De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wrak in Alem Voorbereiding voor een duik.. Lokatie van het wrak Alem  Alem is een Nederlands dorp in de Gelderse gemeente Maasdriel, gelegen aan de Maas.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wrak in Alem Voorbereiding voor een duik.. Lokatie van het wrak Alem  Alem is een Nederlands dorp in de Gelderse gemeente Maasdriel, gelegen aan de Maas."— Transcript van de presentatie:

1 Wrak in Alem Voorbereiding voor een duik.

2 Lokatie van het wrak Alem  Alem is een Nederlands dorp in de Gelderse gemeente Maasdriel, gelegen aan de Maas. Het dorp telt 636 inwoners (per 1 januari 2010). Tot 1958 hoorde het bij de gemeente Alem, Maren en Kessel in de Noord-Brabantse streek het Maasland. Als gevolg van het kanaliseren van de Maas omstreeks 1935, kwam Alem op de Gelderse oever te liggen. De andere dorpen Maren en Kessel werden bij de gemeente Lith gevoegd. Aldus maakt Alem nu de facto deel uit van de BommelerwaardNederlands GelderseMaasdrielMaas1958Alem, Maren en KesselNoord-BrabantseMaaslandkanaliseren van de Maas1935MarenKesselLith Bommelerwaard

3

4 Weinig echt over bekend Bouwjaar? Naam ?  Waarom gezonken?  Datum gezonken?  Laatste eigenaar?  Slachtoffers?

5 Lokatie wrak  In een haven ingang  Half onder een steiger  Half onder een schip  Diepte max: 9 meter  Afstand vanaf de kant: 15 meter  Instap: de kerktoren in de rug houden en dan richten op de  3 e steigerpaal.  Aflopende bodem, zand, tot ongeveer 10 meter.  Wrak ligt in de lengterichting  Als het goed is tref je het schip midden op zijn rechterzijde.

6

7

8

9

10 Gevaren  Wrak alleen vanaf de kant bereikbaar  Ligt in de ingang van de haven  Alleen duiken dus in de winter  Blijf opletten op scheepsverkeer.  Wrak niet in gaan, dek en wanden in matig  tot slechte staat.  Binnenwerk ingestort  Vaak slecht zicht, open verbinding met de Maas

11 Nog te ondekken:  Naam  Waarom gezonken?  Exacte maten  Bruikbare foto’s


Download ppt "Wrak in Alem Voorbereiding voor een duik.. Lokatie van het wrak Alem  Alem is een Nederlands dorp in de Gelderse gemeente Maasdriel, gelegen aan de Maas."

Verwante presentaties


Ads door Google