De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Donna & Anouk. De geschiedenisDe geschiedenis OlympiaOlympia De fakkeltocht van 2008De fakkeltocht van 2008 De olympische ringenDe olympische ringen De.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Donna & Anouk. De geschiedenisDe geschiedenis OlympiaOlympia De fakkeltocht van 2008De fakkeltocht van 2008 De olympische ringenDe olympische ringen De."— Transcript van de presentatie:

1 Donna & Anouk

2 De geschiedenisDe geschiedenis OlympiaOlympia De fakkeltocht van 2008De fakkeltocht van 2008 De olympische ringenDe olympische ringen De olympische vlamDe olympische vlam De zomerspelenDe zomerspelen De winterspelenDe winterspelen De landenDe landen Wereld RecordsWereld Records

3 de geschiedenis WaneerWaneer eerste foto’seerste foto’s Een van de eerste foto’s De eerste olympische spelen was in de 10e eeuw voor christus

4 De zomerspelen Dit is michael fhelps de zwemmer die 8keer goud won met zwemmenDit is michael fhelps de zwemmer die 8keer goud won met zwemmen De sporten van de zomerspelen:honkbal discgooien,voetbal,estafettezwemmen,marathon zwemmen.o.aDe sporten van de zomerspelen:honkbal discgooien,voetbal,estafettezwemmen,marathon zwemmen.o.a

5 De fakkeltocht 2008 de fakkel die van Athene naar peking werd gebracht door het Himalayagebergte door 80 goed getreende bergbeklimmers over de mount everrest gebracht zo nog een paar steden zo weer naar peking.de fakkel die van Athene naar peking werd gebracht door het Himalayagebergte door 80 goed getreende bergbeklimmers over de mount everrest gebracht zo nog een paar steden zo weer naar peking.

6 De Olympysche ringen Pierre de Coubertin ontwierp de Olympische vlag zelf. Op het congres van 1914 werd het 20-jarig bestaan van het IOC Internationaal Olympisch Comité) gevierd. Dat was een mooie gelegenheid voor De Coubertin om het nieuwe symbool te presenteren. Omdat er in 1916 geen Spelen werden georganiseerd vanwege de eerste wereldoorlog, werd de vlag in Antwerpen 1920 voor het eerst gebruikt.Pierre de Coubertin ontwierp de Olympische vlag zelf. Op het congres van 1914 werd het 20-jarig bestaan van het IOC Internationaal Olympisch Comité) gevierd. Dat was een mooie gelegenheid voor De Coubertin om het nieuwe symbool te presenteren. Omdat er in 1916 geen Spelen werden georganiseerd vanwege de eerste wereldoorlog, werd de vlag in Antwerpen 1920 voor het eerst gebruikt.

7 De winterspelen De sporten van de winterspelen:snowboarden skieen,langlaufen,ijshokey,schaatsen,kunst-De sporten van de winterspelen:snowboarden skieen,langlaufen,ijshokey,schaatsen,kunst- schaatsen en schansspringen o.a en natuurlijk word hij altijd in de winter gehouden.schaatsen en schansspringen o.a en natuurlijk word hij altijd in de winter gehouden.

8 De landen Dit zijn er een paar van de landen die mee doenDit zijn er een paar van de landen die mee doen

9 De wereld records Miachel fhelps is 1 van de wereld records houders hij heeft met zwemen wel 8 keer achter me kaar een wedstrijd gewonnen dat was in 2008 op de zomerspelen want hij wou eeen record van een ander breken die had 7 keer achter me kaar goud met zwemmen.Miachel fhelps is 1 van de wereld records houders hij heeft met zwemen wel 8 keer achter me kaar een wedstrijd gewonnen dat was in 2008 op de zomerspelen want hij wou eeen record van een ander breken die had 7 keer achter me kaar goud met zwemmen.


Download ppt "Donna & Anouk. De geschiedenisDe geschiedenis OlympiaOlympia De fakkeltocht van 2008De fakkeltocht van 2008 De olympische ringenDe olympische ringen De."

Verwante presentaties


Ads door Google