De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gevallen God? In de lach schieten In de lach schieten De ark van God De ark van God Mascotte voor Israël Mascotte voor Israël Trofee voor Filistijnen Trofee.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gevallen God? In de lach schieten In de lach schieten De ark van God De ark van God Mascotte voor Israël Mascotte voor Israël Trofee voor Filistijnen Trofee."— Transcript van de presentatie:

1 Gevallen God? In de lach schieten In de lach schieten De ark van God De ark van God Mascotte voor Israël Mascotte voor Israël Trofee voor Filistijnen Trofee voor Filistijnen Meewarige stemming in Nederland Meewarige stemming in Nederland God in het museum? God in het museum?

2 Rollen omgedraaid Dagon languit op z’n gezicht Dagon languit op z’n gezicht Simson: Dagon-tempel in Gaza Simson: Dagon-tempel in Gaza Landbouwgod, overgenomen door “vechters” Landbouwgod, overgenomen door “vechters”

3

4 Niet zomaar een god Dagon: kan zonder hoofd en handen niets beginnen Dagon: kan zonder hoofd en handen niets beginnen Vers 1-2 “ark van God” – één in de rij van goden? Vers 1-2 “ark van God” – één in de rij van goden? Vers 3 “ark van de HEER” Vers 3 “ark van de HEER” Ik ben die ik ben – uniek Ik ben die ik ben – uniek Je zult merken dat ik er ben Je zult merken dat ik er ben

5 God aan het kruis Niet te snel lachen Niet te snel lachen God altijd aan de kant van winnaars? God altijd aan de kant van winnaars? Eben-Haëzer – steen van de hulp!? Eben-Haëzer – steen van de hulp!? Ichabod – de eer is weg Ichabod – de eer is weg God in de verdrukking God in de verdrukking 1 Korinte 1: zwakke van God is sterker dan mensen 1 Korinte 1: zwakke van God is sterker dan mensen

6 Niet te vangen Kijk! (vers 3 en 4) Kijk! (vers 3 en 4) Israël was ook Filistijn geworden: sollen met God Israël was ook Filistijn geworden: sollen met God In je geloofsbeleving God opsluiten? In je geloofsbeleving God opsluiten? Bidden bij kaarslicht Bidden bij kaarslicht Project Project Structuren/organisaties Structuren/organisaties Heilige huisjes omver: God in Christus nabij Heilige huisjes omver: God in Christus nabij


Download ppt "Gevallen God? In de lach schieten In de lach schieten De ark van God De ark van God Mascotte voor Israël Mascotte voor Israël Trofee voor Filistijnen Trofee."

Verwante presentaties


Ads door Google