De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Les §4.2 H5 3 HAVO.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Les §4.2 H5 3 HAVO."— Transcript van de presentatie:

1 Les §4.2 H5 3 HAVO

2 §4.2 Vervlechting/integratie
Dankzij technologische revoluties & ontwikkelingen binnen de EU, zijn allerlei actoren geïntegreerd/vervlochten met elkaar.

3 §4.2 Deregulering Oftewel, het afschaffen van regels. Zo zijn er binnen de EU minder regels, waardoor de handel en economie worden bevorderd. Deregulering doet verhuizen, maar wie verhuizen er en waarom?

4 §4.2 Met name de FOOTLOOSE bedrijven zijn instaat te verhuizen.
Dit zijn bedrijven die niet direct verbonden zijn aan bepaalde vestigingsplaatsfactoren. Welke lokatiefactoren zijn voor dat soort bedrijven relevant?

5 Footloose-bedrijf Financiële wetgeving * wel of geen inkomstenbelasting? Milieuwetgeving * strenge milieueisen? Mensenrechten situatie * hoge of lage lonen * hoge of lage werkdruk * wel of geen kinderarbeid Aanwezigheid van kenniscentra Aanwezigheid van nevenbedrijven Aanwezigheid van (potentiële) markt

6 Inert bedrijf Een bedrijf dat aan zijn huidige vestigingsplaats is gebonden. Het kan niet óf heel moeilijk verhuizen. Afbreken en ergens anders weer opbouwen is vaak te duur. Aanwezigheid grondstof. Grote investeringen gedaan in de bedrijfsinfrastructuur.

7 Footloose

8 Inert


Download ppt "Les §4.2 H5 3 HAVO."

Verwante presentaties


Ads door Google