De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Anouk Groep 8 De Westhoek.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Anouk Groep 8 De Westhoek."— Transcript van de presentatie:

1 Anouk Groep 8 De Westhoek

2 Mijn presentatie gaat over snowboarden
Op de volgende pagina’s zie je allerlei dingen over snowboarden

3 Wat is snowboarden?! Een sport die is voortgekomen uit skateboarden en surfen. Er zijn drie wedstrijdvariaties: Alpine, Freestyle, en Boardercross. Ontwikkeld in de jaren zestig, Snowboarden is ontstaan in de Verenigde Staten, waar enkele uitvinders surfen op sneeuw onderzochten. De sport ontwikkelde zich heel snel. En werd populair. Het kan gewoon niet dat er mensen zijn die nog nooit van snowboarden hebben gehoord of het hebben gezien. Maar, als je echt geen idee hebt wat snowboarden is, stel het je dan voor als surfen of skateboarden maar dan op Sneeuw. Snowboarden is een nieuwe wintersport waarvoor je, met je voeten erop vastgebonden, op een plank staat en de zwaartekracht manipuleert om van een skipiste of speciale pipe te glijden. Het principe van snowboarden is om je evenwicht te bewaren terwijl je van de piste glijdt met beide voeten goed vastgemaakt aan de snowboard.

4 Je hebt verschillende bindingen.
Snowboard bindingen Je hebt verschillende bindingen. Step in bindingen, strap bindingen , de hybride bindingen en Plate Bindings.

5  Strap binding hybride bindingen  Step in binding Plate Bindings 

6 Enkele tricks 180 : bij deze trick spring je de lucht in en maak je een halve draai. 360 : hierbij spring je de lucht in en maak je een volledige draai. 720 : hierbij spring je de lucht in en maak je een volledige dubbele draai. 1080 : hierbij maak je 3 volledige draaien. Ollie: hierbij maak je een soort dolfijnbeweging met je board. Eerst de voorkant los en dan de achterkant. Nollie: dezelfde beweging als de ollie alleen nu eerst de achterkant los en dan de voorkant. Frontflip: een salto voorover in de lucht. Backflip: een salto achterwaarts in de lucht. Rodeo 540: een salto achterwaarts, een volledige draai en een halve draai in de lucht. Al deze tricks kunnen zowel backside als frontside worden uitgevoerd, en in combinatie met elkaar.

7 Nicolien Sauerbreij Nicolien Sauerbreij is een Nederlandse snowboardster. Met het behalen van de algemene wereldbeker snowboarden en een Olympische titel is ze de meest succesvolle Nederlandse snowboarder tot op heden. Ze nam deel aan de Olympische spelen van 2002, 2006, en 2010. Sauerbreij, de dochter van een skileraar, stond al op jonge leeftijd op de ski’s. Vanaf haar twaalfde begon Sauerbreij met snowboarden en vanaf haar achttiende nam ze deel aan wedstrijden in het wereldbekercircuit. In 2002, 2003 en 2008 behaalde ze zeges in wereldbekerwedstrijden. Tijdens de Olympische Winterspelen 2010 won ze de gouden medaille op de parallelreuzenslalom. Hiermee is ze de houdster van de honderdste Nederlandse Olympische gouden medaille en de eerste Nederlander die Olympisch goud in de sneeuw won. Haar zus Marieke Sauerbreij is eveneens professioneel snowboarder, haar vader Maarten is tevens haar trainer.

8 Vragen?


Download ppt "Anouk Groep 8 De Westhoek."

Verwante presentaties


Ads door Google