de gezindheid van Christus.

11 3. Hoe krijgen we de gezindheid van Christus? De lat ligt hoog Laat je niet ontmoedigen – Let op wat er wel is. – Bijbelse ontspannenheid op dit punt – God is een goed werk begonnen, ook in Dalfsen! – Laat je aansporen om verder te gaan. Laten wij naar die gezindheid verlangen. En elkaar en onze naaste van harte dienen.


Download ppt "Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2."

Verwante presentaties


Ads door Google